Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara 98-04 vs Xl-7 98-04 разлика в окачване?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Vitara 98-04 vs Xl-7 98-04 разлика в окачване?

Здравейте.. Имам Xl-7 2004 2.7l. Сложих му 1 тон зърно и счупих задните пружини.... имах едни от от GV 2.5 и ги сложих тях... оказаха че че имат разлики.. по малки са.. и от как ги сложих колата тропа много грубо . Ясно е че ще си търся пружини от xl-7.
    Живеем в планината .. гора та гора.. обаче и си мисля така и така ще си играя.. поне да има повече смисъл .. Та иска ми се да я повдигна. ( колкото повече, толкова повече). Някакви по дълги пружини от други модели които могат да свършат тази работа? Бих инвестирал 1-2000 ако има как за толко да я вдигна поне 15см .. Иначе гледам за към 350лв има цял кит за повдигане с 5см на предница и задница.
    Има ли някой с опит в тази сфера да даде малко акъл за да не откривам топлата вода сам ?
    Благодарен съм за всякакви споделени опитности.

Години наред возих дърва , сурови . По 1,5 куб във УАЗ . За да не счупя окачването измислих тези ограничители които не позволяват да се сгънат до край ресьорите . Не счупих нищо , ограничителите свършиха работа. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка2379.jpg
Прегледи:165
Размер:628.5 КБ
ID:6969276
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Благодаря ти. Витарата си има такива ограничители. Иначе се сетих че най лесния и евтин вариант да я повдигна е с някакъв кит от Полша за към 250лв.. вдига я с 5см. След това взимам флекса и почвам да режа колкото мога около калниците и да заварявам.. та идеята е да събера възможно най-големите гуми.. Не държа толкова на красотата на колата.. въпреки че след като я нарежа и заваря ще си сложа пак калниците за вид...

Нови офроуд гуми 33х10.5R16 LAKESEA EXTREME по 300лв бройката.

Предполагам че спокойно ще мога да ги събера.. не знам дали ще трябват фланци. Ако пък успея да събера и по висока гума.. примерно 35ци ще е още по добре. И така в рамките на 1500лв. планувам да постигна едно повдигане от около поне 15см.

Сега дали ще ми трябват фланци е под въпрос. Та ако някой може да ми каже дали ще събера примерно 285 гуми.. 35ци...? Това ми е най големия въпрос сега..как да определя каква гума може да се събере.. за да знам колко да режа .... то е ясно че ще режа на макс.. въпроса е след като режа се чудя какд а премеря каква гума ще влезе .. то освен да влезе все пак трябва и много да не закача като мина през дупка ))

Коментар

УАЗ ти трябва , не разваляй хубавата Витара
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Абе витарата не е хубава затова не я жаля.. надрана е цялата.. очукана тук там.. Живеем високо в планината и искам да си я карам почти изцяло в гористи местности... Чудех се някакъв направен Самурай дали да не купя.. но реших че по сигурно и изгодно е да си трансформирам витарата. Поне е мощна и си я познавам как работи.. Сам си я поддържам..

Та моля сигнализирайте ако познавате някой който има отговор на моя въпрос.. Кои са най-високите гуми които мога да и сложа след рязане и вдигане на 5см

Коментар

С тези гуми рискуваш да почупиш доста скъпи неща по трансмисията

Коментар

Ами колата е автоматик та това е по-щадящо.,. а пък и планувам да не я ръчкам като за състезания. Спрях се на гумите алигатор 33/10.5 и минусови джанти... полския кит повдигане на купето 5см и друг кит за повдигане на пружини и аморт. още 5 см. Та така би трябвало да докарам едни към 40см повдигане от земята.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X