Обява

Свий
Няма добавени обяви.

неясен луфт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• неясен луфт

здравейте колеги .Днес като проверявах каретата на задния кардан на Витарката установих че при разклащане на кардана откам раздатака има някакъв луфт .Луфта е точно там кадето оста на кардана влиза в раздатъка.Та много ще сам благодарен някой ако знае дали това е някакъв проблем .Предварително благодаря
    Последно редактирано от boby2; 12-04-10, 19:11.

До: неясен луфт

Ако имаш лифт без фланец май така става.И моя е изкочил около 15-20мм щот нямам фланец
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
      Ако имаш лифт без фланец май така става.И моя е изкочил около 15-20мм щот нямам фланец
      При мен този луфт си го имаше още преди лифта, но в една по-ранна тема го коментирахме и доста колеги го имаха а някои казаха, че няма проблем. Вече 15 000 км си е все същия луфт
      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Не мисля,ч е това е причината. И аз нямам фланец-намирам го за излишен, но нямам такъв луфт.
        По-скоро са поизносени шлиците на кардана, или в по-лошия случай-на изходящия вал на раздатката. А може и лагер вътре в раздатката да е заминал. Боби-свали кардана, и го разгледай внимателно за износени шлици. Разгледай и вала, разклати го за да видиш дали няма луфт заради лагер. Просто не ми идвана ума от какво друго може да е.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Май не се разбрахме на горе надоло ли е или навътре на вън е луфта.Е той колегата да каже де.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

и аз си мисля за лагер ама ме марзеше да свалям кардана та затова питам първо вас колеги .щЕ СЕ СВАЛЯ НЯМА НАЧИН.Луфта е нагоре на долу

Коментар

Май не се разбрахме на горе надоло ли е или навътре на вън е луфта.Е той колегата да каже де.
              Да се направя на инжинер: Радиален или аксиален е луфта?
              Останах с впечатление, че е радиален. Ако е аксиален-варианта е разбити каре, ама пък тогава щеше да има много по-сериозни симтоми, и темата щеше да се казва например "Зверско тропане при отпускане на газта..." Или нещо от сорта. Докато Боби не се появи и да разясни повече може само да гадаем.

Опа, Боби се появил...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Да се направя на инжинер: Радиален или аксиален е луфта?
                Останах с впечатление, че е радиален. Ако е аксиален-варианта е разбити каре, ама пък тогава щеше да има много по-сериозни симтоми, и темата щеше да се казва например "Зверско тропане при отпускане на газта..." Или нещо от сорта. Докато Боби не се появи и да разясни повече може само да гадаем.

Опа, Боби се появил...
                каретата са здрави

Коментар

Най-вероятно са лагерите на раздатката

Коментар

Принципно този луфт е радиален. Явява се от опашката на раздатката. В друга тема беше коментирано че е нормален. Но аз не мога да си го обясня от каво се получава,тъй като не ми се е налагало да разглобявам раздатката. Какво е това лагеруване, че да се получи такова движение!? На други коли чак такива луфтове няма. Има даже някои при които опашката на фланеца е на плъзгащ лагер и там става дума за луфт от максимум няколко десети мм.
                    Кагато няма фланец е по-забележим защото просто рамото е по-дълго и отклонението от оста е по-голямо.

Коментар

Кагато няма фланец е по-забележим защото просто рамото е по-дълго и отклонението от оста е по-голямо.[/QUOTE]С това съм сагласен ама тоя джип няма лифт и това ме притеснява пък исе чува някакъв лек шум като румолене

Коментар

Има широк иглен лагер в който влиза опашката на кардана - от там идва луфта
                        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Опашката на задния кардан, която влиза в раздатката ли има луфт нагоре надолу?

За да се клати в тази посока трябва да има луфт в лагерите 1 и 2 или в шлиците 3, което не е нормално.

Колко мърда все пак и предпазната чашка на вала при това мърдане не опира ли в корпуса на раздатката?
                          Последно редактирано от slavin; 13-04-10, 16:14.
                          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

По принцип не мърдат чак толкова че да опира чашката, това ще съсипе и семеринга, но не знам все пак как е в конкретния случай. Ясно е че растоянието от съчмения лагер до края на опашката не е малко, но къде са иглите за които споменава Иван Попов? Около 3ката се виждат някакви чертички, да не би да са това? Ако са там вероятно освен иглите се износва и шийката. Ако няма възможност за ремонтен лагер, може да се мисли нещо...

Коментар

Точно опашката на кардана играе нагоре на доло но не чак толкова че да опира.Днес свалях кардана и проверих шлеците но не останових износване .Аз също си мисля че е игления лагер но незнам как да го разбера на 100%.ДАЙТЕ ИДЕЯ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X