Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антена за Витарата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Антена за Витарата

Пускам го като отделна тема, защото едва ли аз съм единствения с подобен проблем, а именно - потрошена антена. Съответно радиото лови предимно Хоризонт, което никак не ме устройва.

Веднъж вече сменях антена, изкара точно 3 дни - до първото влизане в гората. Да де, можеше да се сетя да я скатая, но не се...
    Имах същия проблем и на Шатъла, потроших 3-4 различни антени на различни места и сега пак си е без антена

Ако някой му е намерил цаката, моля да сподели - къде и каква антена, за да не се чупи и все пак да има добра чувствителност?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Антена за Витарата

Да, отдавна установен проблем с ясно решение... Купувате си активна антена която се лепи от вътрешната страна на стъклото... Това е... друго решение няма, това си работи идеално... Хубавите имат два лъча, хоризонтален и вертикален... не са скъпи...
    VPetrov.photography

Коментар

Ако само ще слушаш радио си вземи една (електронна)ако се казва така, лепи се отвътре на стъклото ,примерно над сенника.Оппа ,бавно пиша
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Имам изхвърлени вече 3 активни антени - или аз попадам все на боклуци или принципно не ги бива. Скапват се за норматив от слънцето, а и приемането при различни положения на автомобила е трагично.

Вече се замислям дали да не изпъна едни ванти и да ползувам едната за антена Лошото е, че на скорост свирят, а тая кола се кара поне половината от времето по асфалт...

Коментар

Явно не си с оригиналната.
          Аз из доста хрсти и дървета съм се завирал и няма никакви оплаквания.
          Доста е еластична и не се чупи.
          Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

а за вариант - магнитна база и по-здрав коаксиал мислил ли си?

В най-лошия случай ще изтрополи и ще увисне на кабела...

Коментар

Моята на витарата не знам дали е оригинална, но се подвизава на колонката, на ъгъла който се образува между наклонената част и тавана. Отначало си стърчеше назад и нагоре под някакъв си неин ъгъл, но след няколко излизания в гората се окриви, и сега следва линията на тавана. И вече нямам грижи с нея. А радиото си работи добре. Стига до антената да стигат някакви вълни все пак...
              Ако искаш при следващата ни среща ще ти я покажа. Не, че прилича на нещо(даже си няма синя лампичка на върха), ама си е добра и върши работата си перфектно.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                а за вариант - магнитна база и по-здрав коаксиал мислил ли си?

В най-лошия случай ще изтрополи и ще увисне на кабела...
                Тц, не се бях сетил, това ми хареса!
                Мислех си за някакви пружини или нещо подобно, но това май ще е по-добре. Ще пробвам. За да не виси на кабела (чак толкова здрав коаксиален едва ли има), едно стоманено въженце трябва да свърши работа.

Ще изчакам още малко, и ако няма по-добра идея, ще го направя така.

Дали антената е оригинална - е, била е някога. Със сигурност не е толкова гъвкава, че да удържи на 5 сантиметров клон на задна. Иначе не е счупена, само, както казва и Кольо, е под някакъв неин си ъгъл и приема доста по-слабо, отколкото би трябвало - имах възможност да направя сравнения, преди да се разкриви и след това.

Коментар

RG-58 е пробван многократно - външната антена на станцията е с доста тежка база, и още не се е скъсал - пробвай, аз съм доволен.

Успех!

Коментар

На мойта витара никога не съм я разпъвал и не съм я чупил а имах и въженца които да обират клоните в гората. А и варианта както казват колегите в горните постове е електронна вътрешна антена.

Коментар

Re: Антена за Витарата

Имам "куликовка" ,но лошото е,че може да "бие шамар" на някое стъкло.
                      0888 364 731

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        RG-58 е пробван многократно!
                        Само гледай да е от черния.
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

До: Re: Антена за Витарата

Първоначално публикуван от B58 Преглед на мнение
                          Имам "куликовка" ,но лошото е,че може да "бие шамар" на някое стъкло.
                          Какво е куликовка, това май не го знам ?

Коментар

До: Re: Антена за Витарата

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            Какво е куликовка, това май не го знам ?
                            Антена за радиостанция/от едно време/супер здрава.Преставлява стоманено въже на което са нанизани елементите,може да си я свиеш на топка и после да я разпънеш.
                            Прикачени файлове
                            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

ето още фото
                              Прикачени файлове
                              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X