Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC 120 - за нафтата, добавките и ... още нещо.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: TLC 120 - за нафтата, добавките и ... още нещо.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    ... Пак да кажа. За последните 20г. - над 60 000литра нафта през различни / над 15 марки и модели коли/...
    Просто от интерес и признавам, извън темата, как ги изчисли тези 60.000 литра нафта? Гледам, натъртваш ги в няколко теми/ поста.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Просто от интерес и признавам, извън темата, как ги изчисли тези 60.000 литра нафта? Гледам, натъртваш ги в няколко теми/ поста.
      Грубо 10/100. за 600 000км толкова излиза.

Коментар

Бардал са много известни зад океана и им имам доверие. С по-скъпата нафта на ОМВ да кажем евентуално за ужасен студ зимата иначе е излишно. Лукойлската мисля че май има някаква разлика но е минимална, ама тя и разликата в цената е та сипвам от нея. Да ви кажа и в ЕС не е по-добра нафтата, тук таме съм сипвал по-хубава нафта та колата да тръгне осезаемо, в Италия да кажем е същата пумия като тука. И последните години не съм сипвал кофти нафта, мисля че тия измамите са вече минало.

Коментар

Колеги много назад отваме във времето. Какви са тия тонажи гориво какво е това пресмятане на стотици хиляди километри, тука се интересуваме какво да направиме за светлото ни бъдеще като гориво ползватели. Сега нито горивата са като преди нито дизелите са дизелите от преди. Ако преди разпръсквачите (дюзите) са били като пулверизатор за цветя, сега разпръскват нафтата през много по-малък отвор с много по-високо налягане, и дори на няколко фази във времето на запалването. Ето затова лошата нафта обърква цялата работа на двигателя.

И още нещо всички караме тази километри, но и сме се наслушали на примери за проблеми от горивото, Аз също смених дюзи на 60 000 км.

Най-малкия разход за една кола като нашите е горивото ( или по скоро добавката или разликата в цената между различините по качество горива). Затова предлагам да се съобразим с професионалното мнение на работещи в сферата колеги и да се подкрепяме с мнения за ефекта.

За запознат с проблемите колега се сещам само за:

1. Джамбазов - чакаме неговото предложение за добавка която редовно да се ползва.

Ефекта от проба - грешка за съжалние е много скъп.
          Т5
          Crossrunner

Коментар

Много добавки са хубави, важното е да се чете и да се спазва предписанието стриктно. Редекс дето е за 4 резервоара е хубава, Голдън игъла също е хубава, пробвал съм ги, има една професионална за почистване на дюзи от СФА, мисля че не я продават свободно, Тази в ТМ също е хубава. Пак казвам най-важното е да се чете EN надписа, че на БГ пише "подходяща за всички модели дизелови двигатели, почиства намалява разхода и изгорелите газове" Имайте предвид, че на повечето добавки основата е спирт за горене или така наречената газ за лампи, та и само газ да се сипе много помага.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
              Много добавки са хубави, важното е да се чете и да се спазва предписанието стриктно. Редекс дето е за 4 резервоара е хубава, Голдън игъла също е хубава, пробвал съм ги, има една професионална за почистване на дюзи от СФА, мисля че не я продават свободно, Тази в ТМ също е хубава. Пак казвам най-важното е да се чете EN надписа, че на БГ пише "подходяща за всички модели дизелови двигатели, почиства намалява разхода и изгорелите газове" Имайте предвид, че на повечето добавки основата е спирт за горене или така наречената газ за лампи, та и само газ да се сипе много помага.
              Спирта за горене и газта за лампи нямат нищо общо-не вкарвайте хората в излишни приключения!
              Освен това, както писах в няколко теми газта за горене е основно керосин, но той мнооого отдавна е всичко друго, но не и газ за горене, затова не препоръчвам да се използва!Истината е керосин без нищо друго-толкоз от мен!Дайте да издирим някой вносител на керосин за авиацията и да си решим проблема.
              И, ако на някой му се занимава нека вземе едно празно 500гр. шише от мин. вода, да сипе нафта, да добави малко вода и после спирт и да напише резултата, ок?
              Смятам, че водата в нафтата може да се "пребори" единствено с редовно източване на част от горивния филтър(ако има врътка в долната си част).
              Последно редактирано от mbenz; 05-01-12, 08:10. Причина: правописна грешка
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Може и да бъркам в наименованията, става въпрос за това с което ни мажеха главите като имаме въшки ГАз мас и оцет Има го в желзариите в стъклени шишета, ще го направя експеримента тези дни с снимки.

Коментар

Всичко, което се говори на база предишен опит става леко безсмислено. Сега с тази биодобавка, която са длъжни да слагат от нова година, колата ми е значително по- шумна, с повече вибрации и харчи повече.
                  Зима иде

Коментар

Не би трябвало колега да е така. Най-обикновено олио ако се сипе 50/50 колата пуши много по-малко, върви по-добре и харчи по-малко, тествано на форд транзит и пежо 1,9ДТ. Но олиото при ниски температури става на желе, та може това да е причината, ако добавяното БИО е някакво олио от нещо си, или кой знае какво слагат вобще като БИО компонент, защото като чуя че нещо е ЕКО или БИО ми е ясно че е измама

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                      Джамбазов - чакаме неговото предложение за добавка която редовно да се ползва.
                      Аз лично ползвам от години, редовно ТДА на Кастрол. Два мой автомобила с недобре работеща горивна система са се възстановявали като по чудо с нея.

От опит мога да кажа, че всички с нещо прецакано по горивната система на съвременни автомобили, а те са много, на въпроса, ползвате ли добавки отговарят с НЕ, и всички твърдят, че зареждат в само в реномирани бензиностанции.

Също така сме провеждали тестове от типа ПРЕДИ/СЕГА след третиране с добавки на Протек. Има доказана разлика която се вижда от компенсацията на дюзите.

Изводите оставям на вас.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Към bgbul:
                        Темата е за добавки, а не за чорби и рецепти на "старите пушки", които може и да са ефективни и работещи при двигатели, разработка от златните години на ABBA, но тук става дума за съвременен комън рейл дизел. Ограничавай спама
                        Последно редактирано от Yaro; 05-01-12, 11:08.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                          Не би трябвало колега да е така. Най-обикновено олио ако се сипе 50/50 колата пуши много по-малко, върви по-добре и харчи по-малко, тествано на форд транзит и пежо 1,9ДТ. Но олиото при ниски температури става на желе, та може това да е причината, ако добавяното БИО е някакво олио от нещо си, или кой знае какво слагат вобще като БИО компонент, защото като чуя че нещо е ЕКО или БИО ми е ясно че е измама
                          За мен е излишно да обсъждам добавки към някакви алхимически смески от олио, маргарин, нафта, пудинг и мая.
                          Може някой да си карат колите на такива недостойни за простосмъртните смески, но тук обсъждаме като си налееш от колонката на бензиностанцията нафта и си сложиш добавка, която е произведена, надписана и предназначена за модерен дизел, дали има положителен или не ефект.
                          Зима иде

Коментар

Има положителен ефект. АКо е добра нафтата според мен е безсмислена обаче.

Коментар

слагал съм различни добавки, но никога не съм усещал разлика във вървенето... Последните 10 години имам към 300 000км с дизелови автомобили всичките не по-стари от 2001г. т.е. нови или почти нови (не слагам в сметката една ТЛК и един Галопер с по-стара концепция, но също без пробелми с тях)... и никой от тях не ми е създавал проблем с горивната система... Нито пък съм ремонтирал елементи от същатата...
                              За мен попадението на "лоша" нафта е по-скоро лош късмет, а не закономерност...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                                слагал съм различни добавки, но никога не съм усещал разлика във вървенето...
                                Ако става въпрос за вървенето се сещам за поне три, които дават осезаема положителна промяна в динамиката: оригиналната добавка за дизел на Тойота, Liqui Moly Speedtec Diesel и осебено много Liqui Moly Super Diesel Aditive.
                                Зима иде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X