Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser 95 трудно палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota Land Cruiser 95 трудно палене

За свещите ходих на сервиз и ги провериха за верига след като махнаха шината която подава ток към тях,а релето не съм го проверявал(как точно да го проверя).А за помпата в сервиза казаха че е с електронно у-ние и за запалване с свещи всичко

Коментар

Ще използвам тази тема, не можах да си намеря моята........ Моята въобще не пали.........hailux-surf 3.0L KZN130 Ето сега и малко пред история......и самата история Първият тревожен сигнал, на който аз не обърнах внимание, дойде октомври, на бензиностанция на Шел около Шумен, след наливане на гориво, колата не запали веднага. Значи контакт, загасва реотанчето, стартер брбрбрбрбрбрб, направи 7-8 оборота и не запали, погледнах втрещен, нищо тревожно не видях по таблото, извадих ключа, отново имобилайзер, контакт, загасва реотана, старт и си запали на 1/4 както винаги си е палила, забравих случая... Карах си я из Варна, ходих си за риба, дерета-морета, никакви проблеми....... На връщане към София, някъде около Търново, спирам за кафе, качвам се абсолютно същия случай като на Шуменския Шел без никакво отклонение и пак всичко наред. Дойдох си аз оставих я в един двор и си подкарах леката кола по София Преди двадесет дни, отидох да я припаля, имобилайзер, контакт реотанче, изчакване 10-15 сек стартер, пали и работи, мотая се аз 10-20мин,. и по едно време загасна от само себе си Звъннах насам натам дизелджии, нали 30 години шофьор работя, лоша нафта и прочее, салати. Но си запали пак по описания ред и след още 10 мин аз я загасих. Като почнаха да постъпват сигналите за влошаване на времето, отидох пак да я припаля че като падне снегът да си я взема за стабилност. Значи имобилайзер, контакт, но няма реотанче, изчаках 10-15 сек завъртях на стартер 4-5 оборота няма, не пали..... И докато седя и се дзверя в таблото изведнъж реотанчето светна завъртях запали поработи си 15 мин, загасих я и това беше последният път когато и чух гласът Отивам преди 4 дена вече да я взимам за насам, да ама не, тя е на друго мнение, реотанче няма и не пали, чаках повече от 30 мин на контакт, но няма, върнах се писах, четох, отивам пак онзи ден, свалям кулер, всички джиджавки закачени за него, въздохопровода, тенджурата и всичко което ми пречи да извадя свещите..... Извадих ги една по една, на акумулатора всяка, проба работят, загряват еднакво за 5-6сек са червени, свалям релето, Мето71 му почисти контакти, премери го и ми каза, че е в ред. Слагам го няма реотанче, релето щраква при контакт, не подава ток на свещите, не пали. Куриер, същото реле, втора употреба от морга, слагам го днес пак не пали, а бях заредил акумулаторите и ги извадих от топъл гараж. Реотанчето въобще не светва, акумулаторите пак паднаха в моите опити да я запаля. Подавам ток с 25квадрата кабел от плюса, директно на шината свещите, изчаквам 10-12 сек един приятел върти на стартер, не и не. Но отзад въобще не пропушва нищо, нищичко........... Това е в общи линии моята трагедия, проблемът според мен е еликтрически и подозирам алармата. Патил съм от аларма с непалене на лека кола. Мисля че клапанът който отговаря за подаване на гориво и за за загасване на автомобила не подава гориво, но това е само предположение, а подгряващата система въобще не стартира. Най -добре е да се извади тази аларма като начало, само че аз бунакът, като я купих, забравих да попитам къде е аварийнто изключване на алармата и сега не го знам къде е скрито. Всички бушони са проверени, а този който отговаря за подгряването 80A e го смених със абсолютно същия пак от същата морга. Помагайте сега, момчета това време и за теглене не става, пък и какво ще бъде това теглене без хидраливка и серво. Ако има от Вас някой жичкаджия който е наясно с тази система или поне може да махне алармата, съм готов да го вземе да погледне и да ми каже какво да правя ако не става на място, ще си платя снежни, вредни, и всичко каквото трябва........... 0895606234 ми е телефонът Ехххххххх
      Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Еми пусни една жица от клапана, в който се съмняваш, до плюса на кумулатора, после подгрей ръчно, и после опитай да запалиш. Дори да влезе в авариен режим, трябва да запали и да поддържа празен ход. После виж дали до извода на клапанчето отива напрежение като дадеш контакт. Ако отива - значи клапан. Ако не - значи причината е другаде.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Еми пусни една жица от клапана, в който се съмняваш, до плюса на кумулатора, после подгрей ръчно, и после опитай да запалиш. Дори да влезе в авариен режим, трябва да запали и да поддържа празен ход. После виж дали до извода на клапанчето отива напрежение като дадеш контакт. Ако отива - значи клапан. Ако не - значи причината е другаде.
          Ами аз незнам кое къде е и за какво е, едно време като карах Ифа и Краз всичко си знаех, вземе ли да прави мизерии, махаш горивния, обезвъздушаваш и се прибираш в гаража........Ама тук как се пипа без да знаеш какво правиш, аз го позагледах това което предполагам че е клапанът, точно 6 жички влизат в него

Коментар

Поне по картинките, които намерих, помпата е роторна, радиална. Но кое върху нея е клапана, и аз не мога да кажа. На бошовските аксиални е отпред върху плунжерното тяло. На това гледам че там има температурен сензор и "fuel spill control valve", за което нямам идея какво точно върши, а и колко жици има в него. Дано някой по-запознат има представа.

1-2 снимки на помпата биха дали насока, че май са и повече от един вариантите.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              На това гледам че там има температурен сензор и "fuel spill control valve", за което нямам идея какво точно върши, а и колко жици има в него. Дано някой по-запознат има представа.

1-2 снимки на помпата биха дали насока, че май са и повече от един вариантите.
              Ами четох че има някакъв сензор който изчислява темп. на двигателя и съобразно неговите данни, на свещите се подава намален волтаж и време при по топъл двигател и наопъки...
              ама темперетурният датчик също е вързан към тая история, изобщо трябва запознат.....................
              Добре че нямам модел след 2005, че там пък е ужас....................

Коментар

Върху помпата има сензор за темпшературата на горивото. Това е различно. Сензора за температурата на двигателя нищо не изчислява, а просто мери температурата на антифриза и коригира времето на подгряване както преди, така и след стартиране. Обаче щом си пускал ток директно на свещите и пак не пали, причината явно не е в подгряването.

Коментар

Писал си ми да помогна, ама как да стане като не знам с каква помпа си. На Тойота като твойта съм виждал някакво Денсо тип Бош. До колкото си спомням беше аксиално-бутална разпределителна помпа с електрически изпълнителен механизъм, тоест трябва да си го има стоп клапана.
                  Както ти каза Спарки дай контакт и виж с пробната лампа ходи ли до него ток. Ако не ходи нещо го реже, но аз не съм в сферата на "имобилайзерите" и не се наемам с такива ремонти. Ако ходи ток е друг въпроса, но първо виж стоп клапана и после ще го мислим.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Писал си ми да помогна, ама как да стане като не знам с каква помпа си. На Тойота като твойта съм виждал някакво Денсо тип Бош. До колкото си спомням беше аксиално-бутална разпределителна помпа с електрически изпълнителен механизъм, тоест трябва да си го има стоп клапана.
                    Както ти каза Спарки дай контакт и виж с пробната лампа ходи ли до него ток. Ако не ходи нещо го реже, но аз не съм в сферата на "имобилайзерите" и не се наемам с такива ремонти. Ако ходи ток е друг въпроса, но първо виж стоп клапана и после ще го мислим.
                    Да добре, благодаря, мен сън ме не хваща, съмнявам се да е клапан, търся алармаджии за посещение на място, оказва се, че има доста, даже и денонощни. Остава сега да тръгна в 3.00 да оправям колата и разводът вече ми е сигурен
                    Извън майтапа, ще повикам някоя от фирмите да премахне блокировката на двигателя от алармата, ще искам да я оставят само на централно заключване. Тия аларми са идиотско нещо, имал съм точно два случая на проблеми с аларми които блокират запалването, този ще е трети и последен, ако се окаже пак тя, но се съмнявам да се окажат японците
                    Ще съобщя довечера резултата

Коментар

Мисля че бързаш с алармаджията, ама ти си знаеш.
                      Както казах по спомени помпата е Денсо. Сега съм сигурен след като я видях в нета. Със стрелките е отбелязан стоп клапана:
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Мисля че бързаш с алармаджията, ама ти си знаеш.
                        Както казах по спомени помпата е Денсо. Сега съм сигурен след като я видях в нета. Със стрелките е отбелязан стоп клапана:
                        Съжелява, аз не се изразих правилно, значи отивам и виждам ходи ли ток на клапана, ако не ходи, давам от плюса и ако работи трябва да запали колкото да го придвижа до някъде, ако пак не запали значи е клапанът, ако запали е алармата с нейните блокировки.....
                        просто се ориентирах за телефони на алармаджии, и условията при които ходят.. дебеличко е
                        Отивам и ще пиша пак като се върна...

Коментар

Първо виж дали ходи. Тоест, на едната или двете жици, които ходят до там дали има напрежение при даден контакт. Ако няма, можеш да ходиш при алармаджии. Ако има, най-добре иди при някой дето е наясно с тия помпи, защото вероятно ще се наложи смяна или почистване на клапана.

Коментар

Каквото и да се наложи ще се наложи след празниците, въобще не успях да стигна до кабела, от едната страна е покрит с спечена бакелитова капачка, и трябва пак да се свалят всички съединения за да може да се прави опит за свалянето иНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00804.jpg
Прегледи:1
Размер:113.1 КБ
ID:5330080 това оранжевото на снимката, а от другата влиза ето в този куплунг до който трудни ми достига само единя пръст.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00803.jpg
Размер:83.3 КБ
ID:5330081 Трябва да се сваля отново, тенджурата, кулера, хидравличния резервоар и Бог знае още какво....
                            Щв видя на 27 какво може да се направи по въпроса, ако позволява времето. Благодаря на всички за ценната помощ.
                            Весела коледа и живот и здраве, другото го има на пазара.......

Коментар

Каквото и да се наложи ще се наложи след празниците, въобще не успях да стигна до кабела, от едната страна е покрит с спечена бакелитова капачка, и трябва пак да се свалят всички съединения за да може да се прави опит за свалянето иНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00804.jpg
Размер:113.1 КБ
ID:5330080 това оранжевото на снимката, а от другата влиза ето в този куплунг до който трудно ми достига само единя пръст.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00803.jpg
Размер:83.3 КБ
ID:5330081 Трябва да се сваля отново, тенджурата, кулера, хидравличния резервоар и Бог знае още какво....
                              Щв видя на 27 какво може да се направи по въпроса, ако позволява времето. Благодаря на всички за ценната помощ.
                              Весела коледа и живот и здраве, другото го има на пазара.......

Коментар

Ами това е положението, ток на клапана не ходи, според жичкаджията ни плюс ни минус, а алармата "имобилайзера", прекъсва стартера и централното захранване на таблото. Така че работата отива към блока за управление........
                                Искат ми 250лв за втора употреба............
                                Някой наясно ли е, дали се ремонтира това чудо и въобще някъде биха могли да се справят с него......
                                И ако взема този за 250 колко ли ще кара????

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X