Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HDJ80 HD-FT прекъсва над 2000 rpm

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: HDJ80 HD-FT прекъсва над 2000 rpm

Аз предполагам смуче въздух от някъде. Проверява се като се сложи прозрачно маркуче.

Коментар

Има ли развитие по темата?

Коментар

Проблемът е от тръбите в резервоара, но още не съм го разглобил, нямам време. Като го разклатих малко по баира и взе да върви повече.
        1994 HDJ80 HD-T
        1998 HDJ80 HD-FT

Коментар

За тези цетки на сондите, също стават и цетките от сондите на газовите бутилки. До колкото съм виждал има ги в магазините за части за газови. Само дано диаметъра съвпада.

Коментар

Проблемът за сега е отстранен по неочакван за мен начин. Резервоара не съм го свалял, защото нямам време, а не обичам да ми ровят колите, давам ги само в краен случай. В събота ме чакаше доста разкарване по баирите и поради съмненията ми за запушване по горивопровода купих добавка /мисля че беше на Cyclo/ за почистване на горивната система. Фраснах 2 флакона /по препоръка на производителя за 100 л общо/ на един резервоар гориво около 80 л. На сутринта паля и тръгвам и пак същия х.. Обаче както си карах по едно време усещам, че нещата се влошават и максимално достижимите обороти паднаха на около 1900-1800. Двигателят е с достатъчен въртящ момент и това не ме притесни, още повече че снегът валеше интензивно и нямаше с кой да се състезавам.
            Наиграх се по родопските баири /не успях да пробия до крайната точка в крайна сметка/ и след няколко кубика изсечени паднали дървета на пътя реших да се прибирам. То в планината лесно - първа, втора на бавни с блокажите и си се спускам обратно. Обаче като се докопах до асфалта положението стана нетърпимо. Повече от 65 км в час не мога да вдигна на 5 предавка. Домъкнах се някак си до базата и веднага разглобих филтъра. Бях потресен /отварях го преди 2-3 седмици и беше ок/ - изкарах около една шепа боклуци.Такива не съм виждал - жълтеникави люспи със смолиста консистенция с размер 4-5 мм, гарнирани с доста по-фина утайка. Промих го и го монтирах обратно, качвам се пак, колата се форсира доволно, а като я изкарах на пътя ми се видя самолет. Чак се успокоих, щото тоя 24V двигател ми се струваше доста по-муден от HD-T на другата машина.
            Учуден съм, защото до сега съм ползвал какви ли не добавки, но не съм усещал някакво въздействие от тях. Тук може би се получи нещо, защото ги предозирах леко.
            Ако не се появи пак проблем изобщо няма да се ебавам да свалям варела. Издухвам резервоара, нов филтър и газ.

П.С. Изхвърлих шишетата и не помня точно името на продукта, но ще ги проверя и ще ги напиша за информация.
            1994 HDJ80 HD-T
            1998 HDJ80 HD-FT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X