Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser 90 d4d въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Land Cruiser 90 d4d въпрос

здравеите на всички от форума днес си закупих Toyota Land Cruiser 90 d4d 2002 и бих искал да попитам, като се пусне задния diff lock светва абс на таблото и започва да мига в червено една лампичка с колелца в един момент тя спира да мига и свети постоянно , та това нормално ли е. и още нещо таблото много трака и мърда дали може да се закрепи по някакъв начин.

От: Toyota Land Cruiser 90 d4d въпрос

На моята таблото също дрънка повече отколкото бих желал.
    Досега не съм мислил по въпроса за някакъв лек.
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

Честито за покупката. Това с лампите е нормално. Като включиш блокажа ти изключва АБСа.
      За таблото, няма такава която да не се раздрънка трам рано или късно. Лекува се със сваляне на таблото, подлагане на обезшумителни подложки на местата на който се допира в купето и се пристяга, ако не е счупено на местата за пристягане
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

благодаря за бързите отговори ще го разглобя и ще видя какво мога да направя, но засега ще се радвам на джипката.

Коментар

Честито колега. Аз имам ТЛК 90 с 1KZ-TE двигател и съм доволен от колата. Качеството на пластмасите не е много добро и лесно се драскат. Ако съдя по това, което си написал вероятно блокажа ти работи нормално. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:022.jpg
Прегледи:1
Размер:138.3 КБ
ID:5233591

Коментар

благодаря за информацията сега ако ми кажете как да си сваля таблото ще е супер

Коментар

Ако пластмасите имат потрошени захвати, поне на тераното ги възстанових с полиестерна смола и стъкломат, и вече 2 години не са мръднали. Не се получава на всякаква пластмаса, но ако съдим по външната прилика между материалите на таблото на Терано и Тойота 90, можем да предположим с някаква над 50% вероятност че и при 90-ката също би се получило добре.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...ghlight=t-belt Така се сваля арматурното табло. На тази кола всичко е направено просто и логично. Ако свалиш арматурното табло и огледаш внимателно, вероятно няма да имаш проблем да свалиш и цялото табло. Раздвижи го и ще разбереш как е монтирано. Има и морги, където може да се види.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:224.jpg
Размер:109.4 КБ
ID:5233732Натиснете снимката за да я уголемите

Име:223.jpg
Размер:110.0 КБ
ID:5233733

Коментар

Малко повече информация за TLK 90 1KZ-TE http://dox.bg/files/dw?a=98647c4030

Коментар

От картинката почти все едно гледам тераното. Явно са близки не само външно. Като тръгнеш да разглобяваш ти се струва че няма да можеш да го сглобиш, но в последствие установяваш че например повечето болтове/винтове са еднакви, а нееднаквите са очеизвадни. Отдолу - всичките букси различни, та и там не можеш да сбъркаш. От ферозата имам същите наблюдения. Изобщо, правени са с мисъл, за разлика от някои други возила.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Малко повече информация за TLK 90 1KZ-TE -http://www.hyperfileshare.com/d/4acfe8eb Стария линк не работи по вина на DOX.BG

Коментар

Може ли някой да каже,TLC90 с двигател 1KZ-TE от 97 год. с какви възможни предавателни числа на дифовете се предлага.
                        П.П.Извинявам се,че ползвам темата на колегата,но ми е спешно,а не намирам нищо с търсачката.
                        Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                        Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Без значение дали е автомат или ръчка има два вида:

41:10 - 4.10
                          43:10 - 4.30

Ако има табелки на задния като е с локер има табела, на 4.10 е А01В, на 4.30 е А02В. Когато няма локер е 4.30.
                          Последно редактирано от Yaro; 13-03-11, 21:12.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X