Здравейте колеги от доста време се ровя из форумите с надежда да се спра на конкретна машина.Само да поясня джипа ми трябва за работа изключително по горски терени(такова ми е естеството на работа)....Понеже колегата с който се борим с горите илилейски има Дефендър сам с доста добри впечатления от машината като проходимост,вазможност да прекарва работници ,цени на консумативи и най вече не ме е оставял до сега в гората,НО има и но.....Не се сабирам в шофиорското място(ко да се прави пуст спорт).Та търся си някакъв компромисен вариант и след доста четене май Тойотката ЛК70,73 май е най удачно като за мен.Интересува ме какви са цените на резервни части,че са надежни си го знам но все пак ако може да споделите слабите им места от личен опит.За разход не ме притеснява толкова се пак ще изкарва пари камиона.Интересува ме дали има модели със заводски 2 реда надлъжни седалки.Каква е разликата между 70 и 73.Извинявам се предварително ако с някой от вапросите си съм убидил някой колега.Благодаря ви предварително за садействието....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дилема за покупката на тойота лк...
Свий
X
-
От: Дилема за покупката на тойота лк...
Все пак, не е без значение с каква сума сте се подготвили.
Избора е добър, но все пак - безин или дизел.
70-та серия е къса база, 73-та може да бъде наречена удължена, или средна база и е по-дълга/само по памет/27 см.
Има фабрично с надлъжни седалки, но предполагам намирането, точно на такава може да се окаже по-трудно.
Важно е колко души се очаква да вози, понеже /особено 70-ката/ не е чудо на обема.
Някъде до 93-та година дизелите са с двигател 2LT в две разновидности и разлика от 5-6 коня.
Не са велика мощ, здрави и надеждни, доказали се с времето.
Бензиновите двигатели 22R, 22RE втория инжекционен - също добри, с ангренажна верига, която е препоръчително да се подмени след покупката.
Моделите, след горепосочената година, са с дизели 1KZt, но вървят поне два пъти по-скъпо.
Написаното дотук, касае само серията LIGHT DUTY - най-общо казано, тези на пружинно окачване.
Вариантите HEAVY DUTY са редки в Европа, но са истината за понятието джип, ако човек може да си го позволи.
Стойте надалеч от тези с италиянски дизел!
Успех в избора!Life is too short to drive dull cars!
Fight global warming !
... turn on your A/С !
-
Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнениеВариантите HEAVY DUTY са редки в Европа, но са истината за понятието джип, ако човек може да си го позволи.Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration
Коментар
-
Митко каза всичко.
Вземи кажи от къде си! Във форума сме доста с такива Тойоти и може да идеш и да пробваш- така е най-добре.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Колега по принцип съм от Кюстендил но сега карам маристарската си степен в София така че съм от понеделник до четвъртък в Студенски град.Наистина трябва око да види рака да пипне сагласен съм а и някой друг съвет от практическата експлатация на автомобила може да се намаже....освен задължителната почерпка де от моя страна.....
Коментар
-
Да бе верно, по кво ше ставаш магистар ако мое да не се налага да ти се ползуват услугите?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеЗа толкова години учене не се ли научи да пишеш?ТЛК-120 Николай Колев
0898521295
Коментар
-
Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнениеАз бих ти отговорил така: Ти като си много отворен на три хиляди и кусур поста що не си светнеш индикацията?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнениеПървоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнениеТогава вашта индикация със сигурност ще светне.
Ами тя свети, не съм я угасял.
http://www.offroad-bulgaria.com/show...442#post300442
http://www.offroad-bulgaria.com/show...269#post302269
Коментар
-
Темата заприлича на "Дайте да съберем 10 000 like за Лили Иванова".
Така или иначе е безмислена, що не я затрие някой.
Не съм искал да обидя никого, и не разбирам какво толкова значение има индикацията. Индикацията показва толкова за човека колкото и БМВто пред кафето.
Пак твърдя, че е неприемливо да си бакалавър и да не можеш да напишеш грамотно два реда, още повече, че на въпросите е отговаряно многократно. Ама, чукча не читател..."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар