От скоро се чудя дали да си махна резервната гума на Тойотата (LJ 70) защото си мисля , че много тежи на вратата . Как мислите ? Тежи ли много на вратата , и има ли друго практично място на което мога да я сложа (без кош на тавана) ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Резервна гума
Свий
X
-
Резервна гума
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- РадоТагове: Няма
-
От: Резервна Гума
Ами ако се спука(дано не се случва никога,де) к'во прайм?Пък и дето вика колегата Пенчо нали не я носиш на гръб
В един автомобил,винаги трябва да има резервна,а пък при джиповете,ходиш по офроуд,гори и като настъпиш някоя стъклена бутилка от предишна сбирка на офроуд маняците
(в кръга на майтапа) или нещо друго може да ти притрябва
според мен,промени мястото на гумата(ако има къде де),но не я махай
Все пак ти си решаваш
Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec
Коментар
-
И мен доста ми е виснала вратата от тежината на резервната. Предните собственици дори са поломили резбите на болтовете за захващането на горната панта към купето. Сега ще се чудя как да възтановявам всичко. И на мен ми се иска да измисля друг вариянт да захвана гумата но май не виждам алтернативи. Трябва да си правя някаква яка хоум мейд-офроуд задна броня с панти и за нея да хвана гумата но аз държа на оригиналната и ... Ще се радвам и аз ако някой има свежи идеи за друго захващане на резервната гума
Коментар
-
Точно при 70-та серия не виждам никакъв проблем за дясната част на задната врата, където стои рез. гума!
Че тежи много-тежи, но само, когато вратата е отворена!Когато е затворена пантите почти не се товарят.
А и при липсата на място в 70-та не виждам къде би било възможно да се премести рез. гума, освен на покрива, с което ще повдигнеш още и без това високия център на тежестта.На предния капак, ако се премести ще трябва доста да се подсилва.
Абе нищо друго ли за оправяне по жипката нямаш, та се увидя в местоположението на рез. гума?много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Първоначално публикуван от slavianko Преглед на мнениеИ мен доста ми е виснала вратата от тежината на резервната. Предните собственици дори са поломили резбите на болтовете за захващането на горната панта към купето. Сега ще се чудя как да възтановявам всичко. И на мен ми се иска да измисля друг вариянт да захвана гумата но май не виждам алтернативи. Трябва да си правя някаква яка хоум мейд-офроуд задна броня с панти и за нея да хвана гумата но аз държа на оригиналната и ... Ще се радвам и аз ако някой има свежи идеи за друго захващане на резервната гумаДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Здравей
и аз се замислям за резервната гума и отгоре ми изглежда добър вариянт. но при при мен с този стъклопластов покрив се притеснявам как да хвана стойката, ти си с метален таван и няма да имаш проблемBJ73 + HDJ80 = HDJ73
Коментар
-
И аз това си мислех , да я сложа отзад . Но когато ми се наложи да сложа повече багаж , трябва да я махам .ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнениеИ аз също съм с оригиналната броня , и също си мислих да я сменя и да сложа панти , за които да хвана резервната гума . Но там идва друг проблем - смяна на задните светлини .
Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнениеТочно при 70-та серия не виждам никакъв проблем за дясната част на задната врата, където стои рез. гума!Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
Че тежи много-тежи, но само, когато вратата е отворена!Когато е затворена пантите почти не се товарят.
А и при липсата на място в 70-та не виждам къде би било възможно да се премести рез. гума, освен на покрива, с което ще повдигнеш още и без това високия център на тежестта.На предния капак, ако се премести ще трябва доста да се подсилва.
Абе нищо друго ли за оправяне по жипката нямаш, та се увидя в местоположението на рез. гума?Последно редактирано от slavianko; 04-03-12, 18:10.
Коментар
-
Дръжте си гумите спокойно на вратите,но си оправете ключалките и пантите.Аз возя на вратата 32" и нито ми клопа,нито ми тропа ,но правих нови панти,защото старите бяха разбити и заради техния луфт става неизбежен луфта в ключалкитеТойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
Враца
Коментар
-
Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнениеДръжте си гумите спокойно на вратите,но си оправете ключалките и пантите.Аз возя на вратата 32" и нито ми клопа,нито ми тропа ,но правих нови панти,защото старите бяха разбити и заради техния луфт става неизбежен луфта в ключалкитеДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнениеИ на мен са ми разбити пантите , трудно ли се правят ?Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
Враца
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар