Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шаси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шаси

Колега , не е ли опасно за рамата горещото поцинковане, знам за случаи да се деформира детайла при обработката ,питането ми не е с цел да споря а наистина ми е интересно
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от blago4x4 Преглед на мнение
      Този начин е най-лесен.
      Е Благо ти нямаш сърце бе човек, %90 от съфорумците могата да мечтаят за тази процидура аз също. Дай малко инфо къде, за колко и за колко време.

Коментар

До 500 градуса желязното шаси не може да се деформира от собствената си тежест. Четери шасита съм поцинковал и не са се детормирали.

Само в Пловдив са ми ги правили,един колега произвежда платформи и ги пращам по него. 50ст на килограм около 100 лв 50 лв пясъкоструй
        Последно редактирано от blago4x4; 28-03-12, 21:45.
        FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
        BJ42 04 1982
        FJ62 11 1983 skipe blago4x4
        LZ 2 BHB

Коментар

А от вътре поцинковано ли е? Във вана ли ги потапят или ги пръскат? При затворените профили както е на нисана, как ги почистват от вътре и поцинковат?

Коментар

Е тоя , последния въпрос и аз се опитвах да формулирам .
            Какъв е смисъла да е поцинковано шасито отвън , като отвътре няма как да хване ?
            TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
              Е тоя , последния въпрос и аз се опитвах да формулирам .
              Какъв е смисъла да е поцинковано шасито отвън , като отвътре няма как да хване ?
              Колега ти сериозно ли , как ще го поцинковат само отвън след като се топи цялото във вана
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Е да де това е въпроса дали се потапят във вана или не? И за почистването също е важно, че при затворените рами бластиране много не помага, може да се направи и в домашни условия например този линк на принципа на електролизата. http://antique-engines.com/trailer-electrolysis.htm
                Последно редактирано от Patrol fen; 31-03-12, 10:43. Причина: допълнение

Коментар

При поцинковане с потапяне във вана се затварят/запушват отворите по рамата (за различни болтове) и се налага разпробиване. Това по спомен от англоезични форуми. Ще ми е интересно някой ако е правил да сподели резултата.
                  Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                  Lexus LS430

Коментар

Цинка няма да хване , ако не е почистено перфектно , разбирай с пясъкоструйка . Наскоро поцинковах 15 тона железа , за носеща конструкция .Как да се организира това от вътре на рамата ? По мое мнение ръждата (сериозната) ще тръгне от вътрешната страна на рамата . Малко излишно ми се вижда да се поцинкова от вън , което ще стане ако се запушат разни отвори по нея(не плътно , че гърми ) . 40ките , като на Благо не са ли и те с рами от затворени профили?

Коментар

Рамата или по-точно шасито е изработено от П профил ,който е еластичен и издържа на деформации.Преди са закрепвали отделните детайли от шасито чрез нитове .Обаче местата които са застъпани корозира ,като корозията деформира метала а и пясъка не е в състояние да почисти.В следващите модели шаситата са с челно заварени П профили които образуват кутии.
                      Многото и различни отвори са за олекотяване, вентилация,отичане,както и за да се прекъсне пътя на евентуално появили се пукнатини.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:261020081441.jpg
Прегледи:2
Размер:161.9 КБ
ID:5362262Натиснете снимката за да я уголемите

Име:260320124186.jpg
Прегледи:3
Размер:188.7 КБ
ID:5362263
                      BJ42 04 1982
                      LZ 2 BHB

Коментар

П профила на 40ката има шансове да се поцинкова . При всичките по-нови , забравете

Коментар

И все пак не стана ясно как се почиства шасито от вътре. Ако не е почистено цялата операция губи смисъл. Каква е файдата че ще имам лъкаво горещо поцинковано шаси от вън, като от вътре не знам какво се случва.
                          LZ1GIB
                          TOYOTA HZJ80,
                          TOYOTA LC150

Коментар

Име:190620092056.jpg
Размер:200.4 КБ
ID:5368545Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210620092065.jpg
Размер:189.8 КБ
ID:5368546

Име:210620092064.jpg
Прегледи:1
Размер:159.2 КБ
ID:5368547Натиснете снимката за да я уголемите

Име:230620092066.jpg
Прегледи:1
Размер:219.3 КБ
ID:5368548

след 4 години вече се забелязват горещи точки следствие на удари от камъчета .....а от вътре пак ръждяса.

никакви бои повече
                            Последно редактирано от blago4x4; 26-04-12, 01:06.
                            BJ42 04 1982
                            LZ 2 BHB

Коментар

Добре какъв е извода? Какво би посъветвал всички нас който искаме да запазим шасито от корозия? Сподели с толкова опит кое е най доброто решение? без смяна на джипката разбира се.

Коментар

Примера го давам с 62 ката .Изчистена е с пясък и отвътре и отвън (шасито) , специален грунд с 10 годишна гаранция ,после боя и трета година пак започва да корозира. Ако беше горещо поцинкована няма да има проблеми с ръждата повече през този век......заради бързане и 100лв разлика.
                                BJ42 04 1982
                                LZ 2 BHB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X