Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на Тойота Корола Версо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повдигане на Тойота Корола Версо

Поздрави на всички от форума!Осъзнавам, че темата не е за офроуд, но става въпрос за тематика по която вярвам, че хората в този форум имат най-добри познания.Имам странната идея да повдигна Версото на съпругата ми за по-лесно газене през софийските улици, качване по бордюри и субективното подобряване на външният вид. Притежавах преди Версото Рав4 2006г и определено 5см разлика между Версото и Рав4 ката имаше по-голямо значение от 4х4 системата на Равчето. Двигателят на Версото е същият Д4Д, 136коня като Рав4, окачването на двете си потропва подобно.Накратко идеята е следната:смяна на текущите гуми от Версото 205/55 R16, диаметър 632мм с гуми и джанти от Рав4 235/65 R17, диаметър 737. В разликата от 105 мм в диаметър са търсените достатъчните 5см повдигане. По снимките изглежда, че джантите може и да са взаимно заменяеми.модифицираното с Гимп Версо (така по снимки много лесно става Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Lift_5cm.jpg
Прегледи:1
Размер:37.6 КБ
ID:5961655оригиналното версо изглежда такаhttp://www.carsplusplus.com/car/pict...y.php?id=37008сравнение на Рав4http://www.netcarshow.com/toyota/200...llpaper_02.htmВъпросите ми са следните:1. Има ли някой с гуми за Рав4м, размер 235 или 225, монтирани на джанти за проба? Черпенето от моя страна се подразбира.2. Със сигурност ще се наложи отрязване/подкастряне на калници или други елементи. От толкова повдигане на сериозни машини, какъв опит може да споделите?3. Окачването на Версото е средна работа: компромис между комфорт и друсане. На задната седалка, без багаж направи си подскача. С гуми с по-висок борд, само може а стане по-меко, но отново нямам и представа как точно ще се отрази. Нямой има ли мнение по въпроса?4. Има ли смисъл от флаци, например 30мм за разширяване на следата с оглед повдигане на центъра на тежеста? Предполагам, че тогава ще се наложи дори повече рязане на калници и прочие.Благодаря предварително за споделената информация и съвети. УспехиМихаил

От: Повдигане на Тойота Корола Версо

Първоначално публикуван от jugenattor Преглед на мнение
    Поздрави на всички от форума!Осъзнавам, че темата не е за офроуд, но става въпрос за тематика по която вярвам, че хората в този форум имат най-добри познания.Имам странната идея да повдигна Версото на съпругата ми за по-лесно газене през софийските улици, качване по бордюри и субективното подобряване на външният вид.
    ...
    От толкова повдигане на сериозни машини, какъв опит може да споделите? ...
    Идеята за повдигане на лека кола наистина е странна. А опитът с машини, които са много по-пригодни за такива упражнения, е показал, че твърде често "субективното подобряване на външния вид" върви в комплект с обективно влошаване на пътното поведение на колата, както и с ред други проблеми.

Ако по-големият просвет е толкова важен - просто сменете Королата с нещо по-подходящо.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ups, извинявам се за форматирането на темата:пренасянето на нов ред е изчезнало при прегледа на текста!

Благодаря за препоръката: продаването на Версото и купуване на автомобил на почти същоте години от типа на Рав4, Гранд Витара, Кашкай, Тигуан е напълно реална възможност, като се има предвид почти еднаквите цени. Интересът ми към темата е по-скоро свързан с любознателност отколкото необходимост. Все пак, ако има възможностза описаният по-горе тест с гуми от Рав4, ще ми е много интересно да видя "временният" резултат.

Относно проблемите които повдигането се сещам за следните:
      1. Идеята е само за смяна на гуми като опит: предполагам, че ще се промени веднага геометрията.
      2. Влошаване на управлението: промяна на амортисьори , пружини, настойки биха могли да помогнат.
      3. Автомобилите как минават на технически преглед след слагане на гуми които не са предвидени за модела? Това проверявали се?

Коментар

От толкова повдигане на сериозни машини, какъв опит може да споделите? ...

Колата ще стане по-мудна, а разхода по-голям, с рязането на калници и по-грозна. За да събереш толкова големи гуми трябва да повдигнеш от окачването (пружините).

Коментар

Единственото което може да се направи е а се сложат подложки на пружините, около 15-20мм. и малко по-високи гуми.
          Ефекта ще е 3-4см. което е достатъчно за лека кола.
          А ако искаш повече, просто смени колата.
          TLC 73 4.2-TD
          Автоматик
          Тел.0887859269

Коментар

Имал съм два такива, 1.6 - 2006 и 2.2 - 2008г. Та по темата - СЪБУДИ СЕ!

Това дето го искаш няма как да стане. Вдигни колата на един четириколонен подемник, влез отдолу и накарай някой да ти върти волана бавно от едната до другата страна и гледай разстоянията от гумата до корите, бронята и т.н.. После вдигни един Рав и погледни и сравни габаритите на неговата и твоята механика. Дори и подлагането на подложки ще влоши пътното поведение.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X