Колеги, днес ми изгоря крушката на предния десен фар(къси), и се помъчих да я сменя без да свалям целия фар, но нещо не ми се отдаде. Казанчето за антифриз пречи да се бръкне и смени крушката, без да се сваля целия фар, и се загледах че то(казанчето) е на нещо като метална релса която може да се извади и съответно да имам достъп до крушките. Пробвах да го извадя, но не успях, а не исках да го насилвам. Та, има ли начин да се смени крушката без да се сваля целия фар и предната решетка?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на крушка на фар на TLC FJ80
Свий
X
-
От: Смяна на крушка на фар на TLC FJ80
Здрасти !Не съм капацитет по ЛК, но понеже Тойота ползва еднакви чаркове по различните си модели, би трябвало да е така.Резервоарчето за антифриз е на една релса, но поради лекото или по-тежко ръждясване на релсата, казанчето не може да излезе право нагоре.Трябва да го клатушкаш наляво-надясно дърпайки нагоре и може да успееш.После ако почистиш ръждата, малко грунд за метал и смазка отгоре и следващия път ще излезе лесно.Щото ако предната решетка е като на 4Рънер със пластм. щипки, не зле да имаш нови, че старите се чупят лесно.Успех и пиши!1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ
-
Не е на щипки предната решетка, на винтове към фаровете е. По принцип ми се е налаголо да сменям крушки до сега, но все съм свалял фаровете+решетката. Нещо не ми се връзва на уж експедиционнен автомибил да трябва да се сваля фар+решетка за едната крупка.
Утре ще пробвам съвета ти за казанчетоM57D30T1
W450
Коментар
-
Днес смених крушката. Наистина се оказа че казанчето за антифриза се изважда нагоре(просто трябва малко по-голямо усилие). С изваденото казанче вече има достъп до фара отзад. Обаче мястото се оказа недостатъчно за ръката ми и не успях да бръкна като хората, може би някой с по-малка ръка ще успее, та пак свалях решетка, мигач и самият фар. Голямо благодаря на всички отзовали се колеги!
M57D30T1
W450
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар