Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с блокажа на задния диференциал, TLC 90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с блокажа на задния диференциал, TLC 90

Привет на всички колеги. Имам ТЛК 90 с блокаж на задния диференциал, който се включва с копче, долу в ляво на таблото. След включване контролната лампичка на таблото премигваше няколко пъти и след това светваше постоянно, но сега само мига. Какъв може да е проблема? Пламен

От: Проблем с блокажа на задния диференциал, TLC 90

Имаше такъв проблем преди време на тойотата на приятел. Или е електрически или по машинката, която най-малкото ще трябва да се почисти добре, особено ако си я киснал дълго в гняс. Пиши откъде си.

Коментар

Карам същия автомобил и често при окантарване го ползвам. Убеден съм, знаете, че сработва само при включени бавни. Има препоръка да не се вдигат повече от 8 км/ч при вкл. блокаж. Добра идея е да опитате многократно включване/изкл. при пълзене на бавни. Проверете маслата. Задния диф с блокаж събира 2 литра. Нивото и маслото да са наред. Ако не работи, разглобете и почистете.
      Последно редактирано от asenv; 06-10-10, 12:01.
      LZ1AIV

Коментар

Благодаря за вниманието ви. От В. Търново съм. Маслото в диференциалите е Valvolin SynPower™ Gear Oil 75/90.
        До сега не съм го ползвал в реални условия, само съм го включвал няколко пъти ей така за проба преди доста време. Обикновено не карам в кал а основно по камъни и съха пръст. Ходя за гъби по баирите около яз. Йовковци. Там съм израстнал. Тойотата достатъчно добре върви и без блокажи. Рядко блокирам междинния и то за кратко. За блокажа на задния диф. зная, че трябва да се ползва на бавни и с ниска скорост. Доколкото разбирам от отговорите ви, механизма, който включва блокажа може да бъде демонтиран (без да се отваря диференциала) и почистен. Не съм поглеждал отдолу. След като спре дъжда ще погледна.

Коментар

Здрасти nedevp!Виж тези връзки, като не гарантирам че на Тойотата ти е същия, но твърде вероятно да е.На едното е ремонт на задвижващото моторче от Такома, а на другото е центровката между моторчето и местещата вилка на муфата.
          http://www.worldpath.net/~thompson/tacoma/locker.htm
          http://www.ttora.com/forum/showthrea...ghlight=locker
          Ако все още имаш проблем, пиши ми за повече инфо, щото сега съм със служебния комп и на него нямам нищо от гаража ми.
          Сетих се да добавя нещо важно.Маркирай трайно положението на задвижващото зъбно колелце спрямо корпуса на мотор/редукторчето и на рейката спрямо отвора в дифа.След като оправиш повредата, 2 батерийки от 1,5v вързани последователно=3v на контактите на мотора, можеш да местиш на малки стъпки зъбното колелце докато нагласиш редуктора за монтиране.Ще ти трябват няколко О-пръстена за подмяна.
          Успех!
          Последно редактирано от metotem; 06-10-10, 22:54.
          1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Преди няколко дни свалих устройството за блокиране на задния диференциал. Оказа се, че доста е изгнил алуминиевия капак, където се задържат влага, сол и т. н., а вътре имаше шепа пясък и кал. Също както от линка на колегата, но доста по-зле. http://www.worldpath.net/~thompson/tacoma/locker.htm Корпуса и капака се потрошиха. Купих друго от автоморга за 200лв в чудесно състояние. При смяната на съединителя в сервиза бяха прекъснали и кабелчето към датчика на положение LL (L4) на малкото лостче. (за да се блокира дифа е необходимо да се включи на бавни - LL и скороста не трябва да превишава 8 км/ч.) Датчика се намира на корпуса на кутията до лостовете. Сега всичко работи. Не съм го пробвал в реални условия. Ето и малко подробности.

Коментар

Малко снимки по темата.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:169.jpg
Прегледи:1
Размер:104.8 КБ
ID:5230457Натиснете снимката за да я уголемите

Име:316.jpg
Размер:157.7 КБ
ID:5230456Натиснете снимката за да я уголемите

Име:170.jpg
Размер:119.5 КБ
ID:5230455Натиснете снимката за да я уголемите

Име:287.jpg
Размер:75.8 КБ
ID:5230454Натиснете снимката за да я уголемите

Име:168.jpg
Размер:118.4 КБ
ID:5230453

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X