Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за SX4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за SX4

Интересуват ме мнения за Suzuki SX4 1,6i. То си е ясно, че не е джип, но все пак е 4х4. Ще бъда благодарен на колегите, които споделят свои наблюдения или впечатления, или - защо не - предположения за тази кола. Поздрави!
    Искам България чиста!

Здравей дядо. Да ти кажа че и аз бях на това дередже. Лятото си продадох джипа и взех фиат седичи бензин . То е сузуки , поне бензиновите , така казват . И като за 20 годишна кола върви ...вече му направих 8000 км . На лош терен , ами лятото го качих на язовир Калин ...справи се добре. А и фиатите са по евтини от сузукитата . Поздрави от дядо Сашо.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Привет, дядовци! Не знам дали става дума за същото Сузуки, с вариаторната скоростна кутия. Ако е тая, звъннете като закъсате с нея. Трънлив път е, но го извървях. Иначе е читава колица.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Мазохизъм е това ващо ако е след 2010та

Ръчка или нищо
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• aldr
          aldr коментира
          Редактиране на коментар
          Моята е ръчка и е 2006

Ръчка или нищо! Босе, и дъщерята така каза. С повечко търсене и намерихме Сузуки ръчка.

​​​​​​​Дядо Ники, това, че е 4х4 не значи кой знае колко много, когато се говори за малка колица. Нито е бегачка, нито по гората може да тръгне. Малко повече стабилност на хлъзгаво, ама там гумите са по-важни. Същото е и кога тръгнеш за риба.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Съединител - долен, ляв педал.
        Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

А то номера е да тръгне па тия с СВТ трансмисия обикновенно вървят първите 80-100 000 и после чакат…….на коча мъдете
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            Не, бе. Е на Тропчо са му я оправили ....в Шумен за 2000евро.
            ...като го разделиш на 80-100к км...... много ми харчило Шевито.

Съвсем наскоро тъста ми си взе такова, само че Фиат Седичи ( по наставления на Сашо (ALDR) ) и определено е добра пенсионерска гъзевозка
          - Двигателя е един - 1,6 Сузуки!
          - 4х4 - то работи доста адекватно - забих я в една кал, където с джапанките с които е обута, нямаше шанс да излезне на предно.
          - има много добро парно и климатик;
          - просторно купе за класа си;
          - много, предоволно много клиренс за такава въжка;
          - кара се като лека кола (то си е де), но си една идея по-нависоко седнал. Сравнително пъргава и маневрена.
          - седалките са отвратително твърди и неудобни (все пак съм свикнал на японски и шведски автомобили, та може и в мен да е проблема);
          - Всички които гледахме нямаха или имаха счупен шофьорски сенник. Незнам поради каква причина - от 60 обяви за части, на нито една нямаше наличен . Става от пътническата страна, само дето си имаш джамче огледалце) на затворен сенник. Но при все, че ги няма и при все че ми обявиха цена от 100€ за сенник, с пасажерски е супер.
          - топката на скоростния лост се напуква - има в тему, пасва идеално
          - дистанционното за центтралното също от Тему, като си го обучаваш. Много тъпа логика (поне това дето взехме де) има - че при първо отключване отключва само шофьорската врата, при следващо всички останали + багажника.

Като цени на обслужване - массло двигател + всички филтри, два лагера макферсон, дава лагера предни главини, две биелетки + тампони стабл. щанга + 2 карета + гарнитура капак клапани - 350€ без труда разбира се. Всички части са оригинални или добри заместители.

За мен количката става за непретенциозни водачи, търсещи повече проходимост зимата, не се притесняват да завземат някой друг бУрдЮр и обичат да се возят на твърди седалки с яко парно

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
            ...- дистанционното за центтралното също от Тему, като си го обучаваш. Много тъпа логика (поне това дето взехме де) има - че при първо отключване отключва само шофьорската врата, при следващо всички останали + багажника...
            От дваесе и кусур години тая функция се програмира през диагностиката или се насторйва от от менютата на автомобила - дали да отключва всички врати или само шофьорската.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• I.Stoyanov
              I.Stoyanov коментира
              Редактиране на коментар
              Верно! И аз да не знам. Заповядай когато имаш път да я направиш, ще платя колкото искаш и бира (Гларус по избор) ще получиш.
              п.п. Разполагам с лицензиран launch x431pro и още една раница с всякакви диагностични китайци. Е.. бодикомфорт модула не се дава и не иска да се отучи от двойното отключване!!!

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            От дваесе и кусур години тая функция се програмира през диагностиката или се насторйва от от менютата на автомобила - дали да отключва всички врати или само шофьорската.
            На мойта каляска се прави от дистанционното, два пъти го правих без да разбера, първия път голямо псуване беше, реших че се е предобрило централното .
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Ако е италиански с газ след 150-170к км се сменят клапани с цялостен ремонт на главата. Ако я пратите на К&Д в Доброславци, си я получавате спукана. С повечко зор си прибирате парите (1300лв) за ремонта. Маслото, гарнитурите, болтовете, антифриза, работата, и самата глава, като тяло, си остават за ваша сметка.
              Личен опит с тия специалисти.
              Толква некадърна работа не съм виждал.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Съединител - долен, ляв педал.
              Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• I.Stoyanov
                I.Stoyanov коментира
                Редактиране на коментар
                Одаа, на газ ли е, в най-добрия случай си за ревизия на галвата на 200к.

• didooo
                didooo коментира
                Редактиране на коментар
                Иване , как баш ще направиш 200к км с тая кола , че си се затъжил за главата й ?
                Само да сме живи и здрави де , не ща да те амбицирам , да ми показваш (в стил "подръж ми бирата " )

А аз да питам... що ви е тоя 1,6 бензин, като същата кола я има с 1,9JTD на Фиат, който е от най-добрите дизели за времето си?! Единствено ако ще влиза по центъра на София, може да не хваща еко-категория, но иначе за мен това е по-правилния мотор за тая кола.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• I.Stoyanov
                I.Stoyanov коментира
                Редактиране на коментар
                Горе-долу за дизела си е така - само дънки 😁. Качи се в която и да е дизелова модификация на тази японска количка и ще разбереш защо дизел НЕ.
                Първо мислех, че съм случил на кофти бройки, ми не.. Просто са супер необезшумени и имаш чуството че си в един от ония стари мерцедес бусове, дето двигателя половината беше при шофьора (310/412D) сещате се
                То дори тва 1.6 е доста шумно в някой диапазони. А на място не се чува как работи.

• didooo
                didooo коментира
                Редактиране на коментар
                то "Сузуки" и "шумоизолация" , в едно изречение , не е редно да се събират
                Казвам го , като дългогодишен фен и ползвател на Суифт . просто не им е приоритет на хората

• I.Stoyanov
                I.Stoyanov коментира
                Редактиране на коментар
                Баш За съжаление италианците, грам не са си мръднАли пръстО в таАА посока. Само са забили дизеловите агрегати и айде гаССС..

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
            X