Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Витара 1.6 16V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Витара 1.6 16V

Здравейте колеги,
    Отдавна чета форума, но не съм писал досега. Ето, че и този момент дойде за съжаление с лошо. Купих си Витарка G16B 94г. преди 2 години. От тогава само ядове с мотора. Явно е била прегрявана и само закрепена за да се продаде. Септември 2009 година я допрегрях и спуках радоатор чак. Отиде в сервиза. Майстора свали главата и каза, че е крива. Даде я на шлайф и после ми каза, че всичко по главата е 6 точки и нямало пукнато. Сменихме гумички паснаха клапани и я сложи. Тръгна Витарката обаче ми губеше антифриз. Закарах му я пак и ми каза че от прегряването било пукнато радиаторчето за парното. Сложил бил някаква добавка и всичко стана ОК. Течовете спряха. Цял сезон на лов никакви ядове. До сега! От месец насам пак започна да губи вода. Този път извадих маркучите за малкия кръг и ги вързах накъсо. С две думи изолирах парното. Обаче водата пак продължава да се губи. на 20км около 100 грама. По щеката има пяна. По капачката също. Маркуча за картерните газове направо е задръстен с въпросната пяна. Маслото ми изглежда полупресечено(мътно). Как да разбера глава ли е блок ли е? Ако е глава какво бихте ме посъветвали? Нова или втора ръка? Ако нова от къде? А ако е блок? Много бих се радвал хора които са препатили да дадат някой съвет. Много си я харесвам Витарката и много хубава работа ми върши обаче ми писна от ремонти вече. Искам веднъж завинаги да оправя големите проблеми и да си я карам. Че и да я понаточа малко, че за сега от тез ремонти само едни стъкла затъмнени съм и направил. Мерси предварително на всички които се отзоват!
    Последно редактирано от driver_sl; 27-04-10, 15:37. Причина: правописни грешки

До: Проблем с Витара 1.6 16Ж

Както съм казвал: 16вентиловият двигател на боклука, вземаш 8вентила и забравяш. А относно проблема явно си духнал гарнитира на главата в най-добрият случай, в най-лошият спукан блок. Бял дим изкарва ли като форсираш и като е загряла пипни маркучите за течността, ако са твърди-спукал си главица

Коментар

Ми там е работата че няма бял дим и не надува маркучите. Само вода в маслото. Като се видя в някой лев я пръскам на болтчета и пружинки ще стане ясно от какво е!
      PS: Получих доста голяма помощ от колегата sineto за което съм му страшно благодарен. Много ясно ми каза какво трабва да се прави. Може да се наложи по-нататък пак да го потърся и определено ще трябва да се черпи
      Последно редактирано от driver_sl; 27-04-10, 21:52.

Коментар

Като я разфасоваш, огледай внимателно основите на лагерите на коляновия вал, че тъкмо тоя мотор има навика да се пука там при прегряване и стават едни много интересни цепки.
        Естествено, може и да си късметлия и да е само гарнитурата, както отбеляза Трент (при ремонта проверявахте ли дали блока няма кривина, че доста хора го пропускат?).

G16B не е чак пък толкова "стъклен", но определено не харесва прегряванията. Вярно, че аз съм с 8V но все пак ...

Малко ми е чудно как си пукнал радиатора на парното - или капачката на радиатора е била силно дефектна или нещо са те качили на върбите май.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Да, за радиаторът и аз много се чудих, не само заради капачката, ами има и разширителен съд свързан директно с гърловината, освен да е била запушена тръбичката и капачката да е скапана

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Като я разфасоваш, огледай внимателно основите на лагерите на коляновия вал, че тъкмо тоя мотор има навика да се пука там при прегряване и стават едни много интересни цепки.
            Естествено, може и да си късметлия и да е само гарнитурата, както отбеляза Трент (при ремонта проверявахте ли дали блока няма кривина, че доста хора го пропускат?).

G16B не е чак пък толкова "стъклен", но определено не харесва прегряванията. Вярно, че аз съм с 8V но все пак ...

Малко ми е чудно как си пукнал радиатора на парното - или капачката на радиатора е била силно дефектна или нещо са те качили на върбите май.
            Здравейте,
            И не само на парното. Охлаждащия беше се сцепил направо горе пластмасата и купувах нов! А това за лагерите не го очаквах! Какъв е ремонта? Смяна на блок? Смяна на Вал? Не вярвам да им има нещо защото известно време излизах на лов с нея и я подложих на доста сериозни натоварвания. Предполагам ако е имала проблеми с лагерите на вала щеше да си проличи вече но пък знае ли човек. като я разпарчетосаме ще ги накарам да огледаме всичко. Дано не се наложи шлайф на вал но ако трябва и това ще правим поне да стане веднъж. За сега май само буталата ми са ОК. 10W40 на Мотул не го пипа грам. Абе ще стане белни.

Коментар

Цепнеш ли двигателя задължително смяна на основен и биелен лагер,около 200лева

Коментар

При мен симптомите бяха подобни и се оказа спукан блок между 3 и 4 цилиндър. Опитах заварка но се оказа, че не е било само външно спукването, ами и към маслената магистрала ... не стана стария двигател и се разделих с него. Огледа ли добре дали няма някоя пукнатина по блока, която да те разиграва?

Коментар

До: Проблем с Витара 1.6 16V

И мойта витара 1.6 8V същата работа прави пяна на капачката на маслото , на щеката не надува маркучите, не губи вода, държи нормална температура дори и когато е изнасилвам и немога да я разбера откъде идва тази пяна. Едни майстори казват конденз понеже карам на газ, а други казват гарнитура ама аз си карам и чакам да си покаже сама каквои е.

Коментар

Първоначално публикуван от baraka_4x4 Преглед на мнение
                    И мойта витара 1.6 8V същата работа прави пяна на капачката на маслото , на щеката не надува маркучите, не губи вода, държи нормална температура дори и когато е изнасилвам и немога да я разбера откъде идва тази пяна. Едни майстори казват конденз понеже карам на газ, а други казват гарнитура ама аз си карам и чакам да си покаже сама каквои е.
                    Я кажи карбуратор ли е витарката, ако да, ще ти кажа какъв е проблема

Коментар

Първоначално публикуван от Valyo Panayotov Преглед на мнение
                      При мен симптомите бяха подобни и се оказа спукан блок между 3 и 4 цилиндър. Опитах заварка но се оказа, че не е било само външно спукването, ами и към маслената магистрала ... не стана стария двигател и се разделих с него. Огледа ли добре дали няма някоя пукнатина по блока, която да те разиграва?
                      Ми като я отворим ще се огледа най-обстойно. За биелни и основни лагери и аз така си помислих. И шлйф на вала може да се наложи. Че и да излезе и съединителя за смяна направо не ми се мисли Чета тука из форума, че някакъв от лада пасва, но немога да разбера точния модел на ладата че да мина тънко там, че инак отиват 1500 лв.

Коментар

Съединителят е от лада нива, но ще те изкара максимум 40 000км, зависи как караш, за другото квото е писано. Моят съвет да не си играеш на дребно, от тук глава, оттам блок, оттам съединител и т.н. Да знаеш блоковете на 8в и 16в са еднакви, различават се в главите и други неща

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                          Я кажи карбуратор ли е витарката, ако да, ще ти кажа какъв е проблема
                          не моноинйекция е и я карам на газ

Коментар

Пяната е най-вероятно поради причина, че не се винтилира добре двигателят, провери тръбите които вентилират главата и тази, която взема въздух от въздушният филтър, провери и него, ако не си го сменял скоро, смени го. Общо взето се променя налягането горе в главата и това, долу в картера, оттам ти идва пяната

Коментар

сменяй моторетката с 1.6 8в и си свиркай !
                              Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X