Колеги,пред дилема със какво да започна ремонта?
На Витарата ми 1,6 кар.8 кл. със LSD.
Ще се постарая на кратко,но ясно да опиша симптомите и моля за съвет.
От известно време се появи виене от скоростната кутия при движение на3, 4 и 5 предавка,само при натоварване"когато подавам газ".Виенето е като на стар автобус МАН
.
И докато се наканя да я отворя"скоростната кутия" протече задния диф.от към фланеца.
Не е карана така с този теч.
Днес свалих кардана на задния мост.Луфт във вланеца на диф.няма,гайката е стегната.
Масло има и е сменено преди 8.000хил.
Затворих ръкава на раздатката,като изрязах една кутия от кока-кола и я наврях на ръкава.Стегнах я със скоба да не тече масло.Направих проба само с предния мост и установих, че няма виене.
Сега се чудя!?
Скорости ли да свалям и отварям или диференциал.
Знам,че виенето може да е идвал и от него"задния диф" и да се предава на пред към скоростите.
Възможни ли е когато при това положение карам само на предно да се натоварва по малко, скростната кутия и да не вие?
Намират ли се лагери за диференциала или да търся втора ръка?
Моля за съвет да не отварям напразно едно от двете!
Благодаря ви!
На Витарата ми 1,6 кар.8 кл. със LSD.
Ще се постарая на кратко,но ясно да опиша симптомите и моля за съвет.
От известно време се появи виене от скоростната кутия при движение на3, 4 и 5 предавка,само при натоварване"когато подавам газ".Виенето е като на стар автобус МАН

И докато се наканя да я отворя"скоростната кутия" протече задния диф.от към фланеца.
Не е карана така с този теч.
Днес свалих кардана на задния мост.Луфт във вланеца на диф.няма,гайката е стегната.
Масло има и е сменено преди 8.000хил.
Затворих ръкава на раздатката,като изрязах една кутия от кока-кола и я наврях на ръкава.Стегнах я със скоба да не тече масло.Направих проба само с предния мост и установих, че няма виене.
Сега се чудя!?
Скорости ли да свалям и отварям или диференциал.
Знам,че виенето може да е идвал и от него"задния диф" и да се предава на пред към скоростите.
Възможни ли е когато при това положение карам само на предно да се натоварва по малко, скростната кутия и да не вие?
Намират ли се лагери за диференциала или да търся втора ръка?
Моля за съвет да не отварям напразно едно от двете!
Благодаря ви!
Коментар