Колеги, нормално ли е ТЛК -70 ,2,4 тд 2ЛТ мотор 86 К.С., да катери тунелите на Витиня със последни сили на 5-та скорост, като скоростта е 80-90 км/час, ускорение нулево , червената лампа на турбото свети непрекъснато, понякога иска и 4-та скорост, но пак повече от 80 км/час не може да вдигне при изкачването, особено при последния тунел посока София. Гумите са 265/70/16. Благодаря на всички отзовали се.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Има ли липса на мощност мотора??
Свий
X
-
От: Има ли липса на мощност мотора??
Не смятам,че е нормално червената лампа да свети ...още повече непрекъснато!При мен на 2ЛТ-то никога не е светкала!Иначе на тези баири наистина това ти е скоростта на магарето,слабичка е моторетката и за да изпревариш/ако изобщо има нещо,което можеш да изпревариш/ трябва яко да се засилиш!Това упражнение обаче не е за препоръчване....абе дразни много на магистрала и по възможност използвай друго возило там,освен ако не използваш магистралата за да се придвижиш до някъде,където ще ти е необходим джипа!0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Нормално е,както ти каза иgenadi.tsvetkov
Провери си налягането на турбината и ако макс.е 0,80 - 0,815 е добре(останалото-свирене,хвърляне на масло си е друга тема).А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Мойто добиче със същият мотор катери средно натоварено въпросният баир със 100км./ч. без да се мъчи.Скоростта може и да се вдигне малко, но ще започне да прави опити да загрява(ако е жега навън), а и това не е добра скорост за модела.
Свети непрекъснато само зеления светодиод на турбото!Червеният ще светне, ако мина 110км./ч. на баира, или 120-125км./ч. на равно.
Гуми 215/80/16.много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
А бре моята червена лампа не е святкала и при 140 км/ч!!Знам от специалисти,че свети само при аварийна ситуация!А и наистина не е желателно моторетката да се мъчи на 5-та предавка по баира с газ до дупка!По-добре свали на 4-та и ще се движиш по-спокойно!Па га изкачиш баира и тръгнеш да пускаш-карай и със 150...най добре по инерция,ама те магаретата имат такава аеродинамика/тухла четворка/,че си требе газ и по нанадолнище!0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Привет. Моят Рънър със същия двигател никога не е светвала червената лампа на турбото при всякакви натоварвания.
Там си катери магистралата с лекота с 100, сигурно може и повече.
Преди ремонта на турбото пушеше много и вървеше с 80 към Витиня.
Коментар
-
24-08-06, 11:45 #13
Паджеровод
Мнение на Barbaron
Току що ми се обадиха от сервиз Реал Турбо, че турбото ми е на 6 и няма смисъл да му се прави каквото и да е.
Щом е така къде е ключа от бараката? Защо като цяло турбо системата не работи?
Някой ще каже ли (сподели своя опит) кога се усеща работата на турбото при LR Disco 2.5 TDI (Двигател 300TDI) От сервиза където е колата почнаха да ми говорят за управление на турбото? Нещо не ми се връзва...
Нищо, направи си една тренировкаНе знаеш дали турбото не ти работи. Само манометър може да покаже. Можеш да си сложиш и постоянен и да си имаш реално инфо за работата му, както съм направил аз:
След това, ако наистина не работи се насочваш към уестгейта, както каза go go go.
Или, ако не разбираш от тези неща си намираш свестен майстор...
-> Проблем с турбото на Land Rover Discovery 300 Tdi
няма принципна разлика,след като конкретиката беше поизяснена.
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Коментар
-
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеКое с какви гуми и с каква разлика в километража?
Коментар
-
Има доста и тежат много-повече,има и доста разлика във всичко.Турбото ми е наред,не пуши и си върви като за двигател с двадесет и кусур годишни 86к.с.,обиколили бая пъти Екватора.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Коментар
-
Нормално е, но гумите май са ти малко големи. Аз онзи ден моята я карах със 120, можеше и повече да дигне, но имаше завой.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Коментар
-
Червената лампичка свети когато турбото достигне най високи обороти и се отвори байпасния клапан. Тогава изспуска налягане и диода свети за това. Показва че исзпуска....това е! Може клапана да е заседнал отворен и затова свети лампата..при мен така беше, раздвижи го и ще се оправи!Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494
Коментар
-
Колега говориш наизуст , червения диод свети когато налягането на турботе премине разумната граница . На левия подкалник има два датчика свързани с тетка и вакуумно маркучле с смукателния колектор , единият е за зелената лампа която светва около 0.2-0.3 налягане , а червената я светва другият датчик над налягане по спомени 0.6-0.72012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар