Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Витара 2007 1.6 16в къса база - лашкане/придърпване

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Гранд Витара 2007 1.6 16в къса база - лашкане/придърпване

    Здравейте,

    Купих Витарата преди 1 година и вече 10.000км и приятни момени на пътя и извън него.

    Имам един проблем за който чета от както съм я купил и той е придъпване/разклащане при подаване отнемането на газта и/или зацепването и отцепването на съединителя.

    Луфта се усеща най-много пи при по-ниските предавки 1-2-3-та и по малко на 4-5-та. Когато подам газ и зацепя съединителя има едно придърпване при пускането на съединителя и това се повтаря при всяка смяна. Същото е когато съм на свободна и просто включа на скорост по надолнище. Същото е когато съм на скорост подам газ и рязко я отпусна както и когато рязко подам газ. Просто има доста значимо разклащане. При потегляне има и лек метален звук (клънк).

    Другото е че при пуснат съединител при спряло положение се чува едно ромолене около скоростната кутия и съединителя и като го натиска то изчезва.

    Сменял съм свещи и обичайното масла/филтри. Сменял съм и пружините(успокоителя на съединителя/ не знам как тояно се казва) но не целият съединител. Нямам други проблеми с колата освен лекото виене на раздатката при потегляне ,което се очаква да е до някъде обичайно. Сменил съм и всички масла на дифовете и раздатката.

    Гледали са я 2-ма майстори от които единия офф-роуд уж майстор. Последния каза че кардани, карета са добре но има съмнения около съединителя и тампон на ск.кутия но нищо конкретно. Каза карай си я така за сега. Което мен не ме удволетворява в дългосрочен план.

    Други идеи за диагноза. Скоро ще я вкарвам за оглед и по преценка да сменя целия съединител + принудителна смяна на съмнителните тампони на двг, ск. кутия и раздатка. При мултиджойнт връзките гледах ,че симптомите са други. Приемам и препоръки за сервиз във Варна.

  • #2
    От: Гранд Витара 2007 1.6 16в къса база - лашкане/придърпване

    Колега ,не набеждавай толкова лесно тампони двигател и скорости (особено при придърпването ако не ти танцуват лостовете в купето) че качествените не са евтини ако се усъмните в съединител и се стигне до сваляне на скорости (обезателно погледнете лагерчето на опашката им ((това зад маховика).За шумът при свободна без съединител според мен тръгнали скорости ранен стадии (сложи им някоя качествена добавка )с умисъл забавянето на увеличаването на шумувете.
    Вкарай я на канал и както е на скорост двама да я лашкат и гледай отдоло обърни внимание на захватите на задното и на предното каре на задния кардан (дори и да не е разбито дали не е блокирало)

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X