Здравейте колеги, днес тествах една витара- къса база, която исках да си закупя, при карането на джипа той се държеше нормално, след което включих 4х4 и след има няма 20 30 метра започна да вие отпред. Изключих 4х4, но виенето си остана, после включих задна, за да изключа предните хъбове и шума изчезна. Според вас къде е проблема в предния Диф или в раздатката? Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Виене отпред при 4х4?
Свий
X
-
До: Виене отпред при 4х4?
А витарата с еднакви гуми ли беше на преден и заден мост?
Ако е с различни-не само ще вие, а ще се строши...
Ако е с еднакви-щом шума идва отпред, а не отдолу-би трябвало да е диференциал, или лагери по главините, пък може и съвсем трето да е...
Но имай предвид, че при автомобилите често се случва да се излъже ухото откъде точно идва шумът.
Ако другото по витарата е наред-виж колко струва преден диференциал в комплект(защото това е може би най-скъпият възел от който може да е шума), продавача да намали цената с толкова, и я вземай.Има ли желание-има и начин!
-
То ако му намали цената с колкото струва нов диф-комплект, може да се наложи да му додаде нЕкой леФ, ако е по-старичка колата... Освен това от личен опит знам, че белята никога не е само една. Щом е извил преден диф, сигурно има поне още един агрегат по трансмисията, който е пътник.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Е, аз не говорех за нов от Миркат. Исках да кажа-втора употреба, но здрав, без забележки.
Пък за белята се знае, ама за толкова пари-такъв джип. Аз знам на едно място има един джип без забележки, ама му търсят 50-60 000 лв...
Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от n_ianev Преглед на мнениеЗдравейте колеги, днес тествах една витара- къса база, която исках да си закупя, при карането на джипа той се държеше нормално, след което включих 4х4 и след има няма 20 30 метра започна да вие отпред. Изключих 4х4, но виенето си остана, после включих задна, за да изключа предните хъбове и шума изчезна. Според вас къде е проблема в предния Диф или в раздатката? Благодаря.Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение'Ко си го включил на сух асвалт,проблема е в гарнитурата между волана и седалката...
Ама колегата не дава информация-взе ли витарата, разбра ли какъв е проблема...Последно редактирано от Кольо; 20-05-10, 22:33.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеТц, не е там проблема. Ако не се правят остри завои и маневри, нищо не пречи да си се кара 4х4 даже на сух асфалт. Лошото започва когато зпочнат люти маневри с включен преден мост. Но и тогава може да не стане лошо-ако веригата в раздатката е поразтеглена-тя може да обере малко от напрежението. Но на това разбира се не може да се разчита.
Ама колегата не дава информация-2зе ли витарата, разбра ли какъв е проблема...Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнениеАз за трийсе метра ако знаеш колко маневри(и поразии) мога да направя...Иначе ако си кара направо наистина е проблем.Проблема е че правото рано или късно свършва...
По първоначалната информация дадена от колегата ми се стори, че може да е заради различни гуми, и все още си мисля, че е възможна причина, ама няма кой да ни осветли по въпроса.
Не мога да разбера такива хора-питат, а когато трябва да са тук за да чуят отговора, а и да отговорят на уточняващи въпроси-никакви ги няма. Ако има повече информация-може и да се измисли откъде е проблема. Ама явно човекът не му се занимава да обяснява, по-лесно е да получиш отговор наготово.
Както иска...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
От: Виене отпред при 4х4?
sivicar, автоматични са ми хъбовете, моля дай повече информация като ги разглобя какво да им гледам на тези хъбове, защото забелязах, че при включени хъбове хума идва точно от предните оси близо до джантите. Благодаря.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар