Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Степенки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Степенки

Здравейте колеги сузукари !!!!!
    Не намерих тема за степенки затова отварям нова .Нека тук да покажем кой с какви степенки е ,как си ги е направил ,дали има купешки ,как са захванати и разни други идей и размисли за такива !

Аз мойте си ги направих !!!!Доста чудене и маене падна ама вчера вечерта боядисах планките и днеска ги монтирах!Исках да ги хвана само за гредата на витарата без допънително захващане за купето и мисля че се получи доста здраво ,а за това как стоят моля за мнение !!!Ето как изглеждат :

Ето и близък план :

Отдоло височината на планките за стипенките са над стоиките за стабилизиращите щанги отзат и над предните планки за които е хванато купето отпред :

Всичко съм подредил в една линия :

За здравинат и дали издържат съм направил фото ! Да се има предвит ,че сниманият е 110 кг..Ами Аз толкова си тежа !!!

Ами това е !!!Всякакви коментари са добре дошли !!!Очаквам и критики !!!Има снимков материал и по време на работата ама ще го пусна ако има интерес !!
    Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
    костeнурков спринт.... и в гората !!!!

До: Степенки

Браво колега.Направил си ги перфектно.От доста време ти следя иновациите/къде багажник,къде степенки..../ще взема да си купя Витара.Шегата на страна но си ги направил много майсторски и стоян семпло и удобно.Браво.

Коментар

Поздравления! Личи, че е правено с мерак.
      Имам един въпрос - как точно са хванати планките за шасито? Пробито е и с болтове ли?
      И едно притеснение - виждам, че степенката те издържа, но дали ще издържи джипката, ако я вдигаш с джак? Струва ми се, че по-скоро ще се огънат планките и степенката ще опре в купето.
      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
        Поздравления! Личи, че е правено с мерак.
        Имам един въпрос - как точно са хванати планките за шасито? Пробито е и с болтове ли?
        И едно притеснение - виждам, че степенката те издържа, но дали ще издържи джипката, ако я вдигаш с джак? Струва ми се, че по-скоро ще се огънат планките и степенката ще опре в купето.
        По въпроса за закрепването на гедата е със шпилка ф8 дължина 80 мм..Да се внимава ако се разпробива /като мен /да не се засегнат тръбичките които са закрепени за гредата !

За джака не съм мислил !Стойките са изработени от винкел 25 на 25 мм.

Във момента степенката е хваната само във горния край ,но ако се хване и долу най - вероятно ще издаржи джипката !
        Планката се намира много близко до ръба на купето и най вероятно ще опре там и ще започне да вдига и джипката :

Ето и завършения вид на стойките :

Коментар

Добре си се потрудил , степенките се слагат зада предпазват праговете от удари а не да се стъпва върхо тях . Зада изпиташ здравината им вдигни джипката на крик като ги използваш за опора , касмет .

Коментар

Първоначално публикуван от kiricov Преглед на мнение
            Добре си се потрудил , степенките се слагат зада предпазват праговете от удари а не да се стъпва върхо тях . Зада изпиташ здравината им вдигни джипката на крик като ги използваш за опора , касмет .
            Идеята на колегата за защита на праговете никак не лоша !!! Мойте вече съм ги мачкал на една разходка на цигов царк и после се наложи ремонт !!! Може да се направи нещо от рода на цяла ламарина огъната по ъгъла на стойките или решетка защото ще събира по малко кал !!!Захващането долу вече трябва да е друго или да се изработи цяла скоба за закрепване за гредата на шасито от което следва ,че няма да има проблем и със джака!!!Нещо такова :

Коментар

Честито "степенки" Колега...,по принцип степенките не са лоши,но като ти гледам Витарата,не изглежда толкова висока,че да неможеш да се качиш в нея,таа..според мен степенките(търба) е трябвало да са една идея,по-ниско от праговете,за да ги пазят.Както ти каза, вече си препатил.Не искам да те ангажирам с моето мнение,но според мен,предназначението на подобни "аксесоари" е или да предпазват от нещо,или са "декоративни"...!
              SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Така както се захванати стъпенките с крик не може да се повдига. Сигурен съм
                Иначе монтажа е направен много прибран и няма да пречат в гората, но с това закрепване не знам и каква работа ще вършат.
                Поправи ги докато е време, че нали знаеш - временните неща са за постоянно
                Това гумираното(поне така изглежда) какво всъщност е?
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

От: До: Степенки

Ето още едни степенки
                  Прикачени файлове

Коментар

От: Степенки

Аз до сега несъм усетил необходимост от степенки,лично за мен само пречат и най-малкото дрехите ви ще са постоянно оплескани от тях. Ако някога ще слагам нещо подобно то ще е профил по дължина на прага и ще е захванат за купето.
                    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Ако слагаш профил които ще бъде захванат эа купето , смятам че ,ще си загубиш времето и средствата .Степенките се слагат на гредите не да се стъпва върхо тях а да предпазват праговете от удари .

Коментар

Степенките се захващат на 2,3,4 места,което за мен е слабост,докато профил хванат по дължината на целия праг няма да стърчи толкова колкото степенка и ще е значително по надежден според мен. Просто знам че когато стигна до там,няма да са степенки а ще подсиля праговете.
                        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Добре изглеждат и хармонично пасват на общия вид на машината. Измислил си ги и си ги изпипал елегантни. Не мога обаче да си представя много ситуации, в които биха помогнали с нещо в гората. Но може би и не е нужно всичко да разглеждаме "с гората напред". Наистина добре изглеждат.

Поздрави!
                          Искам България чиста!

Коментар

те стъпенките са станали фасонлийски, ама с тия стойки в калта ще са идеални спирачки.
                            Помисли, изхождайки от принципите на роккроулинга ..
                            Успех!

Коментар

Колеги някой да продава степенки за фронтера къса база?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X