Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със спирачки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със спирачки

Вчера Тойотата започна да не спира. Педала е омекнал. Като тръгна да спирам и напомпя педала, той се втвърдява, но светва лампичката за спирачната течност. Течността не се губи и е на максимума. Мисля че причината е износване на задните накладки. Може ли проблема да е друг ?
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

От: проблем със спирачки

Здравей, колега при мен се случи същото и се оказа , че е от спирачната помпа .Пак така омекваше педала и светваше лампата, но не знам може при теб да е от накладките.

Коментар

Ще го разглобя и ще видя .
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Някой може ли да ми каже как се свалят барабаните на задните колелета, за да сваля накладките ? Знам, че се завиват два болта м8, барабана отлепва малко, но не иска да излезе. Най-вероятно накладките опират някъде. Трябва ли да се освободи нещо, за да излезе лесно (ръчна или друго) ?
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Трябва да има тресчотка за прибиране на накладките.
          Иначе бой с чука и мамата
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Благодаря ти, лесно ли се сменя спирачен цилиндър ? Развиваш четирите болта към сервото и после ?
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
              Благодаря ти, лесно ли се сменя спирачен цилиндър ? Развиваш четирите болта към сервото и после ?
              После монтираш новия,обикновенно проблема е спирачна помпа при тези симптоми...
              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Моята помпа беше много корозирала и беше почти невъзможно да се реставрира,та сложих комплект серво с помпа от Витара,шпилките на сервото за закрепване към купето не съвпадат точно,но е лесно и в пъти по-евтино.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Е добре де една спирачна помпа струва 100-120 лв за какво е нужно да слагаш от други марки ? На теб ти е излязло по евтино защото си имал частите от Витарата или са ти ги подарили , но ако трябва да ида да си купя помпа и серво от Сузуки да си ги слагам на Тойотата няма да ми е много по евтино .Освен това дори и да предположим че го направя не мисля че стара помпа от Витара е по надеждна от нова за Тойота !
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Не колега,помпата за съединителя и то без псевдо акумулатора на тази тойота струва 100лв.,а за спирачната не ми се говори-първо я няма,а второ за 10-15 дни искат над 300лв(в ТМ-НАД 500)Кажи,ако знаеш от къде да купя нова по-евтина,която да стане директно на това серво и едва ли ще мисля много.
                    47201-60290 моята е тази
                    Даника

Коментар

Аз проверих на две места , това преди няколко месеца когато НА моята И потъваше педала и цената беше все около 100-130 лева , така , че не говорете наизуст МОЛЯ ВИ
                      2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                      ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Не си спомням точно, но моята спирачна помпа, я доставиха от Гърция и ми излезе някъде между 160-180евро.В Тм-ауто срока за доставка беше голям и цената беше 600лв.Не съм сигурен, но ми казаха, че има разлики между моята джипка , която е с квадратния фар и тези с кръглите .Lj70 2.5td e моята.

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                          Аз проверих на две места , това преди няколко месеца когато НА моята И потъваше педала и цената беше все около 100-130 лева , така , че не говорете наизуст МОЛЯ ВИ
                          Казвай веднага нещо конкретно и ще си възстановя старото положение.
                          Даника

Коментар

Цената на помпата без отстъпка е към 240лв,алтернативен вариант за модела,понякога и фокуса с ремонтен комплект гумички помага за 20лв,но при мен никога не е успявал,един път износи ли се спирачния цилиндър на елипса,пръстените не могат да го спасят,биха помогнали при ранен стадий,помага шлайфа,нови втулки и нови гумички,и като удариш чертата,по добре нова помпа.....Колкото за замяна на цялото серво с помпата от друга машина,до някъде е удачен,ако ти попадне без пари направо с педала....
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                              Цената на помпата без отстъпка е към 240лв,алтернативен вариант за модела,понякога и фокуса с ремонтен комплект гумички помага за 20лв,но при мен никога не е успявал,един път износи ли се спирачния цилиндър на елипса,пръстените не могат да го спасят,биха помогнали при ранен стадий,помага шлайфа,нови втулки и нови гумички,и като удариш чертата,по добре нова помпа.....Колкото за замяна на цялото серво с помпата от друга машина,до някъде е удачен,ако ти попадне без пари направо с педала....
                              Помпата беше корозирала с лошо износен цилиндър.Промених окончанието на пръта на сервото,за да не пипам педала и реглажа му във височина.Вярно е,че имах и други и можеше и те да станат,но тази беше най-близка по диаметър на буталото,ход и куплиране серво-купе-педал.
                              Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X