Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 100 4.2TD наръчник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ТЛК 100 4.2TD наръчник

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
    Не, на автоматик когато си на позиция Р не е неоходимо да дърпаш ръчната(дори и на наклон).
    Аз съм на мнение, че точно при автоматик, когато се паркира на наклон е желателно да се дърпа и ръчната, за да не се товари заключващият механизъм на кутията.
    Ако се пропусне процедурата с ръчната, при преминаване от Р на друг режим се усеща удър.

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
      Аз съм на мнение, че точно при автоматик, когато се паркира на наклон е желателно да се дърпа и ръчната, за да не се товари заключващият механизъм на кутията.
      Ако се пропусне процедурата с ръчната, при преминаване от Р на друг режим се усеща удър.

Да, има такова натоварване и по тази причина задох въпроса. Оставям колата всяка вечер да нощува на наклон на "P" без ръчна и се чудя дали от това може да се появи някакъв проблем.

Коментар

Днес като маневрирах и въртях волана на място като че ли имаше някаква вибрация и по-трудно се движеше. Какво би могъл да означава този признак?
        Последно редактирано от TLC14; 19-02-12, 20:43.

Коментар

От 15 години карам автоматици, никога не съм дърпал ръчна(само на Р) и никога нищо не се е чупило.
          M57D30T1
          W450

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
            Точно за това говоря!Представете си следната ситуация,в която аз съм бил с автоматик!Пускаш баир с доста голем наклон,спираш на най-стръмното и искаш да се върнеш на зад!ОК-натискаш крачната спирачка и включваш на задна скорост....и после?Именно тогава дърпаш ръчната,пускаш крачната и синхронно подаваш газ с пускането на ръчната,за да тръгнеш назад!Иначе колата или ще изгасне или ще трябва веднага след пускането на крачната да подадеш газ,което ще доведе до силен удар!
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              Точно за това говоря!Представете си следната ситуация,в която аз съм бил с автоматик!Пускаш баир с доста голем наклон,спираш на най-стръмното и искаш да се върнеш на зад!ОК-натискаш крачната спирачка и включваш на задна скорост....и после?Именно тогава дърпаш ръчната,пускаш крачната и синхронно подаваш газ с пускането на ръчната,за да тръгнеш назад!Иначе колата или ще изгасне или ще трябва веднага след пускането на крачната да подадеш газ,което ще доведе до силен удар!
              А какво ти пречи да задържиш спирачката с левия крак?
              И удар няма как да има защото трансмисията е натоварена и всички луфтове са обрани.
              TLC 73 4.2-TD
              Автоматик
              Тел.0887859269

Коментар

Първоначално публикуван от TLC14 Преглед на мнение
                Днес като маневрирах и въртях волана на място като че ли имаше някаква вибрация и по-трудно се движеше. Какво би могъл да означава този признак?
                Провери ли нивото на хидравликата на волана колко е...?
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от karosa Преглед на мнение
                  А какво ти пречи да задържиш спирачката с левия крак?
                  И удар няма как да има защото трансмисията е натоварена и всички луфтове са обрани.
                  А защо пък да не използваш ръчната,а да напиняш с левия крак?И защо "противниците" на съществуването на ръчна спирачка се мъчат да намерят някаква обосновка?Ако не ви се използва-не я използвайте!Натискайте там каквото искате друго с крака,ръце и други органи!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

За мен ръчната спирачка е напълно задължителна!!!
                    Независимо ръчка ли е, автомат ли е колата. В гората ли се кара или само по магистралите...
                    Не случайно при ГТП ти проверяват ръчната, по същият начин и наравно с основната спирачна с-ма!

Коментар

На чероки автомат мисля в книжката пишеше, когато колата се оставя на наклон да се дърпа винаги и ръчната освен че кутията е на Р, понеже натоварва заключващия механизъм на кутията ако само тя задържа колата. А колко често се чупи вече е друг въпрос и аз поне не съм виждал счупен такъв.
                      Subaru Legacy 2.5
                      Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от MartiX5 Преглед на мнение
                        На чероки автомат мисля в книжката пишеше, когато колата се оставя на наклон да се дърпа винаги и ръчната освен че кутията е на Р, понеже натоварва заключващия механизъм на кутията ако само тя задържа колата. А колко често се чупи вече е друг въпрос и аз поне не съм виждал счупен такъв.
                        Не викай дявола!Чупат се американските автомати,та дрънкат..погледни в раздела на JEEP да видиш що приревал народ има!Основната причина е некомпетентната подръжка на кутиите тук у нас и особено неправилна марка масло!!Дано да нямаш проблеми ,но имай едно на ум!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Мисля че дискусията за р. спирачка е излишна, всеки знае че е необходима, друг е въпроса, кой, кога, как и за какво я ползва.
                          Между другото: едно от хубавите неща на автомата е че винаги имаш един крак и една ръка свободни.
                          Последно редактирано от karosa; 20-02-12, 19:21.
                          TLC 73 4.2-TD
                          Автоматик
                          Тел.0887859269

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                            Не викай дявола!Чупат се американските автомати,та дрънкат..погледни в раздела на JEEP да видиш що приревал народ има!Основната причина е некомпетентната подръжка на кутиите тук у нас и особено неправилна марка масло!!Дано да нямаш проблеми ,но имай едно на ум!
                            Имах предвид заключващите механизми на лоста, а не самата кутия и е доказано че несчупваеми неща не съществуват, а още повече такива които не се поддържат правилно, но вече се отклонихме от темата.
                            Subaru Legacy 2.5
                            Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                              Провери ли нивото на хидравликата на волана колко е...?

Даааа, оказа се, че хидравличната течност е намаляла. Като долях заработи нормално. Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X