Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реглаж на клапани на 5VZ-FE мотор - къде в София?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реглаж на клапани на 5VZ-FE мотор - къде в София?

Чудна работа, никой не иска да се занимава с това на този мотор.

Започнаха да почукват наскоро клапаните, чуват се ясно. На четири сервиза ходя и навсякъде едно и също - карай, нищо и няма знаеш ли колко ще изкара така или това и да се отвори по-добре няма да стане. Естествено след такива изказвания тотално губя желание да правя каквото и да е в точно този сервиз и си тръгвам.

Та, колеги, имате ли идея къде да отида за тази работа? Ако пък излезе някой който вече е отварял такъв мотор направо ще ударя джакпота

От: Реглаж на клапани на 5VZ-FE мотор - къде в София?

Виж тук, дано ти помогне:
    http://www.yotatech.com/f128/5vz-fe-.../#post51628111
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Точно този момент исках да избегна. Аз сигурно ще се справя с това но ще ми отнеме много време и ще ми коства много усилия. Ще го отворя, ще се окаже че ми липсва някакъв инструмент, някоя част и т.н. ще се почнат едни обиколки, търсене, поръчване чакане и за по-лесно всичко това без кола А междувременно ще трябва и на работа да се ходи. Така че ще го правя сам в абсолютно краен случай.

Коментар

Вижда се ГРМ на който хлабината на клапаните се определя от т.н. "пулове". В нашия сервиз има механици за които това е детска игра. Проблема е че за прецизна регулировка ще трябва да се купуват пулове с точния размер.
        Ако искаш ми се обади.

Коментар

Re: Реглаж на клапани на 5VZ-FE мотор - къде в София?

Ако ти се рискува, може да пробваш в ТМ-Ауто
          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: Реглаж на клапани на 5VZ-FE мотор - къде в София?

Колега на какъв пробег е мотора?

От моя скромен опит със 5VZ-FE (имам 2 лични джипа + двуцифрено количество изтъргувани) не съм виждал нито един със тракащи клапани. Мотора има "добре известен проблем" където EVAP соленоида почва да цъка ,и е възможно да се обърка за тракащи клапани. Ако все пак ти тракат кпапаните никога не се захващай да ги регулираш сам - както колегата каза за добър реглаж трябва да имаш добра колекция от шимове...
            1x 1.5JZ = 621NM
            2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

От: Re: Реглаж на клапани на 5VZ-FE мотор - къде в София?

155000, общо взето съм сигурен че са реални щото я взех аз лично от първия и собственик в Германия.

Чувал съм и аз за тоя проблем с EVAP соленоида сега като се замисля но там не погледнах. Преслушвах я със стетоскоп и звука го хващам само върху капака на клапаните от шофьорската страна. Затова реших че е клапан. Сега съм я дал на Тойота за диагностика да видим те какво ще кажат. Ако тен не го намерят ще гледам и соленоида.

Иначе да, изобщо не ми се захваща да го правя сам точно по споменатите причини.

Коментар

Мда, колегата LordDigital се оказа прав, клапаните са наред, всички са в норма така че реглаж не се налага.

Нещо не мога да открия къде се пада тоя EVAP соленоид. Виждам по форумите че се говори за негов захранващ куплунг който може да се изключи и да се види спира ли почукването. Има ли такова нещо?

Коментар

На празен ход ли почуква или на определи обороти? На газ или на бензин, или и на двете? Загрят/студен мотор?

Коментар

На газ и на бензин и на празен ход и на обороти но само на загрял мотор, на студен не.

Коментар

Ама променя ли се честотата с промяна на оборотите?
                      Ако не - виж е тази тема: http://www.yotatech.com/f2/funny-tic...e-rear-112199/

Коментар

Мдаа, от EVAP кутията си почуква със сигурност. Дали е само от там ще разбера като я шумоизолирам по стъпките на колегата от горния линк.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X