Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2LT-II Пуши

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 2LT-II Пуши

Здравейте, имам нужда от малко помощ за 4Рънър с двигател 2ЛТ-2.
    Смених турбото с чисто ново, но колата продължава да пуши черно при подаване на повече газ.
    Какъв може да е проблемът според вас?
    Последно редактирано от TLC14; 27-07-12, 23:12.

От: 2LT-II Пуши

Че те повечето дизели при подаване на повече газ си пушат. По-голям проблем е, ако излиза бял пушек.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Колега,според мен е нормално за дизелите Лично мнение,де!Кажи при какви обороти пуши ако са над 3000-3500 няма място за притеснение
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Пуши при всички обороти, когато е подадена повече газ и двигателят има да наваксва. Когато ускори до скоростта, според която е натиснат педалът на газта спира да пуши. При ново ускорение пуша пак докато не стигне до баланс. Пуши си доста, не мисля, че е нормално толкова много. Иначе всичко друго и е наред като разходи и мощност...

Коментар

Бял пушек излиза ли, или само черен ? Ако е и бял може да ти е заминал мотора.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
            Пуши при всички обороти, когато е подадена повече газ и двигателят има да наваксва. Когато ускори до скоростта, според която е натиснат педалът на газта спира да пуши. При ново ускорение пуша пак докато не стигне до баланс. Пуши си доста, не мисля, че е нормално толкова много. Иначе всичко друго и е наред като разходи и мощност...
            Така,както го описваш,не ми изглежда,да има нещо нередно!Моята астра,пуши,като запали и да речем ако на четвърта изкачвам някоя урва,при 3500 оборота
            Ето един клип,да видиш,как пуши,при различните обороти,при изряден двигател
            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
              Или недобро изгаряне - настройка, гориво или дюзи.
              Или двигателя си заминава - маслообиращите сегменти.
              Измери компресията на цилиндрите. Това е най-показателно за дизелите.

Коментар

Центровка на помпата или проблем с дюзите. Тези са най-вероятните, но може и да е друго.
                Сменяш си филтрите(горивен и въздушен), елиминираш горните две възможности, като докато си свалил дюзите му мериш и компресията.
                Ако е варианта с електрониката по мотора, преди всичко тестваш нея за разни грешки и неработещи датчици(или просто с нереални показания). На повечето мотори и центровката на помпата може да се проверява като се включи на тестера. Баш на този – не знам.

ПП: На фона на цената на новото турбо, тия проверки са си направо за без пари.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Привет и от мен!Има един мръсник-клапан за рециркулация на отработените газове(EGR),който като заседне отворено и...Нито турбо вкарва окислител,нито гориво изгаря с пушек.Та виж и там(може временно да го запушиш)Та-успех!
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Пипал ли си подаването на гориво от помпата? Ако си го врътнал до край..там ти е проблема!!
                    Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Нищо и няма-карай и се не бой...и мойто добиче изпушва черно при рязко подаване на газ,но никакви други проблеми!Все пак са таралясници на двайсе и кусур години и не си знаят километрите,ама си вървят!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                        Че те повечето дизели при подаване на повече газ си пушат. По-голям проблем е, ако излиза бял пушек.
                        Пуши само черно, но за сметка на това пуши много

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                          Колега,според мен е нормално за дизелите Лично мнение,де!Кажи при какви обороти пуши ако са над 3000-3500 няма място за притеснение
                          Пуши при всички обороти, когато е подадена газ и ускорява, когато ускори спира да пуши.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                            Привет и от мен!Има един мръсник-клапан за рециркулация на отработените газове(EGR),който като заседне отворено и...Нито турбо вкарва окислител,нито гориво изгаря с пушек.Та виж и там(може временно да го запушиш)Та-успех!
                            Питах майстора, който ми прави турбото и обслужва колата, той каза, че не намира на тази кола да има EGR клапан. Този двигател има ли такъв клапан?

Коментар

Някой се е опитвал да пришпорва тоя катър с повечко нафта. Може да се направи да не пуши, и да гори по малко.
                              Кое те устройва?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X