Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум при превключване на скоростите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум при превключване на скоростите

Здравейте колеги,
    От няколко седмици подкарах джипа след модификацията му и забелязах следния проблем:
    при превключването на скоростите се чува странен шум (удар) в скоростната кутия особено а съм подал повече газ на джипа или например ускорявам. След няколко проверки забелязах ,че при заключен блокаж на средния диференциал шума го няма но тогава пък се появява много лек шум при пълен ляв или пълен десен завой.

Може ли да дадете съвет от какво може да се предизвиква този шум?
    BJ73 + HDJ80 = HDJ73

От: Шум при превключване на скоростите

Не съм запознат с модификацийте които си правил но така като чета разбирам , че джипа ти е фул тайм и мое мнение има някакъв луфт в касетата на междуосовия диференциал . Аз лично бих отворил раздатката веднага за да си спестя по сериозни главоболия за в бъдеще
    2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
    ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

А преди раздатката може хвърлиш и по едно око на каретата по карданите за луфтове
      LZ1GIB
      TOYOTA HZJ80,
      TOYOTA LC150

Коментар

Проверявах и видях ,че има луфт във фланчетата на главините, каретата са ок. ще поръчам две фланчета за да ги сменя.
        И ще се наложи да разглобя раздатката при първа възможност, ако не се оправи.
        BJ73 + HDJ80 = HDJ73

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X