Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mонтиране на шнорхел ТЛК 90 d4d 2002

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mонтиране на шнорхел ТЛК 90 d4d 2002

Наскоро си купих шнорхел Super Wader от Явор Вромос за Тлк 90 d4d 2002 LHD и имам въпрос в кутията има шаблон но няма упътване как да се наложи този шаблон ако някой може да помогне ще съм много благодарен

От: Mотиране на шнорхел ТЛК 90 d4d 2002

Монтирането на шнорхел си е доста пипкава работа, изисква и някой малко по-специални инструменти за изрязване на отвора в калника. Шаблоните които са в комплекта няколко пъти са ни подвеждали при монтажа на шнорхела. Иначе на шаблона трябва да има извика по която да го на паснеш по шнорхела за да разбереш как е ориентиран и така да пренесеш отворите за прикрепващите болтове, на някой шаблони няма изрязана дупка за въздуховода което допълнително ще те затрудни. Ако ти се стори трудно мога да те насоча към колеги които могат да помогнат, стига да кажеш от кой град си.

Коментар

Много е важно базата от която ще тръгнеш да ти бъде колонката,където ще се закрепва вертикалната част на шнорхела! Аз лично моя поставих по следния начин:
      Плътно облегнат по колонката,после нивелираш и по калника. По добре да е с леко разминаване от колонката,отколкото да не е успореден на предния калник.Като го направиш успореден на калника мърдаш леко наляво надясно за да видиш къде ще е контакта с колонката и замръзваш така. Важно е също да го плъзгаш успоредно на страната на калника откъм теб т.е. да опира в дясно на цилиндричната си част, а левия край където е чупката да е във въздуха.Така. Като намериш къде ще контактува по колонката бележиш с молив върху калника дъгата където шнорхела свършва в най-дясната си част.След това с шублер замерваш точно разстоянието от наи-дясната точка на шнорхела до средата на отвора,НО в основата на цилиндъра,не в горната му част,където се вижда отвора,защото самия цилиндър върви ексцентрично напред т.е не е перпендикулярен на равнината,която ще ти легне на калника и при вкарването в изрязаната дупка се приплъзва напредцелия шнорхел докато легне.Като замериш това разстояние бележиш центъра,слагаш там центъра на отвора по шаблона и очертаваш отвора.Мой съвет е при пробиването на главния отвор въпреки очертанията от шаблона да почнеш със 5 мм по на ляво.По този начин при корекция изрязаното ще ти се прикрива от тялото на шнорхела, а ти ще можеш да корегираш с разширението на дясно. След напасването по главния отвор и връзката с колонката се бележат и разпробиват дупките за закрепващите шпилки. Преди вкарването на шнорхела аз обработих всички отвори по ламарината с грунд за метал, а централния отвор го оградих със гумени уплътнения от врати,които залепнаха и за грунда и предпазват цилиндъра на шнорхела от евентуални сътресения при контакта с ламарината.Това направих аз по моята 70-ка. Ако при 90-ките шнорхелите са различни ,значи не съм особено полезен в тази тема Поздрави.

Коментар

може ли някоя снимка да пратите на някоя 90 ка с такъв шнорхел

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:prado90snorkelB.jpg
Прегледи:1
Размер:32.1 КБ
ID:5347340 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Prado-3.4L-V6.jpg
Прегледи:1
Размер:89.9 КБ
ID:5347341 Не съм сигурен дали е точно като твоят.

И един по-различен модел, но темата може да ти е от полза: http://www.landcruiserclub.net/forum...hp?f=30&t=8303

Коментар

гледах ги тези снимки почти нищо общо нямат за съжаление

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X