Здравейте на всички и предварително се извинявам за баналната тама, но ми се иска да съберем нещата на едно място. Та работата е че братовчед ми иска да си купува Витара главно за асфалт и малко за лов. А аз трябва да му я избера
Избахме вариант къса база със твърд покрив (без занчение дали може да се сваля) модел '91-'93-4, трябва да има хидравлика на волана, АБС-а е предимство, защото и жена му ще я ползва.
Та да си дойдем на темата.
След ползване на търсачката разбрах че при покупката трябва да се обърне внимание на следните неща:
Двигател
-да не е прегрявана- не трябва да надува маркучи на по-високо налягане от написаното на капачката, да не бълбука, да не ври и др (пукали глави)
-след 10-15 минутна работа на място да няма течове на масло и локви под двигателя-старите модели на 1.6 пукали блокове
Трансмисия
-при вкл 4L и 4H и обратен завой на асфалт да не се чуват звуци на прескачане , щракане и др от раздатката - Разтягали вериги
-всички предавки да влизат меко и да не се самоизключват
-при рязко тръгване да няма чаткане
-Хъбовете да работят
-да не вие, вибрира или скърца в движение нещо
Ходова част- по добре преди покупката да отидем при Влади или Голди да я огледат като хората (ако покупката стане на територията на София)
Купе
-да няма (мн) гнило - да не стане така че стелките под педалите да идат за предни калобрани
-да няма пукнатини около колонките и прозорците-> умора на метала->кофти
Ел инсталация
-да и работят всички уреди по таблото
-да и работят другите работи- парно, чистачки, светлини
Ами за това се сещам, ама ако някой се сети за друго нека ме допълни, ще му бъда благодарен.

Та да си дойдем на темата.
След ползване на търсачката разбрах че при покупката трябва да се обърне внимание на следните неща:
Двигател
-да не е прегрявана- не трябва да надува маркучи на по-високо налягане от написаното на капачката, да не бълбука, да не ври и др (пукали глави)
-след 10-15 минутна работа на място да няма течове на масло и локви под двигателя-старите модели на 1.6 пукали блокове
Трансмисия
-при вкл 4L и 4H и обратен завой на асфалт да не се чуват звуци на прескачане , щракане и др от раздатката - Разтягали вериги
-всички предавки да влизат меко и да не се самоизключват
-при рязко тръгване да няма чаткане
-Хъбовете да работят
-да не вие, вибрира или скърца в движение нещо
Ходова част- по добре преди покупката да отидем при Влади или Голди да я огледат като хората (ако покупката стане на територията на София)
Купе
-да няма (мн) гнило - да не стане така че стелките под педалите да идат за предни калобрани
-да няма пукнатини около колонките и прозорците-> умора на метала->кофти
Ел инсталация
-да и работят всички уреди по таблото
-да и работят другите работи- парно, чистачки, светлини
Ами за това се сещам, ама ако някой се сети за друго нека ме допълни, ще му бъда благодарен.
Коментар