Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шаси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шаси

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Ако ще го правиш правилно, спреят ти е последната грижа.
    Купето се сваля, всичката ръжда по рамата се маха и т.н.
    Дълъг и безславен процес.
    Знам , че спреят е последната ми грижа . В момента както казах джипа ми е при майстор вече 5-ти ден и ще му бъде махната ръждата от рамата и от всички други части . И за мен остава после само да си я поддържам добре .
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ако не свалиш купето нищо не правиш.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Добре де и моята баба е дърта а и в предният собтсвеник не е била особенно добре потдържана но пак е в добро състояние. Къде ли не съм се врял да гледам и няма и петънце ръжда по шасито. За сметка на това обаче цялото е пълно с със засъхнала пръст а аз идея си нямам как да извадя тая гнус че така ще почне да ръждясва

Коментар

Първоначално публикуван от slavianko Преглед на мнение
          Добре де и моята баба е дърта а и в предният собтсвеник не е била особенно добре потдържана но пак е в добро състояние. Къде ли не съм се врял да гледам и няма и петънце ръжда по шасито. За сметка на това обаче цялото е пълно с със засъхнала пръст а аз идея си нямам как да извадя тая гнус че така ще почне да ръждясва
          Има автомивки с подемници и мият отдоло
          TLK LJ70 2.4td
          Nissan Patrol 3.0 DI turbo Y61 GR

Коментар

Първоначално публикуван от slavianko Преглед на мнение
            Познавам хора които възтановяват ретро автомобили където всичко е вестник станало не желязо. За всичко обаче се иска търпение, знания, пари и мнооого труд. Невъзможни неща няма но вече идва въпроса дали си заслужава при нашите дараци
            Ретро автомобилите нямат нищо общо. Нито крайната цел, нито начина на последвалата употреба, нито имат голям избор за реставрация освен да ползват и кърпят изтънелите им ламарини. Предназначението им е да ги показват в спряло състояние по площадите и пред кафетата, а не да ги чекнат по горските пътища и по рядко извън пътя. Ретро автомобила е готов за ползване стига да прилича достатъчно много на оригинала дори и ако не "мое да оди" много много, а нашите кочини не е нужно да приличат на каквото и да било стига да "моат да одат" по гората
            Последно редактирано от angel52; 11-03-12, 11:23.

Коментар

http://www.carsystem.bg/vosschemie_p...s_7lepila.html
              ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Ммого съм доволен от материалите им.
                ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
                  Преди няколко дена бях на канал и се натъкнах на това [ATTACH=CONFIG]426897[/ATTACH] . Сега е на ремонт , и ще си го взема в понеделник . С какво какво да го намажа , и как да поддържам цялото шаси ? Знам , че с водоструйка трябва редовно да се чистят кухините на шасито , но с какво да спра ръждата ? Т.е с какви антикорозионни мазила да го намажа отвътре и отвън ?
                  Колега-преди да правиш, каквото и да е изчисти рамата с пароструйка отвътре!Рамата на тВа добиче има странични правоъгълни отвори по надлъжните греди на рамата затапени с черни пластмасови капачета-отвори ги(ако са останали) и върти с пароструйката отвсякъде!От долната страна има отвори за оттичане-обърни внимание на този, който е по средата(най-ниската точка) да не е запушен.Чак, след като изсъхне хубаво отвътре прави, каквото ще правиш-аз напръсках докъдето се докопах с някакъв мазен спрей с MoS2, като изразходих 4-5 флаконаРъждата обикновено тръгва отвътре-навън, така че външната обработка е по-скоро декоративна

П.С. искам да попитам в тази тема къде аджеба мога да намеря ръждопреобразователя на "Вюрт" и други подобни шукарийки?
                  Последно редактирано от mbenz; 11-03-12, 13:19. Причина: допълнение
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                    П.С. искам да попитам в тази тема къде аджеба мога да намеря ръждопреобразователя на "Вюрт" и други подобни шукарийки?
                    Вюрт имат магазин в Младост-4 в Бизнес Парка, това за София
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                      Вюрт имат магазин в Младост-4 в Бизнес Парка, това за София
                      Ok-благодаря!
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                        ...с някакъв мазен спрей с MoS2, като изразходих 4-5 флаконаРъждата обикновено тръгва отвътре-навън, така че външната обработка е по-скоро декоративна

Скъпа операция си направил!
                        Има пулверизатори по 2литра на цена 2лв. Някои комшии ги използват вместо пръскачки за лозе и дървета ако насажденията са малко. Е такова с някакво масло (изгоряло) върши перфектна работа- на права струя пръска 3-4 метра. Само с напомпването не трябва да се прекалява че за 2лв...
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

И аз имам да правя подобна процедура, но имам един въпрос. И аз мисля да пръскам с изгоряло масло от вътрешната страна а отвънка шкурене, преобразувател за ръжда, грунд и боя. Но се чудя да изчиста колкото мога ръждата и да боядисам и после да пръскам отвътре с масло или обратното. Защото мисля, че ако пръскам с масло първо, все ще излезе от външната страна на гредата и грунда/боята няма да хванат?
                          Поздрави.
                          Nissan Terrano 2.7 TDi
                          ----------------------------
                          Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Правилно си се сетил колега , че иначе като се омаже отвън с масло
                            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Значи най-добре първо с някой компресор под налягане с въздух да почистя гредата отвътре колкото може после сшкурене и другите истории и след това масло.

ПП: Млад ама с акъл съм !
                              Nissan Terrano 2.7 TDi
                              ----------------------------
                              Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

С компресора само прах ще вдигнеш , водостуйка или паростуйка натам ясно
                                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X