Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интервали за смяна на маслото на ТЛК 80 серия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интервали за смяна на маслото на ТЛК 80 серия

Здравейте,
    Започнах сериозно да обмислям покупката на ТЛК 80, не че не съм доволен от това което карам в момента(късо Паджеро), а просто ми е малко вече. Доста прочетох и тук и по други форуми за силните и слабите страни на 80-тката и останах с впечатлението че е нормално да се сменя маслото на двигателя на около 5к. км , което много ме озадъчи?? То на Паджерото маслото се сменя на 10к.км! Нормално ли е, според вас, на т.нар. експедиционна машина, да трябва по дифоулт да се сменя маслото на 5к. км?
    П.С. Интересувам се относно бензиновите мотори, ако има значение де. Не го споменах по-горе, понеже останах с впечатлението че на бенз/дизел мотори интервалите са еднакви.
    M57D30T1
    W450

От: Интервали за смяна на маслото на ТЛК 80 серия

На дизел маслото се сменя по-често,понеже и най-малкото съдържание на сяра в нафтата съсипва еднакво бързо и чистата синтетика и най-евтиното минерално.Отделно дизела работи с доста по-високо налягане в цилиндрите.Мога да твърдя,че на дизел(особенно в Бг.)маслото е добре да се смени до 7500км.,независимо от марка и модел.И не вярвайте на рекламните трикове на дилърите от последните години,които казват,че на дизел маслото се сменява на 20 000км.?!
    Конкретно за дизеловата 80-ка наистина се препоръчва смяна на 5000км.,а ако е бензинова и маслото е синтетика мисля,че няма да е проблем да се смени на 12000км.Друг въпрос е на какво дередже ще е въздушния филтър след толкова километри и то лятно време,когато има много повече прах във въздуха.На мойто добиче(тва на снимката)с 2-ЛТ двигател сменявам маслото на 6000км.,като на две смени на маслото сменявам 3 пъти въздушния филтър.
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

От: Интервали за смяна на маслото на ТЛК 80 серия

На дизеловата 80-тка на 5-6 хиляди километра, на бензиновите на 10К по принцип, вероятно е ок и на 12.
      Какво те интересува за бензиновите?

Коментар

Re: Интервали за смяна на маслото на ТЛК 80 серия

Конкретно съм се "огледал" в бившата твоя 80-ка, която се продава в момента . Интересува ме по-точно с какво масло трябва да се кара и на какъв интервал трябва да се сменя то, при положение че ще се кара 70/30 онроуд/офроуд.
        M57D30T1
        W450

Коментар

От: Re: Интервали за смяна на маслото на ТЛК 80 серия

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
          Конкретно съм се "огледал" в бившата твоя 80-ка, която се продава в момента . Интересува ме по-точно с какво масло трябва да се кара и на какъв интервал трябва да се сменя то, при положение че ще се кара 70/30 онроуд/офроуд.
          Аз съм я карал с полусинтетика и съм го сменял на 10.000км или 1г., т.е. сменил съм го два пъти. След това Деян също, който, личи си, се е грижил много добре за автомобила.
          Двигателя на конкретно този автомобил е след ремонт, със сменена оригинална глава и всичко, което трябва и според мен ще кара много, много дълго.
          Вероятно може и със пълна синтетика, въпреки, че при този old-timer не мисля, че ще има ефект, в сравнение с полу-синтетиката.

Коментар

Re: Интервали за смяна на маслото на ТЛК 80 серия

Доста поизчетох из форума относно този машина, и наистина си го поддържал отлично, както и следващия собственик!(аз по принцип се оглеждам само по добре поддържани визила) и за това ако ми допадне и возия, вървене и тнт. мисля че той ще е моят автомобил
            M57D30T1
            W450

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X