Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Витарата,който има мнение по въпроса ще се радвам да го чуя........

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Витарата,който има мнение по въпроса ще се радвам да го чуя........

Здравейте,

имам проблем мойта витара пак се разболя,държи много високи обороти и на газ и на бензин, имам чуството, че иска да излети.

Закарах я на сервиз и там ми казаха, че перката била блокирана потояно се въртяла и не загрявала добре колата, та въпроса ми е дали това е така иска ми се да чуя и друго мнение които има някакви идеи да казва.

Забравих да спомена, че като пипна радиатора е топъл но не пари,прожериха термостата казаха че работи, но не са я закачали на елкон, колата е Сузуки Витара 1.6 моно бензин с газожа уредба.

До: Проблем с Витарата,който има мнение по въпроса ще се радвам да го чуя........

Пробвай да завъртиш перката, когато мотора е студен и загасен
    Върти ли се мазно добре, ако не -200лв и всичко е наред.

Коментар

До: Проблем с Витарата,който има мнение по въпроса ще се радвам да го чуя........

въобще не се върти перката,аз хубажо ще ги дам ама на кого да ги дам тези 200 лв

Коментар

Колега, щом термостата ти е на ред,неби трябвало мотора да е толкова студен,че да държи високи обороти.По скоро огледай мотора (моноинжекцията) за някой банален проблем-като заседнало жило на дреселовата клапа,някой спукан въздуховод или измъкнат/скъсан маркуч на вакумите.
        ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
        Grand Cherokee 2.7
        GSM 0888148630

Коментар

И аз съм на същото мнение.
          Тръгнете от вакумната мембрана отзад на моноинжекционния блок. Прегледайте за скъсани или измъкнати маркучета. Ако всичко е наред проверете малкото клапанче отпред в ляво на главата, в което влизат. Ако работи, то се командва от компютъра. Ако компютъра подава грешна команда, една от причините може да е блокирал температурен датчик за водата отпред от ляво на всмукателния колектор.

Коментар

Клко всъшност са високи оборотите? Стоиност може ли да се каже?

Коментар

на газ 3000, като я форсирам отижат на 3500, ана бензин кам 2500 оборота ама ги вдига и ги сваля сякав диша от някъде.

Коментар

пробвай да спреш перката като работи колата та да загрее по хубаво тогава трябва да ти паднат оборотите ако не стане тогава търси другаде проблема виж също да не ти е заяло жилото на газта при мене беше същото положение ама ми бе6е от термостата беше спекъл на отворено положение успех в ремонта

Коментар

Първоначално публикуван от Avrora_93 Преглед на мнение
                  въобще не се върти перката,
                  В смисъл на загасен мотор не можеш да я превъртиш на ръка? Тогава наистина е виското!
                  Honda XL600LM, 1987
                  Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                  Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

да на загасен двигател въобще не мога да ш завъртя

Коментар

и какво ще рече виското, мома съм колкото и да разбирам не съм експерт

Коментар

на газ 3000, като я форсирам отижат на 3500, ана бензин кам 2500 оборота ама ги вдига и ги сваля сякав диша от някъде.
                        Не е лошо да си провериш и стъпковия мотор за оборотите-моята Нива 1.7 моно-инжекцион го правеше същия номер.След,като свалих,почистих и смазах въпросното моторче нещата се оправиха напълно.А иначе за идеята колко е студен мотора,не мисля че в случая е това причината.Все пак съгласи се,че даже и да е повреден термостата или виското на перката едва ли от това ще държи 3500об.мин.Други възможни причини са заяждане,прокъсване на жилото на педала на газта или смучене на въздух,някъде около моно-блока. Успех...
                        Последно редактирано от Янко Желязков; 21-04-10, 17:44.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                          Не е лошо да си провериш и стъпковия мотор за оборотите-моята Нива 1.7 моно-инжекцион го правеше същия номер.След,като свалих,почистих и смазах въпросното моторче нещата се оправиха напълно.А иначе за идеята колко е студен мотора,не мисля че в случая е това причината.Все пак съгласи се,че даже и да е повреден термостата или виското на перката едва ли от това ще държи 3500об.мин.Други възможни причини са заяждане,прокъсване на жилото на педала на газта или смучене на въздух,някъде около моно-блока. Успех...
                          колега нивата няма нищо общо с витарата

Коментар

Забравете за виското - не е то !Година и нещо карах със затегнато виско ,на гас и бензин като си загрее ,а си загряваше сравнително бързо си държи 500 оборота !Слмених виското със такова втора употреба за 80 лв - пак същото !!!Търсете проблмелма другаде ,най вероятно взима въздух от някаде !
                            Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                            костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

и какво ще рече виското, мома съм колкото и да разбирам не съм експерт
                              Виското е "нещото" за което е закрепена перката на радиатора
                              Разгледай тази тема !

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E2%E8%F1%EA%EE
                              Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                              костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X