Здравейте момчета , тормози ме една мисъл (може някъде във форума да е писано,но аз не открих) , и много ще съм благодарен ако ми дадете отговор на въпроса. Имам toyota 4runner - 2 поколение , двигател 2,4 i , та въпроса ми е - Може ли на тази машинка да се сложи двигател 3000 V-6 (от същото поколение) и какво трябва да се смени. Благодаря за отговорите.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Замяна на двигател на Toyota 4runner
Свий
X
-
От: Замяна на двигател на Toyota 4runner
Здравей.Иаз имам тойота 2,4 i 89г.Това което си замислил е много хубаво.Но това си е таралеж в гащите.Всяка преработка на нещо води до преработка на друго нещо и т.н.Много труд,много време,много пари и много добри майстори.Пример-слагаш по-широки гуми,изрязваш калници и т.н.Преди години преработвах една костенурка.По-мощен двигател-смяна ходова част,сп.система,ел.инстация,съединител,динамо,стартер и още,и още,и още.Скапах се от работа и от търсене на части.Но накрая кефа беше пълен.Карах я 5г.без никакви проблеми.Имам някакви линкове за тунинг и части за Тойота.Ще ги изровя и ще ти ги пратя.Дано да ти свършат работа.Успех.
Коментар
-
3.0 V6 има лоша слава и повечето колеги не го препоръчват , докато за 2,4 не съм срещал лоши мнения .
Замяната не мисля , че ще е сложна и ако набавиш всичко необходимо дори няма да ти се налага да правиш ТНТМ . Най-лесният начин е с кола донор от която освен двигателя да свалиш и всичко друго което се окаже различно по време на смяната .
Коментар
-
Карал съм и двата вида автомобили , и смея да твърдя , че замяната на 2.4 с 3.0 е почти безсмислена . Разликата в конете на документи на пътя не е чак ефекта уауКолкото до самата замяна оглеждах моята 70-ка и един Рънър с 3.0 мотор чисто визуално присъединителния фланец на кутия с мотор изглежда еднакъв , но и да не е мисля че камбаната на кутията се сменя с такава ако не ти се занимава да правиш фланец . Естествено това е по груби сравнения , а и все пак може да се намери някои колега които да е по наясно и да обясни по добре какво и къде би могло да има проблеми , но според мен там е единствената драма . Останалото като тампони на мотор радиатори и т.н. може би ще са напълно идентични с тези на 2.4 . Това е което аз видях при сравнението и успех ако започнеш тая трансплантация , и да не забравиш да ни държиш в течение с подходящата тема и снимков материал
2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар