Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за хъбове на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за хъбове на Витара

За Витарата взех ръчни хъбове с уговорка да ги заменя с моите автоматични.Развих шесте болта и това,което свалих се оказа само една капачка с вътрешни шлици и никакви механизми вътре.Поставих ръчните - действат.Като ги включа и полуоската започва да се върти с колелото.Като ги изключа - спира да се върти полуоската,а само колелото.Та въпроса ми е дали само тази капачка,която свалих е автоматичния хъб.Вижда ми се малко невъзможно.Да не се изложа като върна автоматичен хъб наполовина.
    Дали пък не съм бил с постоянно зацепен преден мост?
    Последно редактирано от Ruse; 12-04-10, 10:34.

До: Въпрос за хъбове на Витара

Да бил си с постоянно зацепени полуоски
    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Колега,това кето си свалил,му викат "капачки".Т.е. бил си с постоянно зацепен преден мост.Честито!
      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Честито и от мен! Сега ще ти гори по-малко и ще върви по-добре (със същия десен крак) - ако не си го усетил вече.
        Б. Бонев
        0осем88две6шест71три

Коментар

Старата ми витара беше с постоянно зацепени полуоски и вървеше с 160км/час, сегашната е с ръчни хъбове и няма разлика в разхода, така че хъбовете не са критерий според мен

Коментар

Много хора си мислят че като няма щракалки и хъба е автоматичен.В това число и аз.Честито за новата предобивка
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
              Старата ми витара беше с постоянно зацепени полуоски и вървеше с 160км/час, сегашната е с ръчни хъбове и няма разлика в разхода, така че хъбовете не са критерий според мен
              брей тая била самолет

Коментар

Моята също е с капачки и си върви добре но за разхода
                не мога да кажа същото-около 14лт.на 100км.-повече
                градско, но пак ми се вижда много

Коментар

честито и от мен,но това че е зацепена не пречи да върви.и моята е така

Коментар

Първоначално публикуван от Bad-boy Преглед на мнение
                    честито и от мен,но това че е зацепена не пречи да върви.и моята е така
                    Е да ама пробвай някоя която нее постоянно зацепена итогава ще си говорим

Коментар

Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
                      Е да ама пробвай някоя която нее постоянно зацепена итогава ще си говорим
                      И освен това е хубаво каретата да си почиват когато е в режим 4х2,особенно ако е лифтната...

Коментар

Моята и тя се оказа с капачки/доскоро не знаех/ и преди смяната на гуми гореше 10/100 газ извън градско и е дълга база.Тази ралика в разхода е малко спорна,добре е да го установим практически да видим дали наистина гори примерно с един литър по-малко!Нека ,който монтира хъбове и е бил с капачки засече разход!
                        Най вероятно аз хъбове няма да сложа,защото това е още един механизъм за чупене
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                          Моята и тя се оказа с капачки/доскоро не знаех/ и преди смяната на гуми гореше 10/100 газ извън градско и е дълга база.Тази ралика в разхода е малко спорна,добре е да го установим практически да видим дали наистина гори примерно с един литър по-малко!Нека ,който монтира хъбове и е бил с капачки засече разход!
                          Най вероятно аз хъбове няма да сложа,защото това е още един механизъм за чупене
                          Не забравяй че си с други предавателни числа това също оказва голяма разлика.На моя Самурай като смених дифовете и разхода падна осезаемо.За пример ти давам лятото за Приморско:
                          -Хасково-Приморско с нормални дифове и капачки на предния мост ,гуми 215/75/15-разход 14 /100
                          -Хасково-Копривщица с другите дифове ,ръчни хъбове,гуми 31/10.5/15-разход 10/100 ( и върви като автоматик само на пета)
                          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Щом толкова колеги ми честитят,значи е по-добре с хъбове отколкото с капачки.Няма да мога да направя разлика в разхода,защото още нямам почти никакъв пробег с капачките(все още я глася - свалих седалки,мокети изпрах и т.н. доволен съм от това,че вътре няма грам ръжда).И все пак май е по-добре за разхода като не се въртят и предните полуоски.Благодаря на всички отзовали се за информацията.

Коментар

Естественно,че с излючени хъбове ще е по-малък разхода - има по-малко триещи се части. Не става въпрос,че едва ли не ще пълни резервоара докато върви - не! Разхода не е осезаемо по-малък,но се забелязва при повечко изминати километри. На моята Витара аз го усещам малко и като разход и като ускорение,ноо за жалост не става като ферари разбира се!
                              Б. Бонев
                              0осем88две6шест71три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X