Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC 95, автомат, удар в задния мост при потегляне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: TLC 95, автомат, удар в задния мост при потегляне

Мдаааа! Явно ще се окаже нещо дребно, ама сте разглобили половината кола!
    П.С. Брат ми преди години смени скоростна кутия на Фолксваген Джета защото му виеше! Оказа се крива предна гума!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Днес ще свалим и скоростната кутия с раздатката. После ще ги разглобим до последния болт! Вече не е само удар при тръгване... Ако подам рязко газ при изпреварване на ниска скорост се чува "търрррррррр" докато не ускори. Същото е в покой, натисната спирачка, подадена газ и плавно отпускане на спирачката.

Коментар

Пак нищо не излезе наяве след поредното разглобяване.... Остава да сменя верига. И започнах да си търся такава. За да не стане реклама, ще напиша така: на "първото" място ми казаха 1135 лв., ама има вариант да бъде 900 и нещо. На второто възможно място казаха 923, но ако изчакаш 10 работни дни може да се намери на 700 и нещо. За цяла раздатка в моргите тук искат 800-900 лв, но никъде няма налична. Затова мисля да изчакам 10 дни и да стискам палци да е верига само.

Коментар

Първоначално публикуван от batbobo Преглед на мнение
          При мен се чуваше подобен удар - оказа се скъсана стабилизираща щанга в ляво. Проверихте ли всички тампони на тези щанги? По две от страна са къса и дълга.
          Първоначално публикуван от flex Преглед на мнение
          Обокновенно така се чува от скъсани тампони на горните щанги на задния мост.
          Извинявам се, че повтарям, но проверихте ли всички тампони на стабилизиращите щанги, както и състоянието на самите щанги на задния мост?

Коментар

Първоначално публикуван от anubiz Преглед на мнение
            Пак нищо не излезе наяве след поредното разглобяване.... Остава да сменя верига. И започнах да си търся такава. За да не стане реклама, ще напиша така: на "първото" място ми казаха 1135 лв., ама има вариант да бъде 900 и нещо. На второто възможно място казаха 923, но ако изчакаш 10 работни дни може да се намери на 700 и нещо. За цяла раздатка в моргите тук искат 800-900 лв, но никъде няма налична. Затова мисля да изчакам 10 дни и да стискам палци да е верига само.
            При 95-ките подобен удар (ако се усеща повече отколкото се чува) най-вероятно да идва от залепнали задни барабани във пряко следвтвие на течащи/сълзящи семеринги. Тука говоря от опит със двуцифрено число 95-ци ,някои от които са минали по дългия път на грешната диагностика дето минава през разглабяния на трансмисии и раздатки.
            1x 1.5JZ = 621NM
            2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital Преглед на мнение
              При 95-ките подобен удар (ако се усеща повече отколкото се чува) най-вероятно да идва от залепнали задни барабани във пряко следвтвие на течащи/сълзящи семеринги. Тука говоря от опит със двуцифрено число 95-ци ,някои от които са минали по дългия път на грешната диагностика дето минава през разглабяния на трансмисии и раздатки.
              Задните барабани са само за ръчната и са изцяло механични-с жило.
              0+

Коментар

Така. Всичко вече е сглобено и готово! Нова верига и тойотата е като нова! Ето малко снимки - сами можете да прецените коя верига е нова и коя стара!
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-08-21 15.30.51.jpg
Прегледи:1
Размер:102.3 КБ
ID:5403061Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-08-21 15.31.03.jpg
Размер:106.3 КБ
ID:5403062Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-08-21 15.31.23.jpg
Размер:109.4 КБ
ID:5403063Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0000.jpg
Размер:143.9 КБ
ID:5403064Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0001.jpg
Размер:145.0 КБ
ID:5403065Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0002.jpg
Размер:122.9 КБ
ID:5403066Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0003.jpg
Размер:113.7 КБ
ID:5403067Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0004.jpg
Размер:110.7 КБ
ID:5403068Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0005.jpg
Размер:130.2 КБ
ID:5403069
                Разликата се вижда най-добре когато веригите висят една до друга. Сега влизам в друг филм - тойотата ожадня в жегите..... пие по литър вода на 100 км. Ама буквално ги пие, щото няма и капка теч!

Коментар

Пост номер 4 първото предложение. . Къде ми е бирата...

За пиенето огледай добре водната помпа. В жегите се изпарява и не капе, но остава следа, ако няма следи около помпата, прави СО тест.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Браво. Решили сте проблема. От къде доставихте веригата, та да знам (дано не става)?
                    Може би на ЛС.
                    LZ1AIV

Коментар

Господин Джамбазов щеше да си получи бирата/бирите предсрочно, ама пусто.... размина ми се ходенето до Бургас...
                      А относно доставката на веригата - на ЛС.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X