здравейте всички бих искал да попитам какво масло ще ми препоръчате за преден и заден диференциал също така колко литра ми трябват и от куде да си го закупя искам нещо по хубаво и скъпо
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Toyota Land Cruiser 90 d4d 2002 смяна на масло
Свий
X
-
От: Toyota Land Cruiser 90 d4d 2002 смяна на масло
Първоначално публикуван от nedevp Преглед на мнениеСпоред мен най-добре е да го смените в сервиза на Toyota.Лично аз на лична кола не сменявам нищо във фирмен сервиз!Особенно пък,ако не ме допускат да зяпам кВи ги вършат!
Конкретно за модела не мога да съм полезен,но препоръчвам,като се разбере какво точно масло(и с каква точно спецификация,а не само вискозитет) е необходимо да се закупи от вносител,и да се отиде при читав механик(има много такива тук).
Успех!много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Кутия механична 75в90 на 60к км. нормална употреба
Раздатка 75в90
Дифове преден 80в90, заден с пълен локер или отворен 80в90 , диф с ЛСД- масло за диф с ЛСД добавка.
Всиките се сменят на 60 000км при нормална употреба."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Имам същата Тойота и ползвам Valvolin SynPower™ Gear Oil 75/90 навсякъде (кутия и трите диференциала). Мисля, че това е добро решение. Най-лесно и сигурно според мен да се ползват оригнални части, консумативи и ако имаш финансова възможност - фирмен сервиз, но ако всички постъпваме по този начин няма да има какво да обсъждаме и ще бъдем с по-малко теми в форума. Дали ще спестим пари и ще направим автомобила си по-надежден не се знае, но със сигурност ще изгубим откривателя у нас.Последно редактирано от nedevp; 16-02-11, 22:55.
Коментар
-
Блогодаря за отговорите и не мисля че е голяма сложнотия да се сменят тези масла
http://www.4runners.org/writeups/difftsf/index.html
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар