Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако искате подводница...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако искате подводница...

Ако искате подводница - Витарата в оригинален вид НЕ е подходяща за целта. Всъщност, повечето джипки не са. Проблема не е толкова дали ще удавите мотора - всеки, който не го мързи, може да си спретне някакъв шнорхел.
    Проблема е в тоците. Например ECU-то. Собствениците на моно и пълни инжекции рядко се сещат, че тоя възел изобщо съществува. машинката не е от капризните, бачка си година след година и не създава грижи.
    Обаче ако се напълни с вода (което не е лесно, но невъзможни неща няма) става страшно. Ако някой се сети веднага след удавянето да измъкне клемите на акумулатора и след като го изтеглят на сухо да извади въпросния ECU (иначе казано - компа на инжекцията), да го подсуши внимателно и чак тогава да пробва да пали - ок, става. Лошото е, когато жипката вземе, че излезе на собствен ход. И съответно никой не се сеща, че там някъде, високо над съединителя, електрохимията върши своето черно дело с мокрия компютър.

Ето как изглежда един комп на G16B (от Витара - плувец) след ден и половина престой във влажна кутия. Колата дори е минала някой и друг километър на собствен ход.

Странните бели образувания са това, което е останало от спойките, кафявото по краката на чиповете си е обикновена ръжда. На първо гледане компютърчето изглежда мъртво. Ще си поиграя малко с него, но едва ли ще ми се занимава чак пък толкова.

Изводът? Шнорхела е хубаво нещо. Вентилацията на мостовете и кутиите - също. Но ако ще газите често дълбока вода, по-добре разкарайте инсталацията и си направете нова - максимално опрестена и максимално защитена.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Ако искате подводница...

Лошото е че не само електрониката се скапва,тя може да се подсигури,докато карах 8 винтиловата Витара,слагах шнорхел,удължавах удушниците на дифовете,слагах ръкавица гумена на делкото и кабелите през пръстите,пръсках отдолу и навсякъде с силиконов спрей и всеки път щом нагазвах в дълбока вода(1,30-1,40м),след това всички масла ми бяха за смяна въпреки че уж бях подсигорил всичко,веднъж даже ми се запали инсталацията след като изкарах водата от мотора(махнах свещите и ме дръпнаха на буксир и на скорост-стават малки фонтанчета).Нооо с дизеловия агрегат на Тoyota-та с механична ГНП помпа газя много дълбоко и постоянно,досега освен че ми се напълниха фарове и халогени с вода друго нищо не се случва,свалям за профилактика въздушния филтър и след тва отново в боя,извода е че Витарата не става за водни прегради но не е желателно и за другите джипки,понеже освен че всичко в джипа става леш и мирише на блато,си заминават и всички видове лагери....
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
      Лошото е че не само електрониката се скапва,тя може да се подсигури,докато карах 8 винтиловата Витара,слагах шнорхел,удължавах удушниците на дифовете,слагах ръкавица гумена на делкото и кабелите през пръстите,пръсках отдолу и навсякъде с силиконов спрей и всеки път щом нагазвах в дълбока вода(1,30-1,40м),след това всички масла ми бяха за смяна въпреки че уж бях подсигорил всичко,веднъж даже ми се запали инсталацията след като изкарах водата от мотора(махнах свещите и ме дръпнаха на буксир и на скорост-стават малки фонтанчета).Нооо с дизеловия агрегат на Тoyota-та с механична ГНП помпа газя много дълбоко и постоянно,досега освен че ми се напълниха фарове и халогени с вода друго нищо не се случва,свалям за профилактика въздушния филтър и след тва отново в боя,извода е че Витарата не става за водни прегради но не е желателно и за другите джипки,понеже освен че всичко в джипа става леш и мирише на блато,си заминават и всички видове лагери....
      Ako шнорхела на Витарата и въобще откъдето дърпа въздух е бил направен херметично - не виждам принципна разлика с Тойотата. До степен чак да влезе вода в цилиндрите.
      Делко и тоци не обичат вода, тук вече две мнения няма.
      Последно редактирано от Rabin; 15-07-10, 12:40.

Коментар

Така, отказах се от ремонта на компа. Още шом се опитах да изчистя мизерията, започнаха да падат крачета и елементи.

Търси се ECU. Годината вероятно е 92ра или 91ва (май е все тая), G16A 16V. Заралии вероятно знаят за кого става въпрос - жипката е на Тончо, Витара дълга база. Който е ходил да катери могилата до телеугоителното, ще се сети за кого става въпрос

Бела, оня ден като заваля, бях до гарата. Бая се позамислих, дали да не изчкам да стане наводнение, та да се появиш от някъде

Коментар

Дай номерът на ЕБУ-то, тъй като се различават, взависимост за кой пазар е, външно не, но крачетата в буксите са с разменено значение?

Коментар

Единствените четливи означения са "323" и "2C" на самия куплунг и отвън на кутията и "079721-3221" на самата платка. По капаците и да е имало нещо като надпис, вече няма
            Ако подскажеш малко какво би трябвало да пише, ще се опитам да дешифрирам някои от останките (има 2-3 неща, които може и да са били надписи), но ако трябва да е на горния или долния капак - никакъв шанс.
            Или ако се знае някое конкретно краче къде точно трябва да бъде, мога да го изловя по жиците.

Коментар

Офф
              Продавам шнорхел за Витара. Дълбоководен, дънен, ел. управление.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Така, отказах се от ремонта на компа. Още шом се опитах да изчистя мизерията, започнаха да падат крачета и елементи.

Търси се ECU. Годината вероятно е 92ра или 91ва (май е все тая), G16A 16V. Заралии вероятно знаят за кого става въпрос - жипката е на Тончо, Витара дълга база. Който е ходил да катери могилата до телеугоителното, ще се сети за кого става въпрос

Бела, оня ден като заваля, бях до гарата. Бая се позамислих, дали да не изчкам да стане наводнение, та да се появиш от някъде
                Хаха,ами аз бях една пресечка отгоре и пиех бира,чаках да се обади нкой познат да го извадя,както обикновенно става по тва време,ама неиси,няма смелчаци вече
                Аз могилата на Телеугоителното я катеря постоянно,ама уви Тончо ми се губи,може и да се знаем ама визуално.
                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Абе знаех си аз, че ще се изкушиш
                  За другото - то се съмнявам да се сещаш и аз кой точно съм, макар да сме се виждали. Мога да ти обясня за кой герой става дума, ама подобна "реклама" не е точно за обществено място като форума
                  Нищо лошо де, ама после ще ме обвинят, че подтиквам младежта към неразумни експерименти

Вальо, а някой гелент, леко пипнат, не предлагаш ли комплект с шнорхела?

Както и да е, местя търсенето в отделна тема, че тука няма да ме огрее като гледам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X