Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател 3В-???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигател 3В-???

Здравейте, подариха ми двигател/с малко липси/ със скорости и раздатка от горепосочения модел, но не мога да открия нужната ми информация.
    В нета открих само това:3431 см3;90 кс; 217Нм/2000м-1; DxH=102х105 и топлинна хлабина на клапаните см.=0.20мм и изп.=0.36мм.
    Интересуват ме литература за двигателя и трансмисията на някой модел с този двигател и най вече теглото на двигателя, скоростите и раздатката, че ми се вижда малко тежък за това което беше предвиден.
    Благодаря предварително.

От: Двигател 3В-???

Моят скрап е с този мотор. Аз съм доста доволен. Тракторен двигател си е. Пробвай да дръпнеш това http://thepiratebay.org/details.php?id=3515306
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Моят скрап е с този мотор. Аз съм доста доволен. Тракторен двигател си е. Пробвай да дръпнеш това http://thepiratebay.org/details.php?id=3515306
      Благодаря. "срапа" оргинална Тойота ли е или нещо "Сделано в Болгарии".

Коментар

И аз съм с този мотор и съм доволен. Моя е на 322 000 км

Нещо интересно което открих за управлението на горивната смес при тоя мотор(аз и топлата вода открих, ама тя е друга тема ) Има го и при други мотори, просто аз не го бях срещал до сега.

Та рейката на помпата се управляв не директно от педала на газта а посредством вакум. Преди смукателния колектор има една клапа която препречва потока на въздуха. Тя се командва с газта.
        Рейката е вързана за мембрана и по един маркуч за вакум(общо два) отива над и под клапата която споменах по-горе.
        Като е на празни оборото мотора, т.е. клапата е затворена, се получава голяма разлика между налягането над и под нея. От там по маркучите и тая разлика стига до мембраната и я натиска, а тя чрез рейката намалява подаваната нафта.
        Като сриташ газта и клапата се отваря, налягането почва да се изравнява под и над клапата, от там и налягането от двете страни на мембраната . Следва мърдане на рейката, повече нафта и трактора полита.

Това е сравнително проста система за регулиране на горивото спрямо въздуха.

Като се пробие мембраната и мотора почва да пуши и гори много защото работи при преобогатен режим.

При мен се случва да качи оборотите на празен ход( от 650 на 1000-1100) кагато я понатоваря, и си мисля че не е зле да видя дали не губя вакум от някъде или е механичен проблема(зайаждащо жило).

П.п.

3В са два модела, има с редова и с ротационна помпа. Втория го водият 3В II ако не се лъжа, и е няколко коня отгоре.
        Toyota Land Cruiser BJ70 1985
        Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
          ...Интересуват ме литература за двигателя и трансмисията на някой модел с този двигател и най вече теглото на двигателя, скоростите и раздатката, че ми се вижда малко тежък за това което беше предвиден.
          Благодаря предварително.
          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=25700

Линка на veilside дава връзка към богата база. Под Toyota Workshop & Repair Manuals ще намериш и 3В. Пак там има и Chassis and body manual for the LC BJ 60/70/73/75 series
          Опитах да дръпна торента на Джамбазов за да си обогатя колекцията, ама нещо няма сийдери.

От Джамбазов знам, че скоростната кутия е бая тежка и благодарение на него се разминах с необмислената идея да я свалям . Сигурен съм, че и мотора достойно и съответства като тегло.
          Lexus LS430

Коментар

Моя си е оригинален скрап. Последно Явор-Вромос, си игра с такива мотори, той имаше две такива, доколкото знам от него, има един повреден такъв мотор. Можеш да го потърсиш за липсите по твоя. Това е тежък, бавно оборотен мотор, с тежка трансмисия. Предназначението му е за нискоразходна, проста за подръжка работна кола неблестяща с някакви особени характеристики. Ако ти трябва за бегачка, нестава. Моя в момента се ползва за работна кола и се справя чудесно, но скорости над 100 са по скоро пожелателни.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Искам да го сложа на УАЗ, така че няма да чупя някакви рекорди. Има извод за механична лебедка от раздатката и затова имах нещо впредвид. ГНП-то беше демонтирано и явно вакума го няма, също така ми беше много интересно защо служи клапата на смукателния колектор/предполагах, че е за лесен старт/.
              Ако някой може да щракне някое фото от двете страни на двикателя ще ми е много полезно да видя какви са му липсите.

Коментар

Колега,защо ти е този филм?Ние сваляхме такъв двигател в Самоков от една Тойота,едвам го извадихме с една верижна лебедка.Много тежък мотор,определено че мачка сферите на Уаза,а ресорите ще се изправят за нищо време.Това си е чисто ЮМЗ,с такъв двигател,какво ше постигнеш не знам.

Коментар

Тоя двигател е от тия дето карат по много километри(ако не се строши зорлем). Ако не си екстрамист може да ти хареса. Има добър въртящ момент в ниските обороти. Баш си е трактор, ама и не съвсем- ТЛК-то на пета при 2000 оборота спокойно си пърпори със 100 км/ч (31 инчови гуми, т.е. нормални).
                  Нямам никаква идея как това нещо ще пасне на УАЗ, може и да му е тежичко. Някъде из форума бях срещал теглото, май беше пост на Явор-Вромос.
                  Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Колега,защо ти е този филм?Ние сваляхме такъв двигател в Самоков от една Тойота,едвам го извадихме с една верижна лебедка.Много тежък мотор,определено че мачка сферите на Уаза,а ресорите ще се изправят за нищо време.Това си е чисто ЮМЗ,с такъв двигател,какво ше постигнеш не знам.
                    Първоначално като ми предложиха двигателя бях много въодушевен - бяха едни едни проекти, едни сметки, но като отидох да го взема първо изкривихме задния капак на джипката, след това с бус с триста зора и мотокар го придвижихме. Сега се чудя какво да правя и май работата отива към някаква самоделка за офф роуд с мостове от УАЗ, но ще търся шаси от фургон или бордова за да може тежестта от двигателя да отиде и към задния мост, но първо да го запаля, че има малко липси.

Коментар

Днес успях да сменя проклетата мембрана за управление на помпата. Горещо ти препоръчвам, ако трябва да правиш подобна операция да я направиш докато двигателят е свален. Мястото е доста ограничено и си е пипкава работа.

Старата мембрана беше заминала, като пробвах дали държи вакум и нямаше никакво съпротивление.

По отношение на снимки на двигателя, в нета има доста(аз нямах възможност да снимам). Ето две от един англоезичен форум в който има доста инфо за този мотор. Ще ти пратя на лични линка за форума(не съм сигурен дали няма да е проблем мога да го постна и тук)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PrimerOnFilter1.jpg
Прегледи:1
Размер:56.3 КБ
ID:5238331Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WrongNipplePlacement.jpg
Прегледи:1
Размер:50.8 КБ
ID:5238332
                      Lexus LS430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X