Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газифициране на 120ка дизел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газифициране на 120ка дизел?

То щети има по бензинов двигателя на газ,камоли на дизелов...
    Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Здравей Колега. Според познанията ми страшния шум от клапаните идва когато сместа стане прекалено обогатена на газ,тъй като газта се възпламенява при значително по-малка компресия отколкото въздуха и по този начин детонацията става преди буталото да е достогнало горна мъртва точка.Представям си го все едно да дадеш предварение на искрата завъртайки делкото при бензиновите мотори. Много ускорява,ама на мотора какво му е.....той си знае. А по въпроса за интегриране на водородна клетка......самия Ицо е много скептичен.Поздрави.

Коментар

Поста е към Sonda!

Коментар

До колкото съм чел за ННО клетките, на практика не могат да произведат достатъчно газ за да има ефект, камо ли при 3,0 двигател, това е същата идея само дето си има колкото трябва газ. Трябва да се бърника по колите, аз за това си взех черока, няма как да не се човърка нещо иначе става все едно служебна кола не ти е кеф да я караш. Като си правех експериментите с олио на форда бях много щастлив, обикалях си само да видя как върви с олио

Коментар

Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение
            Поста е към Sonda!
            Благодарско колега,но аз нямам такива проблеми по простата причина,че нямам 120-ка!Коментара ми е към поста на колегата!
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Яааа!? Поредната тема за бълбукатори. Ето ти една тема за подобно нещо, па има и други неща дето можеш да пробваш. Водородна клетка на Паджеро. Ето една извадка:
              Простата сметка е следната. Бълбукатор 40-50%, магнит 50% и джаджата за динамото още 20%. В най-лошия случай 110%, а в най добрия 120%. Е нека има и някоя загуба, ама във възможно най-лошата ситуация моята джипка ще се движи с около 1л./100км.. Сега ще кажете, че сметката не е баш така. Па може, ама ако речете ще взема да го сметна (па математик съм си).
              А сега сериозно. Не се занимавай с глупости. Ако все пак го направиш сподели опита за това, каква икономия (ако има изобщо такава (аз бих се изненадал де)) реално има. То ефекта за този който ти я продаде и монтира е ясен. Иначе повишаващ КПД на бутален ДВГ (като топлинна машина) бълбукатор ми звучи, като Перпетуум мобиле.
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Тия клетките са ясни, никой не пише след като я е сложил какво се случва конкретно. Тая система утре ако ми остане време ще ида при едни, а тези дни и до другите майстори, то ясно че ще ми кажат че е супер, ама да се провери

Коментар

sonda.
                  Аз съм човека от Луковит, който от 6 години монтира АГУ на дизели. Всеки един автомобил може да понесе определено количество газ, от което зависи с колко процента ще се намали разхода на дизел. Детонациите (чукане) в двигателя, започват при замърсен въздушен филтър и при прекалено чувствителна мембрана на ниското налягане. Този проблем се появява често при нова АГУ и се отстранява с ново регулиране. Ако всичките ти 736 "компетентни" публикации са такива безсмислици, като тази от 06-06-12, то аз мога също да напиша 736 глупости за да стана и аз утвърден участник.

Коментар

Първоначално публикуван от icolevskara Преглед на мнение
                    sonda.
                    Аз съм човека от Луковит, който от 6 години монтира АГУ на дизели. Всеки един автомобил може да понесе определено количество газ, от което зависи с колко процента ще се намали разхода на дизел. Детонациите (чукане) в двигателя, започват при замърсен въздушен филтър и при прекалено чувствителна мембрана на ниското налягане. Този проблем се появява често при нова АГУ и се отстранява с ново регулиране. Ако всичките ти 736 "компетентни" публикации са такива безсмислици, като тази от 06-06-12, то аз мога също да напиша 736 глупости за да стана и аз утвърден участник.
                    Мдаа..Незнам Ицко що така се впрегна,но не бива да ми казваш,че нямам право да отстоявам мнението си!Аз не бих си подложил колата на въпросната интервенция по простата причина,че искам да я карам още дълго време!Коментарите ми бяха за това,че се появява громане в мотора,което според мен е неприемливо,но щом според теб е ОК-добре!Газифицирай си наволя каквото който ти даде....а за това какво съм писал не давай компетенции...лошото е че сме в България и всеки гледа като да поспести и по тази причина се вършат издевателства с колите,което после излиза солено!Успех в бизнеса!Иначе всеки е свободен да прави каквото си поиска с колата,включително и да подкара Тойотата на брикети или лигнитни въглища!
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Странна порода сме българите. Как си смятате разхода? Аз си го смятам на километър и то за достатъчно голям пробег. Накрая ще стане като темата с Еф Джея на газ, само, че ще има "спестих "х" лева от нафта и дадах "хххх" лева за мотор". Примери от практиката за "странни" сметки имам за една книга.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                        Разхода падал с 40% +2литра газ на 100.
                        Мда, а ако си сложиш 3, ще започне да връща по 2 литра нафта на 100 километра. 2 литра газ, изгорени безконтролно, по никакъв начин не могат да заместят 4-5 литра нафта, изгорени според както пише в дебелите книги, изтествани хиляди часове върху стендове и т.н. Сметката съвсем проста, дори и само ако погледнеш колко енергия съдържа едното и другото. А освен друго точно тоя двигател не търпи своеволия. Има си проблеми и хич да не го закачаш.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблема поне малко прилича на газ-бензин.Ако искаш да не влагаш допълнително след монтирането на газ-палиш на бензин и още съобразяване с куп дреболии и всеки казва колко газ му гори,а не колко му струват 100 км. или колко е дал за ремонт.
                          п.п.Карам и на газ... .
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X