Колеги,това ми е питането.Някой,ако е монтирал вътре лебедката,но без да заварява по шасито,моля да сподели тук,ако може със снимков материал.Иначе съм виждал как е направено на Г класа,но нещата са различни.Също така имам вече достатъчно дълго наблюдние в/у монтирана такава на 70ка,но със заварки по шасито,но аз не ги искам.Така че споделете,моля.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вътрешен монтаж на лебедка на 73ка без заварки по шасито.
Свий
X
-
От: Вътрешен монтаж на лебедка на 73ка без заварки по шасито.
Ти за кое искаш да фанеш лебеда? За купето лиИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Тогава варианта ти е да си направиш отвори и с болтове. Не забравяй да усилиш отворите с втулки за да не сплескаш шасито.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Това ясно,даже гледах много добро изпълнение на колегата The Bear,но на G класа.Щеше ми се да видя направено на Тойота,ма като гледам пасивността на колегите,май аз ще съм с пробите и грешките.Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
Враца
Коментар
-
Е дали е тойота или ге или патрул принципа е същия.
Имаше една тема по върпоса, с Вальо бяхме давали жокери, а той май и чертеж пусна.
На дъ беар ако помня правилно болтовете бяха извън шасито, което според мен не е удачно решение.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
А според мен няма никакъв проблем със заваряването за шасито. Стига да се проектира правилно и да се завари пак правилно.
Онзи ден в Нова Черна видя колко тормоз вижда моята витара, и рамата не е мръднала, а по нея има доста заварки. Смея да твърдя, че допълнително насложените и заварени железа по нея са над 50 кг.
Като произвеждат рамата в заводите нали пак я заваряват? Да не би там да работят по някакви извънземни технологии...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеА според мен няма никакъв проблем със заваряването за шасито. Стига да се проектира правилно и да се завари пак правилно.
Онзи ден в Нова Черна видя колко тормоз вижда моята витара, и рамата не е мръднала, а по нея има доста заварки. Смея да твърдя, че допълнително насложените и заварени железа по нея са над 50 кг.
Като произвеждат рамата в заводите нали пак я заваряват? Да не би там да работят по някакви извънземни технологии...Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
Враца
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЕ дали е тойота или ге или патрул принципа е същия.
Имаше една тема по върпоса, с Вальо бяхме давали жокери, а той май и чертеж пусна.
На дъ беар ако помня правилно болтовете бяха извън шасито, което според мен не е удачно решение.Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
Враца
Коментар
-
Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнениеИ на Калин на 70ката, с която бягахме на Нова Черна е със заварки към шасито и доста зор е видяла без да мръдне,но според много мнения, които съм чел, заварките ще нарушат еластичността на шасито.
На теория е така-не е добре да се заварява по рамата, ама на практика се оказва, че може. Особено за машини които се ползват за бойни. Не вярвам да има по-сериозен тест за джип от състезателен траял. Там освен сериозните препятствия играе роля и адреналина. Тогава пред на пръв поглед непреодолимото препятствие се дава "сичката газ", и машината е подложена на сериозно натоварване. От това по-сериозно-само челен удар, дано да не се случва никому, но ако се случи-и без заварки по рамата пак няма да е добре...
Та ако аз бях изправен пред такава дилема-изобщо не бих се замислил-заварявам си каквото ми е нужно(ама с мислене преди това), и си свиркам.
За сведение-надлъжните носачи които съм сложил за да държат УАЗ-овия мост на витарата е захванат към възли които са заварени отвън на рамата. Със съответните кници, и въпреки ударите в почти челни стени-досега не са мръднали.
Ама всеки си решава за себе си.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Аз също не виждам защо се притесняваш от заварките заваряи смело грундираи боядисаи ако искаш може да измиеш шасито отвъртре и да го напръскаш с восък за кухини така и от ръжда няма да се притесняваш .ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар