Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоростни кутии Тойота Прадо 90, 120

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скоростни кутии Тойота Прадо 90, 120

Господа,
    имам следния въпрос:
    Скоростните кутии на LC90 и LC 120 ВЗАИМО ЗАМЕНЯЕМИ ЛИ СА?
    Защото, ако са заменяеми е добре да се сложи шест скоростната от Прадо120.
    Благодаря предварително.

От: Скоростни кутии Тойта Прадо 90, 120

Мисля, че са еднакви (5-степенните) - R151*.
    Те са и по-здрави.

Коментар

Не стават директно. За 90ка има 2 вида кутии в зависимост от датата на производство. За 120ка 5 степените са различни от тези на 90ка и са два вида в зависимост дали има или няма АБС. За 120ка 6 степените са 4 вида в зависимост от датата на производство и наличието на АБС.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

А има ли автоматик за 120ка с 4 скорости?
        Стори ми се веднъж, че видях крузър, на който символите до скоростният лост бяха "P R N D 3 2 L" - вероятно ми се е сторило, но да попитам все пак.

Коментар

Да, има. Мисля, че граничната дата беше 08.2004г. Преди това са 4 степенни, а след това са 5 степенни автоматиците. Кутиите са различни и маслото им е различно. Отделно и начина на смяна е различен. За втората се иска тестер през който да следиш температурата на маслото и на точно определена температура да се уточни. Щека няма. Отделно и маслото е специално. Обикновения АТФ води до нова кутия след известно време.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

От: Скоростни кутии Тойота Прадо 90, 120

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$(KGrHqZ,!psE63ZjTVC4BO+,lK0szQ~~_19.JPG
Прегледи:1
Размер:39.5 КБ
ID:5345789
            Взех че намерих една снимка на 4-степенната кутия.

Коментар

Можеби не е тук мястото, но да не отварям нова тема, която би била завършена с 2 поста.
              Когато се натисне PWR HEATER копчето на 120ката, освен че вдига оборотите, когато е стационарна, включва ли и допълнителен нагревател? Повече информация има ли по отношение на работата на системата. Ако не се лъжа, отново съм виждал бутона в 2 разновидности.

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
                Можеби не е тук мястото, но да не отварям нова тема, която би била завършена с 2 поста.
                Когато се натисне PWR HEATER копчето на 120ката, освен че вдига оборотите, когато е стационарна, включва ли и допълнителен нагревател? Повече информация има ли по отношение на работата на системата. Ако не се лъжа, отново съм виждал бутона в 2 разновидности.
                Това е писано в темите за ТЛК120.

Коментар

Значи съм го пропуснал, ще преровя пак. Някой модератор, ако желае може да заличи последните ненужни мои постове.

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
                    Значи съм го пропуснал, ще преровя пак. Някой модератор, ако желае може да заличи последните ненужни мои постове.
                    Извинявай, по-скоро аз съм се объркал. Тук и в следващия пост ставаше дума за този бутон (като гледам вероятно на 100-ца), но нищо повече:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...322#post481322

Тук са почти всички теми за 120, но не помня дали се е дискутирало това, конкретно за 120:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...76#post1676576

Коментар

Копчето задейства само виско отоплителя. Не мисля, че копчетата за включване са различни. Да не го бъркаш с копче за нещо друго?

Коментар

Относно PWR HEATER на LC90 и LC120, това е допълнителен силиконов нагревател, няма реотан, а от триенето на специални шайби се получава по-бързо нагряване на охлаждаштата течност. При включване на бутона оборотите се вдигат до 1100, когато колата не е в движение но след като се достигне работната температура на двигателя оборотите спадат до нормалното състояние на двигателя.

Коментар

Благодаря на всички
                          Относно "другото" копче - мисля, че беше вдясно, на мястото на капачето и надписа се различаваше малко. В ляво, където е бутона от снимката в темата дадена от Yaro, нямаше копче, а капаче. Ако открия снимка ще пусна, но това беше през 2005та, когато купихме Крузъра, беше отдавна... Единственото логично нещо, което се сещам в момента, е това да е някой с различна комплектация - за скандинавските страни, примерно. Не знам дали на този модел се слагат спомагателни печки на гориво.

Коментар

Другото копче е "IDLE UP" - за модели без допълнителният нагревател, само вдига оборотите.

Коментар

Извинявам се ама за какво е това shift lock до скоростния лост?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X