Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser 95 трудно палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota Land Cruiser 95 трудно палене

Ами това е, с новият блок запали за 3 оборота на днешния студ и всичко си свети, работи и нагрява легално........
    Някой да знае къде се ремонтират, та да си оправя стария и да си имам един, щот ей го вна, заради кой знае каква глупост вътре замръзваш където си.......А едно време не беше тъй, едно време като имаш чук, клещи тел и пирони, от всякъде можеш да се прибереш.....пфуууу
    Японци
    Впрочем мога да похваля електричаря дето го открих, ходи в рамките на София за 15лв и за работа не взима скъпо, прави и диагностика на място... На някой ако му се наложи, (да не дава Господ) да пита на лични.
    Благодаря на всички за помоща. Много щастие и успех през Новата Година...
    Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
      ...едно време като имаш чук, клещи тел и пирони, от всякъде можеш да се прибереш.....пфуууу
      Японци
      Точно подгряването не е никакъв проблем да пуснеш ръчно. Една жица от акумулатора до шината на свещите, и си ти.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Точно подгряването не е никакъв проблем да пуснеш ръчно. Една жица от акумулатора до шината на свещите, и си ти.
        Пусках, аз ама то като не ходи ток по разни клапани и датчици, пак не става...........
        Оно козата си сака пърч...............

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
          Пусках, аз ама то като не ходи ток по разни клапани и датчици, пак не става...........
          Оно козата си сака пърч...............
          Клапани и датчици за какво? Подгряването обикновено си е автономна система, дори да е вкарано в компютъра (моя случай). Разбирай - ако проблема е само в подгряването, с жицата от акумулатора до свещите си палиш като пич.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Клапани и датчици за какво? Подгряването обикновено си е автономна система, дори да е вкарано в компютъра (моя случай). Разбирай - ако проблема е само в подгряването, с жицата от акумулатора до свещите си палиш като пич.
            А при мен се оказа наопъки, то си работи а не ходи гориво...........ама и реотанчето не светеше, за подгряването

Коментар

А някой може ли да ми каже, при изправни агрегати, компресия 28-29 и минус 10 студ, за колко оборота максимум трябва да запали двигателя.........
              И също така колко време е добре да се изчаква след подаването на контакта( реотанчето изгасва за 2-3 сек) за подгряване преди да се завърти стартера.

Коментар

За оборотите е субективно. Иначе, не знам за свещ, дето да е в състояние да се сгрее за 3 секунди до червено. При такава температура при мен лампата свети около 5-6 секунди, като след това изчаквам още 2-4. При това положение пали най-много от един оборот, най-често от половин. Компресията ми обаче е 30.5 на горещ двигател. И иде реч за терано.

Коментар

Аз не знам колко ми е компресията, но колата е по рано, т.е миналата зима си палеше, точно както казваш, от тогава съм минал не повече от 5-6 хил. А сега след подгряване върти 7-8-10 пъти, значи пак нещо не е както трябва, утре ще опитам, директно на шината, ей писна ми вече, а топла си пали.

Коментар

Изчакай подгряване 10 секунди, и опитай пак.

За 5-6 хиляди километра не би трябвало да има разлика в компресията. Извади едната свещ и виж на колко волта е. Ако е 10-13 волта, пусни подгряване директно на шината за 10 секунди и опитай да запалиш.

И внимавай че тоците там са големи. Трябва дебела жица, иначе ще се подпалиш.

Коментар

Аз ги вадих всички свещи, работят, няма омасляване, нагар и т.н, загряват на акумулатора, за 2-3 сек, а ток подавам с 25 квадрата жица, но не съм подавал след смяната на блока, за захранване........Релето което вкючва дебелите кабели също е сменено и на контакт си щраква, ще вземе да изкарам от шината една контролна лапичка да видя какво се случва при палене......

Коментар

Здравей,по-принцип се занимавам с автоклиматици и авто-електро услуги,но имахме проблем с този вид Тойота.След голямо рушкане се оказа,че проблема е от обратната нафта.Като свалиш тръбичките,на тях има едни алуминиеви дефтунги на които има по 3 миниатюрни отвора.Ако някоя от тях се е прецакала смуче въздух и връща горивото в резервоара,а същевременно няма никакъв теч.Препоръчвам ти да ги смениш.Има ги в магазини Косер и струват около 10 лева.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X