Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разширително казанче на ТЛК 70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разширително казанче на ТЛК 70

Здравейте колеги, появи ми се странен проблем с охлаждането на 2ЛТ мотора на 70-ката,2.4 ТДИ. При продължителна работа на мотора охладителната течност си прелива в разширителния съд, но при изстиване не се връща обратно а си остава в казанчето. При махане на капачката на охладителната течност мотора поема точно толкова антифриз, с колкото ми е препълнено разширителното казанче, т.е. течността не се връща в мотора може би поради засмукване отнякъде на въздух и разхерметизиране. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да даде идея къде да търся причината. Благодаря.

От: Разширително казанче на ТЛК 70

Първо един преглед на охладителната система и тест за изгорели газове.

Коментар

Смени си капачката/паро-въздушният клапан/и провери гърловината където ляга клапана за нараняване.

Коментар

За съжаление този тест май е излишен. При палене на студен мотор почват да бълбукат мехурчета в разширителния съд все едно ауспуха си заврял там. При горещ мотор на празен ход намаляват, а при форсиране изчезват. Какво ме чака по-нататък? Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от victorio Преглед на мнение
          За съжаление този тест май е излишен. При палене на студен мотор почват да бълбукат мехурчета в разширителния съд все едно ауспуха си заврял там. При горещ мотор на празен ход намаляват, а при форсиране изчезват. Какво ме чака по-нататък? Благодаря!
          Мдааа - сам разбрах какво ме чака - наличие на голям процент изгорели газове във охладителната система.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X