Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странен шум

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странен шум

Привет колеги.Днес както си карах и изведнъж се чу странен вой като корабна сирена.За секунди се появи и изчезна,след няколко километра пак се появи за няколко секунди и пак изчезна.Повече не се появи.Някакви идеи от какво може да е?Става въпрос за сузуки витара 1,6ми8кл.1992г.Повдигната с лифта на "И.П."гуми 235/75/15АТ
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

До: странен шум

Щом е като корабна сирена,значи са били сомалийските пирати,добре ,че не са ти поискали откуп
    Уточни от къде се чуваше шума,може да е от много работи!/като отсъстваш от разходките,така става/
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

пирати а.Ами като че ли отпрет,или по точно от средата на прет.Но се появи на 2 пъти мн. за кракто.После минах към 10 км и нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
        Привет колеги.Днес както си карах и изведнъж се чу странен вой като корабна сирена.За секунди се появи и изчезна,след няколко километра пак се появи за няколко секунди и пак изчезна.Повече не се появи.Някакви идеи от какво може да е?Става въпрос за сузуки витара 1,6ми8кл.1992г.Повдигната с лифта на "И.П."гуми 235/75/15АТ
        Вариантите са няколко:Обтяжната ролка на ремъка,лагерите на водната помпа или лагерите на динамото.Най-лекия вариант е просто да ти се е охлабил ремъка на водната помпа и да приплъзва.Живко тъй като твоята съм я чувал на "живо" ми се срува,че вече е крайно време да си смениш лагерите на динамото,ако разбира се вече не си ги сменил.Скоро на един Голф със същите симптоми,като твоите се оказа че лагерите на динамото му са толкова износени,че ротора му опираше в статора.Човекът,обаче не ме послуша и продължи да си кара така-сега вече си търси динамо втора ръка.Така,че нещата с тия остри звуци,идващи от двигателния отсек въобще не са безобидни.Затова най-добре по-скоро прегледай за сериозни луфтове и шум лагерите на динамото и водната помпа.Виж и дали ти е стегнат добре ремъка на водната помпа-стяга се толкова,че при 10кг. натиск с ръка да има 8-10мм. провисване.
        Последно редактирано от Янко Желязков; 16-05-10, 20:29.

Коментар

Ремък на водната помпа, натегни го или го смени и пак го натегни, лесно е питай колко трябва да е натегнат, леко като го натиснеш да потъва 5мм, успех

Коментар

Останах с впечатление ,че е по ходовата част!
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Янко лагерите на динамото ги смених преди месец но,вчера отново се чу същият шум може ли толкова бързо да са заминали?Ремъците са нови на 7-8хил.км.Шумът не е като свирене на ремък а по скоро като бучене много силно като сирена.И аз си мисля за ходовата част,дано греша.

Коментар

Янко лагерите на динамото ги смених преди месец но,вчера отново се чу същият шум може ли толкова бързо да са заминали?Ремъците са нови на 7-8хил.км.Шумът не е като свирене на ремък а по скоро като бучене много силно като сирена.И аз си мисля за ходовата част,дано греша.
                Дано не си прав !!!!
                Сигурен ли си че не е лагерно виене , с 80-на км\ч я "разлюлей" хубаво и виж дали и тогава има признаци
                Лудак

Коментар

Ремъкът свири точно като сирена, няма нищо друго, което може да издаде подобен звук от ходовата част-какво като са нови, смъкни го и си почисти ролките с които контактува, явно са се омазали и сега просвирва, не се вкарвай във филми с ходовата част, успех

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                    Ремъкът свири точно като сирена, няма нищо друго, което може да издаде подобен звук от ходовата част-какво като са нови, смъкни го и си почисти ролките с които контактува, явно са се омазали и сега просвирва, не се вкарвай във филми с ходовата част, успех
                    В четвъртък съм свободен и ще и обърна внимание по обстойно.Ще пиша какво е станало

Коментар

Благодаря на всички за съветите

Коментар

Да не си настъпал някоя гадост по шосето? Следи от верижна машина например?
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Мисля че не,движех се по така наречения "хубав"асфалт

Коментар

Днес я водих на "доктор",оказа се че предния лагер на динамото е здал багажа,а е сменян приди не повече от месец и мах 400-500км.Дано да е било това.Бил пълен с кал и вода от каде ли се е взела

Коментар

Днес я водих на "доктор",оказа се че предния лагер на динамото е здал багажа,а е сменян приди не повече от месец и мах 400-500км.Дано да е било това.Бил пълен с кал и вода от каде ли се е взела
                              Е значи съм познал-Щом лагера е бил пълен с кал и вода считай,че от него е "воят".Аз сложих на моето динамо лагери с гумена защитна капсула на FAG и нещата заспаха.Малко по-скъпи са,ама си заслужават.Обикновените лагери също издържат,но по-малко и не трябва да се влиза в прекалено дълбока вода.Иначе свършват много бързо-1000-2000км.Цялата работа идва от тия газения в дълбоките,кални води.Аз за 55 000км. два пъти съм ремонтирал моето динамо и напоследък гледам да избягвам големите плавания."Да чукна на дърво" откакто не влизам в големи води нямам никакви такива ядове.
                              Последно редактирано от Янко Желязков; 20-05-10, 19:05.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X