Здравейте колеги,
От две години карам Витара - дълга база, 95", 1,6 16V, умерен offroad, закъсвал съм вече в почти всяка точка на Рила. За втори път от предимно каране на пропан-бутан инжекцията се задръства. Първия път ми съдраха кожата за ремонт в един сервиз. Сега се чудя, ако сипя някакъв подобрител в бензина дали ще се оправи? Имате ли идеи по въпроса?
Благодарско.
От две години карам Витара - дълга база, 95", 1,6 16V, умерен offroad, закъсвал съм вече в почти всяка точка на Рила. За втори път от предимно каране на пропан-бутан инжекцията се задръства. Първия път ми съдраха кожата за ремонт в един сервиз. Сега се чудя, ако сипя някакъв подобрител в бензина дали ще се оправи? Имате ли идеи по въпроса?
Благодарско.
, поклати глава, стисна зъби и се зае - зер клиента поръчва музиката. Демонтаж, поставяне на някакво капещо уредче и заключение - позапушени са леко. Деня преваляше, поставиха дюзите в УЗ вана за кратко, последва монтаж и о, чудо - колата се оправи. Заключението им беше, че са се запушили толкова скоро, защото не съм сменил бензиновия филтър. ОК, смених го и след около година щастие усетих познатите симптоми - трудно палене на бензин, липса на мощност и прекъсвания в диапазона 1500 - 2500 оборота. Спомена от сервизите още беше топъл в сърцето ми и от първата изпречила се бензиностанция купих някаква добавка за почистване на инжекционни уредби. В началото - ефект никакъв. В един момент в резервоара беше останал около 5 - 6 литра бензин с добавка, аз се прибирах от дълъг път, газта свърши, нямаше бензиностанции наоколо и по неволя изминах 40 км на бензин. И взе, че се оправи.
Коментар