Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум при ТЛК 120

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум при ТЛК 120

От скоро се появи странен шум при спряло положение и скоростен лост на D. Нещо като жужене, влияе се от спирачките - най-често когато съм спрял на светофар и държа спирачката, а рядко и с ниска скорост без газ и/или леко натискане на левия педал.
    Идва от отвънка, и когато преместя на позиция N или P спира.
    Имате ли представа каква би могла да е причината? Мога да се опитам и да запиша звука при интерес.

От: Странен шум при ТЛК 120

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
    От скоро се появи странен шум при спряло положение и скоростен лост на D. Нещо като жужене, влияе се от спирачките - най-често когато съм спрял на светофар и държа спирачката, а рядко и с ниска скорост без газ и/или леко натискане на левия педал.
    Идва от отвънка, и когато преместя на позиция N или P спира.
    Имате ли представа каква би могла да е причината? Мога да се опитам и да запиша звука при интерес.

Някъде от дясно и отпред към въздушния филтър ли? И аз го имам това и след 2000 оборота намалява и изчезва. Май е някаква вибрация от нещо ама не знам от кво. Ако идваш към мен ела да ги гледаме и да натискаме тук и там докато го намерим тоя шум.
    Т5
    Crossrunner

Коментар

Един да държи на скорост и спирачка а друг да слуша от къде е. Веднъж имах случай на една планка около кулера, резонираше нещо. Леко изкривяване реши проблема.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

......добре, че нямаме нищо да делиме, че иначе аз отпред ти на спирачка и гас...
        Т5
        Crossrunner

Коментар

Няма да повярваш колко много съм се возил отпред хванат като маймунка на мотора с отворен капак на всякакви автомобили. Понякога няма друг начин да се открие шума. Не е по темата ама на една кочина, новичка, (не е Тойота), имаше шум над 140км/ч като свирене на щурче. Няма откриване това нещо. Разглобихме цялата кола. Спират ме полицайте. Колата разглобена на ламарина, вътре само една седалка и двама механици се търкалят из пода да слушат откъде се чува. Трудно се обясняваше, че не е крадена. Шума се чуваше от всякъде за много кратко. Оказа се луфт в трите ламарини в зоната на тавана и челното стъкло, над 140 при насрещен вятър влиза въздух и си свири. Малко лепило за стъкла реши проблема, но отидаха три дни да се открие. Друг случай, на една друга кочина. Човека казва че трака, обиколил найсет сервиза, сменили му всичко възможно по ходовата част. Носачи, амове, рейка комплект, биелети и т.н. След два часа проби, и търсене се оказа, че в затвореното пространство в предният мост има един немски чук, само металната част, без дръжката. Когато се отклещи дрънчи. Като се заклещи в някой ъгъл спира.Още си го ползвам тоя чук
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не се знае кога ще го докопам за София. Ако искаш на следващото ми идване да се обадя и дойда, та поне на твоя да го търсим от къде е.

Коментар

Моята придрънква около 1500 об. какво ли не правих и стягах и търсех.... ефект 0

Коментар

Набираме доброволци за возене на капака - за контакти - тук
                Ако няма такива и аз бих се прежалил.

Днес гледахме с Haji неговата, но естествено шума беше много срамежлив пред мен.

Коментар

Утре ако остане време ще звънна да видим и моето чудо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X