Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на крушка на фар на TLC FJ80

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на крушка на фар на TLC FJ80

Колеги, днес ми изгоря крушката на предния десен фар(къси), и се помъчих да я сменя без да свалям целия фар, но нещо не ми се отдаде. Казанчето за антифриз пречи да се бръкне и смени крушката, без да се сваля целия фар, и се загледах че то(казанчето) е на нещо като метална релса която може да се извади и съответно да имам достъп до крушките. Пробвах да го извадя, но не успях, а не исках да го насилвам. Та, има ли начин да се смени крушката без да се сваля целия фар и предната решетка?
    M57D30T1
    W450

От: Смяна на крушка на фар на TLC FJ80

Здрасти !Не съм капацитет по ЛК, но понеже Тойота ползва еднакви чаркове по различните си модели, би трябвало да е така.Резервоарчето за антифриз е на една релса, но поради лекото или по-тежко ръждясване на релсата, казанчето не може да излезе право нагоре.Трябва да го клатушкаш наляво-надясно дърпайки нагоре и може да успееш.После ако почистиш ръждата, малко грунд за метал и смазка отгоре и следващия път ще излезе лесно.Щото ако предната решетка е като на 4Рънер със пластм. щипки, не зле да имаш нови, че старите се чупят лесно.Успех и пиши!
    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Не е на щипки предната решетка, на винтове към фаровете е. По принцип ми се е налаголо да сменям крушки до сега, но все съм свалял фаровете+решетката. Нещо не ми се връзва на уж експедиционнен автомибил да трябва да се сваля фар+решетка за едната крупка.
      Утре ще пробвам съвета ти за казанчето
      M57D30T1
      W450

Коментар

Дръпни по сериозно казанчето-ще излезе, там няма какво да се счупи.
        TLC 73 4.2-TD
        Автоматик
        Тел.0887859269

Коментар

Здрасти колега приятелката ми има мерцедес и при него е малко трудно да се смени крушката на фара преди да разбера как става лесно.Погледни в подкалника дали няма отвор нещо като прозорче при нея от там става много лесно.Дано съм ти от полза

Коментар

Днес смених крушката. Наистина се оказа че казанчето за антифриза се изважда нагоре(просто трябва малко по-голямо усилие). С изваденото казанче вече има достъп до фара отзад. Обаче мястото се оказа недостатъчно за ръката ми и не успях да бръкна като хората, може би някой с по-малка ръка ще успее, та пак свалях решетка, мигач и самият фар . Голямо благодаря на всички отзовали се колеги!
            M57D30T1
            W450

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X