Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при палене на ТЛК70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при палене на ТЛК70

Здравейте на всички ,
    Проблема е следния , при палене се получава специфичното вартене на бендикса без зацепване с лек стържещ шум,
    и така с няколко сменяния на скоростите в един момент успява да зацепи и паля. С допитване тук-там реших да сменя бендикса ,
    но проблема си остана(страшно съм бесен ,90лв за нищо). Някой ми каза , че може и венеца на коляновият вал да се е износил и трябва да се обърне ,
    но преди да пробвам това бих искал да се допитам до знаещите за да не правя пак излишни разходи.Благодаря предварително.

От: Проблем при палене на ТЛК70

Здравей domino!Понеже най-различни неща се разбират под думата бендикс, да изясня за мене си.Под смяна на бендикса разбираш електромагнита който изхвърля напред зъбното колелце докато зацепи във венеца на маховика и след това електрическата котва(мост) който затваря силовата верига и завърта стартера.Ако е това, въпроса ми е следния:Провери ли лагера на въпросното колелце дали се върти само в една посока?Колелцето би трябвало да не се върти в едната посока даже и с клещи, иначе няма да може да завърти маховика срещу съпротивлението на компресията в цилиндрите.Колелцето е доста закалено и не би се повредило ако пробваш да го въртиш с клещи.По скоро проблема е да задържиш ротора на стартера да не се върти, докато опитваш.Не съм сигурен дали всички стартери на Тойота, но на 4Рънери и някои ЛК има ролки/рез част/които се сменяват между колелцето и оста на стартера и въстановяват правилната функция колелцето да бута венеца, а не оста не ротора да се върти в него.Мисля че номера за 4Рънер е 28228-26040, но за ЛК може да е различен.Не купувай преди да си открил дали написаното по-горе се отнася за твоя стартер.Успех и пиши какво е станало!
    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Кой е тоя дето ще си свали стартера и няма да си огледа венеца на маховика? Може и бобината да е проблема или в механиката която движи бендикса.

Аутопсията ще покаже, ако патолога го бива, иначе си е просто транжиране.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Здравей domino!Понеже най-различни неща се разбират под думата бендикс, да изясня за мене си.Под смяна на бендикса разбираш електромагнита който изхвърля напред зъбното колелце докато зацепи във венеца на маховика и след това електрическата котва(мост) който затваря силовата верига и завърта стартера.Ако е това, въпроса ми е следния:Провери ли лагера на въпросното колелце дали се върти само в една посока?Колелцето би трябвало да не се върти в едната посока даже и с клещи, иначе няма да може да завърти маховика срещу съпротивлението на компресията в цилиндрите.Колелцето е доста закалено и не би се повредило ако пробваш да го въртиш с клещи.По скоро проблема е да задържиш ротора на стартера да не се върти, докато опитваш.Не съм сигурен дали всички стартери на Тойота, но на 4Рънери и някои ЛК има ролки/рез част/които се сменяват между колелцето и оста на стартера и въстановяват правилната функция колелцето да бута венеца, а не оста на ротора да се върти в него.Мисля че номера за 4Рънер е 28228-26040, но за ЛК може да е различен.Не купувай преди да си открил дали написаното по-горе се отнася за твоя стартер.Успех и пиши какво е станало!
        1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Благодаря за отговорите.
          Под бендикс имах в предвид часта , която е след електромагнита или така нареченото зъбно колело , което се зацепва с маховика и прилежащите му детайли(лагер,ос,зъбно колело и др.),та въпросната част съм я сменил с чисто нова и мисля , че се върти само в една посока , а за ролката(зъбно колело) м/у оста на стартера и "бендикса" си здрава.
          Първоначално публикуван от metotem Преглед на мнение
          Здравей domino!Понеже най-различни неща се разбират под думата бендикс, да изясня за мене си.Под смяна на бендикса разбираш електромагнита който изхвърля напред зъбното колелце докато зацепи във венеца на маховика и след това електрическата котва(мост) който затваря силовата верига и завърта стартера.Ако е това, въпроса ми е следния:Провери ли лагера на въпросното колелце дали се върти само в една посока?Колелцето би трябвало да не се върти в едната посока даже и с клещи, иначе няма да може да завърти маховика срещу съпротивлението на компресията в цилиндрите.Колелцето е доста закалено и не би се повредило ако пробваш да го въртиш с клещи.По скоро проблема е да задържиш ротора на стартера да не се върти, докато опитваш.Не съм сигурен дали всички стартери на Тойота, но на 4Рънери и някои ЛК има ролки/рез част/които се сменяват между колелцето и оста на стартера и въстановяват правилната функция колелцето да бута венеца, а не оста не ротора да се върти в него.Мисля че номера за 4Рънер е 28228-26040, но за ЛК може да е различен.Не купувай преди да си открил дали написаното по-горе се отнася за твоя стартер.Успех и пиши какво е станало!
          Да отговоря и на другият колега. Значи при свалянето на стартера опипахме с пръсти венеца и не се усети някакво фрапантно износване (опипахме понеже местото където е наврян стартера на ТЛК 70 е "страшно удобно".За бобината не съм сигурен ,но ако не работи както трябва би трябвало да не подава ток когато трябва , а стартера си върти винаги.А за механиката не съм сигурен, но нали я замених с нова.
          Аз си мисля че има два варианта или котвата не избутва достатъчно "бендикса" напред или венеца ми е захабен на места (понеже съм чувал че дизелът спира на 2 или 3 места по венеца на маховика

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X