Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТКЛ 90 оф-роад тунинг! Части откъде??? Моля помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТКЛ 90 оф-роад тунинг! Части откъде??? Моля помощ!

Здравейте,

Реших да пиша в общия 4х4 чат, понеже смятам че не само Тойота фенофе, но и другите могат да бъдат полезни. Имам ТЛК 90 2001г. Д4-Д двигателя. Сега е в процез на разкрасяване и се нуждая от чсти за нея. Немога да намеря оф-роад магазин в който да има много аксесоари за нея. За Релд Роувър примерно има страшно много английски сайтове от които можеш да си поръчаш абсолютно всико което ти роди главата (стига да можеш да си го платиш), но за Тойота немога да намеря нищо. Ето какво възнамерявам да слагам по нея, какво ми трябва и какво имам. МОЛЯ АКО ЗНАЕТЕ ОН-ЛАЙН МАГАЗИНИ ЗА ТОЙОТА КАЖЕТЕ!
    Поръчано:
    1. ОкачванеОлд Мен - мисля че е)- 50-60мм лифт (дали е достатъчен???)
    2. Предна броня с място за лебедка, роубари и фарове 2бр
    3. Лебедка
    4. Шнорхел
    5. Фланци
    6. Чип тунинг
    Всичките неща без чипа ще го правят във Гладиатор. Обаче други неща не предлагат.
    Трябва ми:
    1. Клетка - външна
    2. Компресор ( мисля да сменя блукажа оригинялния и да сложа на АРБ - преден + заден и те предлагат компресора с тях)
    3. Печка
    4. По-голям лифт мисля да сложа, но тогава трябва да се смянят много неща. Тъй като несъм компетентен в тая област се обърнах към
    5. Система за помпане и спадане на гумите.
    ГЛадиатор, но те казаха че 50-60мм е максимума който те могат да ми предложат.
    Искъм да мога да сложа гуми 34х12.5х15

Кажете вие какво още ми трявба.

От: ТКЛ 90 оф-роад тунинг! Части откъде??? Моля помощ!

Мой съвет - довери се на хората какво са ти казали, че може да направят за тая кола и повече не искай, защото в противен случай вместо да получиш надеждна и проходима машина, ще имаш пародия на колела, с която ще те страх да идеш и до кафето.

Коментар

Първоначално публикуван от i.ivanov01 Преглед на мнение
      Здравейте,

.......... общия 4х4 чат,..........
      Ама верно е чат.
      Не ти трябва нищо друго от това дето ти предлагат Гладиатор. Виж за печка ДА (даже и във форума се предлагат). Почти всеки ще ти я монтира.
      п.с. Абе за какво са ти всичките допълнителни глупости дето искаш? Ако не е тайна де. Еле па външна клетка.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        Ама верно е чат.
        Не ти трябва нищо друго от това дето ти предлагат Гладиатор. Виж за печка ДА (даже и във форума се предлагат). Почти всеки ще ти я монтира.
        п.с. Абе за какво са ти всичките допълнителни глупости дето искаш? Ако не е тайна де. Еле па външна клетка.
        И аз мисля , че Гладиатор предлагат най-добри оферти ! И нали знаеш , че Оф Роуд машината е 70 процента задкормилно устройство !
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

1. ОкачванеОлд Мен - мисля че е)- 50-60мм лифт (дали е достатъчен???)
          - това е максималния. с повече си купуваш полуоските на кило.
          6. Чип тунинг
          - само ако е оригинален. Всичко друго води до нови дюзи и ново турбо съвсем скоро. 1. Клетка - външна
          2. Компресор ( мисля да сменя блукажа оригинялния и да сложа на АРБ - преден + заден и те предлагат компресора с тях)
          - оригиналния блокаж е по читав от на АРБ. Предния блокаж прави така и иначе трошливия ти преден диф консуматив.
          4. По-голям лифт мисля да сложа, но тогава трябва да се смянят много неща.
          - по голям лифт се прави с конструктивни промени по рамата, окачването и купето.
          5. Система за помпане и спадане на гумите.
          - читави не съществуват, поне не и под цената на колата.
          ГЛадиатор, но те казаха че 50-60мм е максимума който те могат да ми предложат.
          - не само те, и други не могат да тио предложат
          Искъм да мога да сложа гуми 34х12.5х15
          - сложи, но си поръчай няколко съндъка дифове, полуоски и лагери.

Кажете вие какво още ми трявба.
          - трябва ти друга Тойота, ама от правилните за тази работа - Heavy Duty
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Задния блокаж не работи така че поръчах АРБ преден+заден+компресорна система.
            Поръчах окачването +50-60мм че да стане по-висока. Предна броня АРБ и лебедка. Както и предпазители от долу.
            Гуми 265/75/16, който мисля че ще ми паснат идеално

Коментар

Абе Джамбаза ти е писал,ама ти си знаеш!Ще дадеш сума ти парици за всички тези "екстри",ще се запътиш към гората уверен,че нищо и никой не ще може да те спре,след което ще помеляш докъде има диф,полуоска,карета и лагери!Не е баш за тая работа 90-ката!Ама щом си мераклия...по-полека тогава с газчицата!Успех!
              Последно редактирано от sonda; 05-02-12, 15:15.
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

С тези доработки части ще ти трябват след тунинга, вероятно за това си пуснал темата.
                Извини ме за иронията, но Джамбазов е отговорил много изчерпателно.
                TLC 73 4.2-TD
                Автоматик
                Тел.0887859269

Коментар

Джамбазов мерси много.
                  Ето на какво съм се спрял.
                  1. Олд мен лифт +50-60мм
                  2. Предна броня АРБ - с място за лебедка, халогенни, ролбар и 2 допалнителни фара
                  3. Лебедка 4500кг
                  4. 265/75/16 Дуратрак
                  5. Шнорхел
                  6. Преден+заден блокаж АРБ - оригиналния на джипа е счупен
                  7. Компресорна система
                  8. Багажник на покрива + допълнителни фарове
                  9. 2 тягови акомулатора
                  10. Предпазители от долу

Коментар

Като цяло доста парици си предвидил да налееш. Така или иначе е поръчано. Съвета ми е по леко да я караш и да не очакваш много като възможности. Първото което ще се разбие след тунинга и като я подкараш в гората са тампоните на рейката, След като ги смениш с полиуретанови, около 300лв по спомен бяха при Вромос, ще текне и самата рейка, ще претърпи един ремонт, после пак ще текне и вече няма да може да се ремонтира. Горе долу по време на второто текване ще сдадат багажа и долните тампони на предните амове , пак някъде там ще сгънат и долните шарнири на предните носачи. В зависимост от тежеста на крака ти ще си сменил и по някоя полуоска, а може би и преден диф. Добрата новина е, че ще се возиш много по комфортно и с много по голям кеф отколкото с правилните за целта по здрави горски модели. А както знаем, кеф цена няма.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Вземай от Гладиатор,има добри неща,стига да имат това което ти трябва
                      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

@ Джамбазов - за другото ясно, ама гумите се явяват 31.7 инча. Нямаше ли заводско изпълнение с 31-ци? Тогава не би трябвало поне гумите да са проблем, или бъркам някъде?
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според мен доста от нещата ги пишете наизуст...Вече 1 година имам наблюдение върху конкретната тойотка самоче 95ца с 1кз-те мотор... Тази Йота почти всяка събота и неделя е в гората... също така на ден изминава по 200 и кусур км. в София... Карането в гората нее от най-леките но и по хард разходки не ходи До момента има едно счупено кара и то се счупи с доста мъчене... До колкото разбирам автора ще кара джипката на ловни излети и разходки а не на Лазарово... Според мен блокажа в предния диференциал е в повече...Той може да доведе само до повреди... както е казал колегата Джамбазов Наблюдавал съм и бензинова 3.4 как върви и направо бях учуден... Такаче времето ще покаже както ще се чупи и какво няма Поздрави!!!
                          Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Ееее Джамбазов ти ме разби. Защо да не е проходима при положение че и слагам всичко това? Кой друг джип би бил по-проходим?

Коментар

Първоначално публикуван от i.ivanov01 Преглед на мнение
                              Ееее Джамбазов ти ме разби. Защо да не е проходима при положение че и слагам всичко това? Кой друг джип би бил по-проходим?
                              Джип правен за това, за което искаш да го ползваш. 90-ката просто не е правена за това.

А тя ще е проходима, докато не се строши. Слушай Джамбазов - има защо. Слушай и хората от Гладиатор какво е разумно и какво - не. Пак има защо. Точно 90-тката и като цени на части не е "най-удобна" за подобни експерименти.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X