Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Счупен ръчен хъб WARN - Toyota 4runner ПОМОЩ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Счупен ръчен хъб WARN - Toyota 4runner ПОМОЩ

Здравейте колеги. От скоро семейството се сдоби с Toyota 4runner и сме много доволни от нея. Но стана беля. В обилния снеговалеж който падна преди време, по време на шофиране из града на 4х4 в доста голям сняг джипа спира. ( Случва се с баща ми ) След известно боксуване той слиза да провери какво е положението отвън и защо джипа непомръдва. При слизане от джипа установява че преден ляв ръчен хъб буквално е на парчета. Забравих да го снимам да го видите за какво става въпрос. Хъба неможе да са направи поради причината че е на къп парчета. Механизма и зъбните колела в него и на полуоската къде заципа са в идеално състояние, капачката която е от някаква непозната за мен сплав е доста увредена и болтовете са скъни на няколко места Незнам каква е причината но силно се нуждая от комплект хъбове. Търся си предимно 2-ра ръка. В нета никъде не намирам това което ми трябва. Моят хъб е с 20 шлици а тези които намерих са с по 23-24 е тем подобни. От къде мога да си намеря такова нещо? И друго, тези хъбове с повече шлици ще станат ли на моята toyota,като имаме предвид че зъбното колелце на което се намира на полуоската и в него заципа хуба има едно болче и може да свали доста лесно. Мога ли да използвам друг комплект като подменя и двата хъба и зъбните колела на полуските заедно с тях.
    Благодаря предварително

От: Счупен ръчен хъб WARN - Toyota 4runner ПОМОЩ

Защо не пробваш тук:
    0878 706 714
    И ти е близо.

Коментар

Даже вече звъннах колега, мерси дано всичко пасне ако не пак ще пиша.

Коментар

Явор/Вромос/ в момента предлага хъбове на промоция на много добра цена/около 200 лв комплекта мисля/...потърси го,поне гаранция ще са нови!
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Искам да попитам в тази тема, щото се замислям нещо за 4-рънър, като втора кола-паркетник:
          -хъбовете на всички само автоматични ли са?
          -фул, или парт-тайм са?
          -има ли такЪви с цял преден мост?
          Извинявам се за питанията ми, убеден съм, че има инфо във форума, ама чак сега ми се завъртя нещо подобна мисъл в кратуната, затова благодаря на всички, които биха ми спестили време и усилия!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Явор/Вромос/ в момента предлага хъбове на промоция на много добра цена/около 200 лв комплекта мисля/...потърси го,поне гаранция ще са нови!

Промоцията свърши преди един месец!!!!
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              Искам да попитам в тази тема, щото се замислям нещо за 4-рънър, като втора кола-паркетник:
              -хъбовете на всички само автоматични ли са?
              -фул, или парт-тайм са?
              -има ли такЪви с цял преден мост?
              Извинявам се за питанията ми, убеден съм, че има инфо във форума, ама чак сега ми се завъртя нещо подобна мисъл в кратуната, затова благодаря на всички, които биха ми спестили време и усилия!
              Автоматични са хъбовете ,поне на 2-ро поколение/до 95-та/,парт тайм са!Цял мост имат някои от първо поколение...доста стари са!Независимо окачване отпред с торсион,но е доста здраво!И...не е баш паркетник!
              Последно редактирано от sonda; 04-02-12, 11:26.
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                Промоцията свърши преди един месец!!!!
                Не би трябвало...още го пише в подписа му!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Звънях му лично на 26.01.12г. хъбове за витара 250лв . А като бяха на промоция, около 180, 190 лв и си купих втора ръка за 140лв
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Намерих си хъбове при това нови, много съм доволен всичко е смазано и притегната добре дано да няма повече проблем. От както съм ги сложил всеки ден си го пробвам в снега, никакъв проблем. Обаче преди малко забелязах следното. Мястото къде живея е под малко по - голям наклон, джипа стои с предницата надолу. Паля, изключвам предното ( оставам само на 2H ) и при само тръгване се чува някакув звук от предния мост. После като си тръгна всичко е наред няма никакви рпоблеми и при самото включване на предното, имам чувстото, че двата хъба "отцишат" полуоските и затова се получава този шум и това го прави само по този стръмния наклон като потеглям надолу на 2H. Искам да попитам така ли трябва да бъде или има някакув проблем или пък е нормално. Ще се радвам на компетентно мнение по проблема Благодаря предварително

Коментар

Искам да попитам запознатите колко струва смяната на авт. хъбове на 4-рънър с ръчни с добро качество, като се включи и труда?
                      Може и на ЛС-благодаря предварително!

Коментар

Някой колега няма ли да се отзове на питането ми и това на колегата

Коментар

Първоначално публикуван от h1pn03ui4 Преглед на мнение
                          Някой колега няма ли да се отзове на питането ми и това на колегата
                          Това колко бързо трябва да стане, мога ли да вечерям първо?

Отговора за щракането е на картинката в долния край в средата.
                          Прикачени файлове
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            Искам да попитам запознатите колко струва смяната на авт. хъбове на 4-рънър с ръчни с добро качество, като се включи и труда?
                            Може и на ЛС-благодаря предварително!
                            Aми защо ти е да правиш това упражнение?Автоматичните са си приятелски настроени и си деянат добре!Да не си взе Ранър?
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Aми защо ти е да правиш това упражнение?Автоматичните са си приятелски настроени и си деянат добре!Да не си взе Ранър?
                              Доколкото чета из форума автоматичните са доста проблемни за разлика от ръчните...
                              Не съм взел все още 4-рънър, но ако намеря някой наистина много запазен и подържан ще го отнеса

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X