Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли как да пригодим джипките на снегорини?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли как да пригодим джипките на снегорини?

Днес се чудих, дали има възможност на ТЛК 120 да му се закачи гребло за сняг? Виждал съм ATVта с лопати, както и разни американски 4х4 с монтирани гребла. Видях и комплекти за FJ, а той е много сходен със 120.
    В моят конкретен случай има около 1500 кв.м. равен асфалт, който трябва да се почиства от снега, а на ръка е прекалено трудоемко, особено когато паднат 40см. Продава ли се такова чудо, което да се наниже направо по някакъв начин на Крузъра или най-добре и евтино е да се купи едно ATV китаец и да му се монтира някакво гребло?
    Ако някой има информация и за модели различни от 120ката, нека сподели. Предполагам, би било полезно и на останалите колеги.

От: Има ли как да пригодим джипките на снегорини?

Някъде по сайтовете бях гледал не гребло а приставка с роторен снегорин с бензинов мотор монтиран на джип. Беше самоделка и се повдигаше и сваляше с лебедката. Имаше и снимки от изработката му. Мисля, че като контрукция не беше кой знае колко сложно. Бензинови двигатели съм виждал в Бриколаж по 250 лв. 3.3 к.с. Не знам обаче дали ще е достатъчна тази мощност. Гледал съм ръчни роторни снегорини да се продават по магазините, но ми се струват теснички за монтаж на джип.
    Последно редактирано от elbgt; 11-02-12, 12:41.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Виж тук:

Джип за снегопочистване
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

След прочит на всичко стигам до извода, че трябва да е самоделка, да тежи и да е закрепено шарнирно към рамата по някакъв начин. Правилно ли съм разбрал? Готов кит предлага ли се някъде или поне FJски да се пригоди?

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
          ... Готов кит предлага ли се някъде или поне FJски да се пригоди?

Кликаш на Тoyота и има списък на кои коли става...

Горе на иконите има поне 7-8 различни фирми, които предлагат гребла. Успех!
          Последно редактирано от NIKSD; 11-02-12, 19:50.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

В Пловдив в магазина на Гладиатор продават ! Има ги и в каталозите .
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Пуснах запитване до Гладиатор. Явно съм имал нереалистични очаквания относно стойността. Не, че е толкова много за това, което се предлага, но не си струва инвестицията за моята цел. Ако има интерес бих могъл да споделя цената.

Коментар

Сподели я,може и на ЛС.Смятам да си правя самоделка,да не се окаже по-на сметка да се купи готово .
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Алуминиево гребло + монтажен комплект за 120ка е 3200лв. с ДДС
                  Само монтажен комплект е 1050лв. с ДДС - монтажа е отделно
                  Греблото следи релефа на терена, при връщане назад се плъзга върху снега и не го събира на купчина. Абе измислено и направено, но мисля, че си струва ако имаш за почистване доста по-голяма площ от моята.
                  Поздрави!

П.П. Надявам се не е некоректно към Гладиятор, че споделям офертата им. Ако някой смята така нека мнението ми бъде редактирано или направо изтрито

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                    Сподели я,може и на ЛС.Смятам да си правя самоделка,да не се окаже по-на сметка да се купи готово .
                    Самоделка изработена от мен около 150 бг. лв. Е не е върхъ, но пък работи здраво.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Самоделка изработена от мен около 150 бг. лв. Е не е върхъ, но пък работи здраво.
                      Видях я в другите теми.Всъщност е важно работа да върши.
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                      X