Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такова ? ТЛК 7ма серия с 4 врати, парт тайм, бензин с ресьори?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли такова ? ТЛК 7ма серия с 4 врати, парт тайм, бензин с ресьори?

Здравейте,
    Не съм много наясно с всичките модели и подмодели, но съм се замислил да си взема една, та се чудя дали има точно такова жувотно и ако има, от къде може да се намери.
    Имам си съображения за всяко едно от изискванията. Евентуално искам съвет за автоматик или ръчна кутия - има ли въобще и какви са недостатъците предимствата им при тия модели на ТЛК.
    Сори ако не съм изчел всички теми, ама горе долу попрочетох и ми стана ясно, че темата е необятна за времето с което разполагам, така че "питам патило".
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

От: Има ли такова ? ТЛК 7ма серия с 4 врати, парт тайм, бензин с ресьори?

Има 75-ца- с 1FZ мотор (4.5), от 95г., дълга база, но не е 4-врата. Освен това не е ясно (на мен не ми е!) дали този мотор е окомплектован в автомобили с ляв волан.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
      ...Сори ако не съм изчел всички теми, ама горе долу попрочетох и ми стана ясно, че темата е необятна за времето с което разполагам, така че "питам патило".
      Не нужно да си изчел всичките теми, просто можеш да погледнеш залепената тема в раздела:
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=90771

Там има линк към тази тема, където Явор си е поиграл да изброи всичките модификации при 7-ма серия:
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=50117

Да започнем оттам, че автомат и бензин в едно на 7-ма серия няма. Тоест така или иначе ще трябва да направиш промяна или компромис с едно от изискванията, за да избереш автомобил. Следователно:
      - или къса 70-тка с голям бензин и ресьори. В България знам една такава.
      - или дълга 76/78 с бензин, ресьори (отпред новите модификации са с пружини), но 3 врати.
      - или 60-тка - бензин, ресьори, ръчна кутия. Ще се намери трудно, но с времето е възможно.
      - или 80-тка - бензин, пружини, автомат. Ще се намери малко по-лесно от 60-тката.
      Последно редактирано от Yaro; 14-10-10, 10:06.

Коментар

По горното личи, че относно 5 врати и двигател имам 2 варианта :
        FZJ76 (2007): 6 цилиндъра. 4,5-литра бензин 224к.с. дълга база 5 врати
        RJ77 (1990): 4 цилиндъра. Бензин 2,4 литра 115к.с дълга база 5 врати

Кое от 2-те е (има и) парт тайм, кое от 2-те може да бъде намерено въобще по наще ширини, освен на пружини има ли ги и на ресьори?
        Има ли движещи се такива в БГ, и ако да, кого мога да помоля да ме "повози"
        Как се отнасят тея двигатели към газ ... (идеята ми е не да ми е ефтино, а да се постигне максимален пробег и алтернативно горива, което значи и да има голям резервоар, пък и да харчи по-малко ) така де, ясно ви е за какво питам.
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първата вероятно можеш да я намериш навън, далеч навън (имам предвид извън Европа). Цената и дотук ще е безпредметна за този разговор.
          Втората просто няма да успееш. Дълга 70-тка с 22R-(E) мотор (RJ) дори не съм и виждал по обявите из Европа. А и тя е твърдо на пружини, със сигурност отпред.
          Поставил си си твърде сложна задача. Не разбирам защо си усложняваш живота с такива неща. Нито ще е лесно, нито ще евтино, какво й е на 80-тката например?

Коментар

Яро, дай му да покара твоята и да спре да мисли глупости. А мойта е още в бокса, иначе и аз можеше да му запаля фитилите

Интересно, защо държиш на парт-тайм?
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

К'во да ви кажа, 80-ката не ми е мечтаната играчка, пък 70-ката е! Дет' се вика няма рационално обяснение, а само емоционално, но пък за мен в случая това е с предимство. Да не говорим, че не е тупнал тъпана да стане баш на мига. Важното ми беше да уточня за себе си как се казва това, което ми е в главата и съответно да започна да си го търся.
              Явно ще трябва да се търси дълго, но пък после кефа ще е още по-кеф.
              Яро, а под това далеч навън извън Европа, кой континент визираш?
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Помисли пак...ако ще е дълго,що да не е 80-ка?Смисъла на 70-та серия е късата база!!!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X