Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ангренажна верига на двигател 22R-E

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ангренажна верига на двигател 22R-E

Мерни компресията и ще разбереш само внимавай със свеща на 4-ти цилиндър.
    ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Първоначално публикуван от flex Преглед на мнение
      Мерни компресията и ще разбереш само внимавай със свеща на 4-ти цилиндър.
      Така и ще направя!Междувременно купих пълен комплект за ангренажа,оказа се ,че въобще не е скъп-145лв от ,,каките" от ,,Козлодуй" и твърдят,че е японски.Жалко,че не го намерих още първия път,а ще разглобявам два пъти.
      За да не станат три ще меря и компресията.
      Последно редактирано от genadi.tsvetkov; 29-04-11, 07:17.
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

Коментар

Ново развитие по темата!Захванах се сам да си сменям веригата и при свалянето на маркуча от въздушния филтър към инжекцията забелязах,че липсва клапата на кихалката на газта.Веднага направих връзка с единия вид тракане на двигателя(звънтящото) и свалих дроселовата клапа.Както вече сигурно се сещате намерих клапата на кихалката в смукателната тръба на първи цилиндър!!!Дотук добре,но липсва и оста на клапата,а нея не я открих.Сега се чудя да свалям ли смукателния колектор да я търся,или да разчитам,че се езапречила някъде и там ще си остане.Иначе мерих компресията и е еднаква на всички цилиндри.
        Педполагам,че тази беля с клапата е станала докато майстора, който сменя успокоителя е връткал делкото да догоди центровката и джипа е кихнал,макар че никога не го е правил преди това.
        Враца

Коментар

Генчо, ми моята Киа за 6 месеца откакто е с газова уредба е гърмяла поне 20-30 пъти и кихалката не е мръднала.
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Абе,то че кихалката е скапана е ясно.Преди това още бях видял,че оста е изместена в едната страна,но беше опряла в корпуса и уж нямаше накъде повече да мърда,но явно е имало.
            Враца

Коментар

Аз бих отворил колектора и ако я няма липсващата част вдигам и главата . Защото пораженията от евентуално попадане на чуждо тяло вътре в мотора могат да са стресиращи по добре малко труд и 30-40 лева за гарнитура !
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Да си довърша темата за да е наистина от полза за колегите,които ще предприемат този ремонт след мен.Оказа се,че целия проблем с тракането на двигателя идва от един болт.Майстора на когото оставих джипа,след късането на успокоителя е сложил един по-дълъг болт на място,на което той блокира хидравличния обтегач в свито положение и ето ти най-шибаната загадка над която аз се потих 2-3 седмици след работа.С тъпа упоритост най-прилежно редях болтовете,както ги е наредил въпросния майстор и при трите следващи разглобявания и сглобявания на ангренажа,разчитайки,че той е знаел какво прави.Уви резултата беше все един и същ въпреки различните комбинации от стари и нови части на ангренажа-вариации на тема тракане,стържене,жужене и т.н.Спаси ме това,че при последното разглобяване при свалянето на капака на клапаните видях,че веригата се вее,като байрак при бутане с пръст,а как свалих ангренажния капак и хоп тя се обтегна.Веднага ми просветна и намерих въпросния болт който бие точно в гумата на обтегача.
                За всички, които ще си сменят ангренажа на 22R сами-внимавайте с болта на капака на маслената помпа,който се намира под планката с белези за центровка и зад шайбата на коляновия вал!!!!ТОЗИ БОЛТ ДИРЕКТНО БЛОКИРА ХИДРАВЛИЧНИЯ ОБТЕГАЧ!!!
                Враца

Коментар

Добре де Генади какъв е тоя спец дето си му поверил автомобила си ...? Не е ли проверен бре а и дори и да го минем като всеки греши понякога би трябвало ако е хитър тип да усети веднага къде е разковничето... Както и да е важното е че сте успяли да пооравите бабичката занапред само газ да доливаш и ако ти се износят накладките да си ги смениш сам
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                    Добре де Генади какъв е тоя спец дето си му поверил автомобила си ...? Не е ли проверен бре а и дори и да го минем като всеки греши понякога би трябвало ако е хитър тип да усети веднага къде е разковничето... Както и да е важното е че сте успяли да пооравите бабичката занапред само газ да доливаш и ако ти се износят накладките да си ги смениш сам
                    Просто,успокоителя се скъса на Белослатинска територия и попаднах на този майстор, когото тогава видях за пръв път,ако беше около Враца щях да го домъкна до вкъщи и сам да си го ровя-не ми е чуждо.Уникалното е, че като му закарах джипа втори път да презацепи веригата,като свали капака на клапаните и пипна веригата видя,че тя си играе свободно от страна на обтегача направи коментар:обтегача е хидравличен затова е така.Абе майстори,какво да ти кажа,не само в къщата да ти не влизат ами и в колата.Поздрави!
                    Враца

Коментар

Аз съм изумен направо не е истина даже и пре акъла не ми е минало подобно нещо,но браво че си се преборил.
                      ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X